مختصات: ۲۹°۴۸′۱۲″ شمالی ۵۱°۳۶′۴۱″ شرقی / ۲۹٫۸۰۳۳۳°شمالی ۵۱٫۶۱۱۳۹°شرقی / 29.80333; 51.61139نگهبان غار کنار مجسمه شاپور - ابعاد مجسمه در این تصویر با مقایسه با مردی که کنارش ایستاده است کاملاً قابل تشخیص است. تابلوی میراث فرهنگی حاوی توضیحات در مورد غار شاپور واقع در پای کوهی که غار شاپور در بالای آن قرار دارد. نمای غار شاپور از کنار تابلوی میراث فرهنگی. دور غار یک دایره قرمز کشیده شده است. تصویر مجسمه از درون غار شاپور تصویر پشت مجسمه شاپور نمای دشت و روستاهای اطراف غار شاپور از دهنه غار ترجمه کتیبه نقش رجب شاپور که توسط ارتش در سال ۱۳۳۶ روی دیوار غار شاپور حک شده است. کتیبه ارتش روی دیوار غار شاپور که چگونگی برپا ساختن مجسمه را در سال ۱۳۳۶ شرح می دهد. تاج پهلوی حک شده روی دیوار غار شاپور بالای کتیبه ارتش
غار شاپور در انتهای
تنگ چوگان و در چهار کیلومتری شهر
بیشاپور در
شهرستان کازرون مهمترین پایتخت
ساسانیان در ارتفاع حدود ۸۰۰ متری از سطح زمین قرار دارد و دهانهٔ آن حدود ۳۰ متر می باشد. در دهانهٔ این غار مجسمهٔ شاپور یکم (دومین پادشاه ساسانی) قرار گرفته است و به همین دلیل این غار به نام شاپور معروف شده است. مجسمهٔ شاپور از یک ستون
چکیده غول پیکر که در این غار وجود داشته تراشیده شده و با وجود گذشت ۱۷۰۰ سال هم چنان پابرجا می باشد و تنها مجسمهٔ باقی مانده از دوران باستان است که حدود ۷ متر ارتفاع دارد. بعد از گذشت سال ها کماکان سر این مجسمه سالم می باشد ولی دو دست آن شکسته اند. مجسمه واژگون شده بود که در سال ۱۳۳۶ توسط ارتش در جای خود قرار گرفت. این مجسمه، شاپور را به صورت ایستاده نشان می دهد.
در دهانه غار دو کتیبه سنگی وجود دارد که یکی از آن ها ترجمه کتیبه شاپور در نقش رجب و دیگری نحوه برپاسازی مجدد مجسمه پس از ۱۰۰۰ سال و اندی در سال ۱۳۳۶ توسط ارتش را شرح می دهد. هر دو کتیبه توسط ارتش ایجاد شده است.
عنوان شده است که در جریان افتادن استان فارس امروزی به دست اعراب، ۲۵ اوت سال ۶۳۳ میلادی یک سردار
عرب به نام نصر ابن سیار وارد غار شاپور شد و غار در آن زمان پر از آثار تاریخی و هنری ایرانیان بود. نصر دستور افکندن مجسمه شاپور از جایگاهش داد و آثار دیگر هم از آسیب در امان نماند. نصر پیشنهاد مردم محل را که در برابر دریافت مقداری زر از آنان، اجازه دهد که مجسمه را به حالت اول بازگردانند، رد کرد.برای رسیدن به غار شاپور، میتوان از سواری های محلی که از پاسگاه نیرو انتظامی مقابل بیشاپور به مقصد روستاهای محلی میروند استفاده کرد و از مقابل پارکینگ غار شاپور صعود ۲ ساعته به بالای کوه را شروع کرد.