مترادف مصافحه : روبوسی، معانقه، دست دادن، دست یکدیگررا فشردن
مصافحه
مترادف مصافحه : روبوسی، معانقه، دست دادن، دست یکدیگررا فشردن
فارسی به انگلیسی
مترادف و متضاد
روبوسی، معانقه
دست دادن، دست یکدیگررا فشردن
۱. روبوسی، معانقه
۲. دست دادن، دست یکدیگررا فشردن
فرهنگ فارسی
۱- ( مصدر ) دست یکدیگر را گرفتن برای اظهار دوستی دست هم را فشردن . ۲- ( اسم ) فشرش دست یکدیگر را برای اظهار دوستی .
فرهنگ معین
لغت نامه دهخدا
مصافحة. [ م ُ ف َ ح َ ] (ع مص ) دست یکدیگر را گرفتن . (منتهی الارب ) (از آنندراج ) (ناظم الاطباء).دست کسی را گرفتن . (ناظم الاطباء). دست یکدیگر را گرفتن در سلام . (تاج المصادر بیهقی ). تصافح . دست به یکدیگر دادن . دست دادن . (یادداشت مؤلف ). یکدیگر را دست گرفتن . (المصادر زوزنی ). دست یکدیگر را گرفتن ، و آن هنگام دیدار دوستان سنت است و باید که به هر دو دست بود و آنکه پاره ای از مردم بعد از نماز فجر یا بعد از نماز جمعه میکنند چیزی نیست و بدعت است و با زن جوان و امرد نیکوصورت مصافحه درست نباشد و به هرکه نظر کردن حرام است مساس کردن با او نیز حرام است بلکه حرمت مساس سخت تر از نظر باشد. مصافحه ٔ مرد با پیرزن که مشتهات نبود باکی نیست ، همچنین است مصاحفه ٔ زن جوان با مردی پیر که از فتنه ٔ شهوت ایمن بود. (از کشاف اصطلاحات الفنون ). و رجوع به مصافحت و مصافحه شود.
فرهنگ عمید
۲. دست در دست هم گذاشتن، دست یکدیگر را فشردن.
دانشنامه اسلامی
سلام، چراغ سبز آشنایی است.وقتی دو نفر به هم می رسند، نگاه ها که به هم می افتد، چهره ها که رودررو قرار می گیرد، نخستین علامت صداقت و مودت و برادری، «سلام دادن» است و در پی آن، دست دادن و «مصافحه». دو نفر را تصور کنید که به یکدیگر می رسند، آشنا و دوست هم هستند. در این برخورد، بهتر است نخستین کلامشان چه باشد؟ آیا مناسب تر از «سلام» چیزی سراغ دارید؟
← مفهوم سلام
گفتیم که «مصافحه» هم، «دوستی آور»، «کدورت زدا» و «محبت آفرین» است. ما علاقه خود و صمیمیت را با دست دادن ابراز می کنیم.برعکس، اگر با کسی کدورت و دشمنی داشته باشیم، از دست دادن با او پرهیز می کنیم. و به همین خاطر، این دستور مقدس و پربرکت اسلامی، در تحکیم رابطه های دوستی و اخوّت، ثمربخش است. امام باقر (علیه السّلام) فرمود: هر دو نفر مؤمنی که با هم دست بدهند، دست خدا میان دست آنان است و دست محبت الهی بیشتر با کسی است که طرف مقابل را بیشتر دوست بدارد. و نیز امام صادق (علیه السّلام) فرمود: هنگامی که دو برادر دینی به هم می رسند و باهم دست می دهند، خداوند با نظر رحمت به آنان می نگردد و گناهانشان، آن سان که برگ درختان می ریزد، فرو می ریزد، تا آنکه آن دو از هم جدا شوند.
← شیوه مصافحه
۱. ↑ قمی، عباس، سفینه البحار، ج۴، ص۲۳۷.
...