کلمه جو
صفحه اصلی

ام رومان

فرهنگ فارسی

دختر عامر بن عویمر از صحابیات و همسر ابوبکر خلیفه اول و مادر عایشه بود در زمان حیات پیغمبر در گذشت .

لغت نامه دهخدا

ام رومان. [ اُم ْ م ِ ] ( اِخ ) دختر عامربن عویمر از صحابیات و همسر ابوبکر خلیفه اول و مادر عایشه بود که در زمان حیات پیغمبر درگذشت. پیغمبر بر وی نماز گزارد و گفت : اللهم لم یخف علیک مالقیت ام رومان فیک و فی رسولک. ( از اعلام زرکلی ج 1 ص 328 ). و رجوع به لغات تاریخیه و جغرافیه ترکی ج 1 ص 253 و قاموس الاعلام ترکی ج 2 ص 1036 شود.

دانشنامه عمومی

ام رومان (با نام کامل زینب بنت عامر بن عویمر بن عبد شمس بن عتاب الکنانیة)، (درگذشته ۶ هجری) همسر ابوبکر و مادر عایشه و عبدالرحمن بن ابی بکر بود. ام رومان اصالتاً اهل مصر بود و ابوبکر او را از بندر اسکندریه به عربستان آورده بود.
ام عمرو

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ام رومان دختر عامر بن عویمر عمیرة بن عبد شمس از قبیله بنوفراس ، از فرزندان کنانة بن خزیمة ، و مادر عایشه است.
در نام پدر و نسب او تا مالک بن کنانه اختلاف بسیار است. امّ رومان در جوانی به همسری حارث بن سَخْبَره ازدی درآمد و برای او پسری به نام طفیل به دنیا آورد سپس با شوهر و فرزند خود از اطراف نجران به مکه آمده و ضمن همپیمان شدن با ابوبکر ، تحت حمایت وی و قبیله اش در مکه ساکن شدند وی پیش از بعثت پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم با مرگ حارث به همسری ابوبکر درآمد و از او عبدالرحمن و عایشه را به دنیا آورد.
ایمان ام رومان
به روایتی امّ رومان در سالهای نخست بعثت به پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم ایمان آورد و با آن حضرت بیعت کرد وی برای مسلمان کردن فرزند خود عبدالرحمن کوشید و پیش از هجرت بارها با او محاجّه کرد که نتیجه ای دربرنداشت تا این که سرانجام عبدالرحمن در صلح حدیبیه سال ششم هجری یا بعد از صلح حدیبیه و پیش از فتح مکه سال هفتم اسلام آورد.امّ رومان در سال نخست هجری با دیگر اعضای خانواده ابوبکر به مدینه هجرت کرد به گفته برخی، وی زنی شایسته و دیندار و در شمار راویان حدیث و صحابه پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم بود
وفات ام رومان
بنابر برخی روایات وی به سال پنجم یا ششم هجری درگذشت و پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم بر او نماز گزارد و به قبرش وارد شد و از او به نیکی یاد کرد ؛ ولی روایات دیگر مرگ او را پس از آن می داند قراین و شواهدی چون پذیرایی وی از پسرش عبدالرحمن در مدینه پس از مسلمان شدن وی در سال هفتم هجری ، سخن پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم به عایشه در باب مشورت وی با پدر و مادرش در سال نهم هجری و پس از نزول آیه ای که زنان پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم را بین انتخاب آن حضرت و طلاق مخیّر می کرد ، و ارث بردن او از ابوبکر و حدیث گفتن او به مسروق در زمان خلافت عمر نشان می دهد که امّ رومان حتی پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه وآله وسلمو درگذشت ابوبکر نیز زنده بوده است.
امّ رومان در شأن نزول
...


کلمات دیگر: