کلمه جو
صفحه اصلی

عایشه

فارسی به انگلیسی

the favourite wife of muhammad

فرهنگ اسم ها

(تلفظ: āyeše) (عربی) زن نیکو حال ؛ (در اعلام) دختر ابوبکر و همسر رسول الله (ص) .


اسم: عایشه (دختر) (عربی) (مذهبی و قرآنی) (تلفظ: āyeše) (فارسی: عايشه) (انگلیسی: ayeshe)
معنی: آسوده خاطر، خوشحال، نیکوحال، زن نیکو حال، ( اَعلام ) [ پیش از هجرت، هجری] همسر پیامبر اسلام ( ص ) و دختر ابوبکر خلیفه، در سال دوم هجری به همسری پیامبر ( ص ) درآمد، در جنگ جمل بر ضدّ حضرت علی ( ع ) شرکت جست، پس از شکست به مدینه بازگشت و در همانجا درگذشت، ( در اعلام ) دختر ابوبکر و همسر رسول الله ( ص )، دارای حال نیکو، نام دختر ابوبکر و همسر پیامبر ( ص )

فرهنگ فارسی

دختر ابوبکر و زوجه محمد ( ص ) ( و.۹ ق .ه./۶۱۳ م.- ف. ۵۸ ه.ق./۶۷۸ م . )

دختر ابوبکر و زوجه محمد ( ص ) ( و.۹ ق .ه./۶۱۳ م.- ف. ۵۸ ه.ق./۶۷۸ م . )
بنت یوسف ابن احمد ابن الناصر الباعونی مکنی به عبدالوهاب . شاعر بود نسبت او به باعون از قرائ عجلون و در شرق اردن است .

لغت نامه دهخدا

( عایشة ) عایشة. [ ی ِ ش َ ] ( اِخ ) رجوع به عائشه شود.

عایشة. [ ی ِ ش َ ] (اِخ ) رجوع به عائشه شود.


عائشة. [ ءِ ش َ ] (اِخ ) بنت احمد القرطبیه . شاعره و ادیبه و از مردم قرطبه است . او در عصر خویش در اندلس به فهم و فضل و کمال مشهور بود و خطی زیبا داشت و ملوک اندلس را مدح گفت و تا آخر عمر شوهر نکرد. به سال 400 هَ . ق . درگذشت . (از الاعلام زرکلی ). و رجوع به عقد الفرید ج 1 ص 245 و عیون الاخبار ج 1 ص 258 شود.


عائشة. [ ءِ ش َ ] (اِخ ) بنت اسماعیل پاشابن محمد کاشف تیمور. یکی از شعراء و ادباء و از نوابغ مصر بود و به عربی و ترکی و فارسی شعرمیسرود. به سال 1256 هَ . ق . در قاهره متولد شد و به سال 1320 هَ . ق . درگذشت . او را آثار بسیاری است از جمله دیوان شعر اوست به عربی . (از الاعلام زرکلی ).


عائشة. [ ءِ ش َ ] (اِخ ) عایشة (وفات : 58 - 59 هَ . ق .) وی دختر ابوبکر و از زنان رسول خدا (ص ) است . کنیت او ام عبداﷲ و مادر وی ام رومان دختر عمیربن عامربن دهمان بن حارث بن غنم بن مالک بن کنانه است . رسول (ص ) پس از مرگ خدیجه او را به زنی گرفت . عائشه از فقه و شعر بهره داشت و روایات بسیار از پیغمبر نقل کرده است و علمای عامه و اهل سنت بدان روایات تمسک کنند. گویند در حدود 2210 روایت و حدیث از او نقل شده است . از کارهای مهم عایشه ، قیام او بر ضد علی (ع ) است . پس از قتل عثمان به سال 35 هَ . ق . که بجنگ معروف به «جمل » منتهی شد. در آن جنگ عائشه در هودجی بود و هودج را بر شتری نهاده بودند.رجوع به حبیب السیر ج 1 صص 527 - 530 و الاعلام زرکلی و تاریخ گزیده و عیون الاخبار و تاریخ الخلفاء شود.


عائشة. [ ءِ ش َ] (اِخ ) بنت یوسف بن احمدبن الناصر الباعونی ، مکنی به ام عبدالوهاب . شاعر بود نسبت او به باعون از قراء عجلون در شرق اردن است . مولد او به دمشق بود، و از علماء آن بلاد لغت و ادب فراگرفت . او راست : بدیعیه که بر آن شرحی نیکو نوشته است ، الفتح الحقی ، الملامح الشریفة فی الاَّثار اللطیفة، در الغائص ، منظومه ٔ رائیه ، الاشارات الخفیة فی المنازل العلیة. (از الاعلام زرکلی ). و رجوع به الموشح ص 186 و عقدالفرید ج 5 ص 280 شود.


عائشة. [ءِ ش َ ] (اِخ ) بنت طلحةبن عبیداﷲ. از طایفه ٔ بنی تیم بن مرة است . زنی ادیب ، فصیح و عالم به اخبار و حکایات عرب بود. مادر او ام کلثوم دختر ابوبکر صدیق و خاله ٔ وی عایشه ام المؤمنین است و به خاله ٔ خود سخت شباهت داشت . عائشه روی خود را نمیپوشانید. شوهر او، مصعب ، او را در این باره سرزنش کرد. عائشه گفت خدا مرا صورتی زیبا داده است ، دوست دارم آن را به مردمان بنمایانم و روی خویش را نمیپوشم . بخدا سوگند در من عاری نیست که کسی بتواند مرا بدان یاد کند. چون مصعب کشته شد، عمربن عبیداﷲ تیمی او را به زنی گرفت . و چون عمر به سال 82 هَ . ق . درگذشت ، عائشه دیگر شوی نگرفت ... حدود سال 110 هَ . ق . درگذشت . (از الاعلام زرکلی ).


( عائشة ) عائشة. [ ءِ ش َ ] ( اِخ ) عایشة ( وفات : 58 - 59 هَ. ق. ) وی دختر ابوبکر و از زنان رسول خدا ( ص ) است. کنیت او ام عبداﷲ و مادر وی ام رومان دختر عمیربن عامربن دهمان بن حارث بن غنم بن مالک بن کنانه است. رسول ( ص ) پس از مرگ خدیجه او را به زنی گرفت. عائشه از فقه و شعر بهره داشت و روایات بسیار از پیغمبر نقل کرده است و علمای عامه و اهل سنت بدان روایات تمسک کنند. گویند در حدود 2210 روایت و حدیث از او نقل شده است. از کارهای مهم عایشه ، قیام او بر ضد علی ( ع ) است. پس از قتل عثمان به سال 35 هَ. ق. که بجنگ معروف به «جمل » منتهی شد. در آن جنگ عائشه در هودجی بود و هودج را بر شتری نهاده بودند.رجوع به حبیب السیر ج 1 صص 527 - 530 و الاعلام زرکلی و تاریخ گزیده و عیون الاخبار و تاریخ الخلفاء شود.

عائشة. [ ءِ ش َ ] ( اِخ ) بنت احمد القرطبیه. شاعره و ادیبه و از مردم قرطبه است. او در عصر خویش در اندلس به فهم و فضل و کمال مشهور بود و خطی زیبا داشت و ملوک اندلس را مدح گفت و تا آخر عمر شوهر نکرد. به سال 400 هَ. ق. درگذشت. ( از الاعلام زرکلی ). و رجوع به عقد الفرید ج 1 ص 245 و عیون الاخبار ج 1 ص 258 شود.

عائشة. [ ءِ ش َ ] ( اِخ ) بنت اسماعیل پاشابن محمد کاشف تیمور. یکی از شعراء و ادباء و از نوابغ مصر بود و به عربی و ترکی و فارسی شعرمیسرود. به سال 1256 هَ. ق. در قاهره متولد شد و به سال 1320 هَ. ق. درگذشت. او را آثار بسیاری است از جمله دیوان شعر اوست به عربی. ( از الاعلام زرکلی ).

عائشة. [ءِ ش َ ] ( اِخ ) بنت طلحةبن عبیداﷲ. از طایفه بنی تیم بن مرة است. زنی ادیب ، فصیح و عالم به اخبار و حکایات عرب بود. مادر او ام کلثوم دختر ابوبکر صدیق و خاله وی عایشه ام المؤمنین است و به خاله خود سخت شباهت داشت. عائشه روی خود را نمیپوشانید. شوهر او، مصعب ، او را در این باره سرزنش کرد. عائشه گفت خدا مرا صورتی زیبا داده است ، دوست دارم آن را به مردمان بنمایانم و روی خویش را نمیپوشم. بخدا سوگند در من عاری نیست که کسی بتواند مرا بدان یاد کند. چون مصعب کشته شد، عمربن عبیداﷲ تیمی او را به زنی گرفت. و چون عمر به سال 82 هَ. ق. درگذشت ، عائشه دیگر شوی نگرفت... حدود سال 110 هَ. ق. درگذشت. ( از الاعلام زرکلی ).

عائشة. [ ءِ ش َ ] ( اِخ ) بنت محمد عبدالهادی مقدسی. در عصر خود سیده محدثان دمشق بود و به سال 723 هَ. ق. به دمشق متولد شد و در آنجا نشأت یافت. صحیح بخاری را بر حافظ حجاز خواند و ابن حجر از او روایت کند و کتابهای دیگر را نیز بر او خواند. عائشه در پایان عمر در علم حدیث منفرد گشت. به سال 816 هَ. ق. به دمشق درگذشت. ( از الاعلام زرکلی ).

عائشة. [ ءِ ش َ ] (اِخ ) بنت محمد عبدالهادی مقدسی . در عصر خود سیده ٔ محدثان دمشق بود و به سال 723 هَ . ق . به دمشق متولد شد و در آنجا نشأت یافت . صحیح بخاری را بر حافظ حجاز خواند و ابن حجر از او روایت کند و کتابهای دیگر را نیز بر او خواند. عائشه در پایان عمر در علم حدیث منفرد گشت . به سال 816 هَ . ق . به دمشق درگذشت . (از الاعلام زرکلی ).


دانشنامه عمومی

عایشه (زاده سال ۹ پیش از هجرت، مکه - درگذشته ۵۸ (قمری)) دختر ابوبکر، نخستین خلیفه از خلفای راشدین و سومین همسر محمد پسر عبدالله، پیامبر اسلام است. مادرش ام رومان از قبیله کنانه بود. محمد به عایشه کنیه ام عبدالله، به خاطر نام خواهرزاده اش عبدالله پسر زبیر داده بود.
جنگ جمل
نقد محمد
نام کامل وی عایشه بنت ابی بکر بن ابی قُحافه بن عامر بن عَمرو بن کعب بن سعد بن تیم بن مرة بن کعب بن لؤی است. «ام المؤمنین»، «أم عبدالله» و «حمیرا» از القاب اوست.
موقعیت او به عنوان زن اصلی محمد تا حدی به موقعیت پدرش در جامعه وابسته بود.
داستان ازدواج او با محمد به پیش قدم شدن خویله دخت حکیم همسر عثمان پسر مظعون برای ازدواج محمد برمی گردد. احتمالاً خویله دخت حکیم در مسائل داخلی (خانوادگی) محمد به او کمک می کرده است. مدتی بعد از مرگ خدیجه دخت خویلد، به محمد پیش نهاد داد تا با عایشه دختر ۶ ساله رئیس پیروانش یا سوده دخت زمعه، بیوه حدوداً ۳۰ ساله ای که شوهرش به حبشه مهاجرت کرد و در همان جا از دنیا رفت ازدواج کند. محمد از او خواست از هر دو خواستگاری کند. قبلاً توافق شده بود که عایشه با جبیر پسر مطعم، پسر مشرکی که با مسلمانان دوست بود ازدواج کند. با توافق مشترک - به هر حال - این نامزدی لغو شد و عایشه نامزد محمد شد. نظر به اینکه محمد در بسیاری از ازدواج هایش هدف سیاسی داشته، به نظر می رسد در این مورد، هدف محکم کردن گره خود با ابوبکر رهبر پیروانش بوده است. ازدواج محمد و عایشه پس از هجرت (شوال سال ۱ یا ۲ ه‍.ق /آوریل ۶۲۳ یا ۶۲۴ میلادی) روی داد. عایشه برای زندگی به حجره (اتاقک) در خانه محمد و سپس به مسجد مدینه رفت. نباید در آن زمان بیش از ۱۰ سال سن داشته باشد. او اسباب بازی هایش را به خانه جدید برد. محمد هر از گاهی با عایشه در بازی هایش با آن ها (اسباب بازی ها) شرکت می کرد.

دانشنامه آزاد فارسی

عایشه (مکه ۸/۹پ ق ـ مدینه ۵۷ق)
سومین همسر پیامبر اسلام (ص) و دختر ابوبکر. مادرش ام رومان نام داشت. بنابه برخی روایات، پیامبر اکرم (ص) پس از وفات خدیجه و زمانی که عایشه ۷ ساله بود، او را به عقد خود درآورد و بنابر قولی هجده ماه پس از هجرت در سن ۹ یا ۱۰ سالگی به خانۀ آن حضرت وارد شد. او تنها دختری بود که با پیامبر ازدواج کرد، برای همین بین همسران پیامبر به باکره بودنِ خود مباهات می کرد. گفته اند که او به اظهار محبت پیامبر نسبت به برخی از دیگر همسرانش حسادت می ورزید. آورده اند که پس از رحلت رسول اکرم (ص)، او و حفصه نزد عثمان بن عفان رفتند و حق خود را از میراث آن حضرت مطالبه کردند، اما عثمان برآشفت و گفت: مگر شما نبودید که وقتی فاطمۀ زهرا فدک را از ابوبکر مطالبه کرد، شهادت دادید که پیامبر گفته است ما پیامبران پس از خود میراثی باقی نمی گذاریم و هرچه بماند صدقه است؟ بروید که چیزی به شما نمی رسد. از این رو، عایشه با عثمان سخت مخالف بود. او و طلحه و زبیر بیش از همه مردم را علیه عثمان برمی انگیختند، ولی چون پس از قتل عثمان مردم با امام علی (ع) بیعت کردند، تغییر عقیده داد و گفت که عثمان را مظلومانه کشتند، پس با همراهی طلحه و زبیر جنگ جمل را در مقابل آن حضرت به راه انداختند. چون عایشه در این جنگ سوار بر شتری بود، این نبرد به جنگ جمل (شتر) شهرت یافت. در دورۀ معاویه هدایا و مستمری زیادی به عایشه می رسید. چون امام حسن (ع) به شهادت رسید و خواستند پیکر مطهرش را نزد پیامبر اسلام دفن کنند، او مانع از انجام این کار شد. قبر عایشه در قبرستان بقیع است. عایشه زنی باهوش، خوش بیان و جاه طلب بود و به اشعار و تاریخ عرب آگاهی داشت. در حدود ۱۲۰۰ روایت از او نقل شده که برای اهل سنت بسیار مهم و معتبر است. عایشه حافظه ای نیرومند داشت و در تدوین و مکتوب ساختن قرآن، از سوره ها و آیاتی که او از حفظ داشت، استفاده شد.

نقل قول ها

عایشه زاده سال ۴ پس از بعثت، سال ۹ پیش از هجرت - درگذشته ۵۷ (قمری) از همسران حضرت محمد پسر عبدالله پیامبر اسلام و دختر ابوبکر اولین خلیفه از خلفای راشدین بود.
• من و صفیه به یکدیگر دشنام می دادیم! من به پدر او دشنام دادم؛ او نیز به پدر من دشنام داد! رسول خدا (صلی الله علیه وآله) سخن او را شنیده و فرمودند: ای صفیه! به ابوبکر دشنام می دهی؟!• هیچ کس را داناتر از عایشه به حلال و حرام، علم، شعر و طب ندیده ام.• یک چهارم احکام شریعت از سیده عایشه نقل شده است.• هیچ مشکلی در حدیث برای ما اصحاب رسول الله پیش نمی آمد که چون از عایشه می پرسیدیم؛ مگر آنکه نزد او علمی از آن حدیث را می یافتیم.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] عایشه (درگذشت ۵۸ق) دختر ابوبکر بن ابی قحافه، همسر پیامبر اسلام(ص). در میان همسران پیامبر، عایشه به دلیل فعالیت ها و جهت گیری های سیاسی و همچنین نقش بارزی که در روایت از پیامبر(ص) داشته، شهرت فراوانی دارد. اهل سنت با استناد به روایاتی که از فضایل عایشه و محبوبیت او نزد پیامبر خبر می دهند، برای او جایگاه ارزشمندی قائلند. در مقابل، شیعیان به دلیل موضع گیری های خصمانه او در دوران خلافت امام علی(ع) و تاثیرگذاری او در شکل گیری جنگ جمل نقدهای زیادی به رفتار و سیره وی مطرح کرده اند.
عایشه دختر ابوبکر و از خاندان «تیم» و مادرش امّ رومان دختر عمیر از قبیله بنی کنانه بود. زمان دقیق ازدواج عایشه با پیامبر دانسته نیست. بنابر روایتی این ازدواج بعد از رحلت حضرت خدیجه(س)، دو یا سه سال پیش از هجرت پیامبر(ص) به مدینه رخ داده است. برخی از گزارش های مشهورتر، ازدواج پیامبر با سوده را قبل از ازدواج با عایشه دانسته اند.
مهریه عایشه مانند مهریه اکثر زنان پیامبر اکرم مهرالسنه یعنی پانصد درهم تعیین شد

[ویکی اهل البیت] عایشه دختر ابوبکر بن ابی قحافه سومین زنی بود که به همسری رسول خدا صلی الله علیه و آله افتخار یافت. عایشه به مدت نه سال با پیامبر صلی الله علیه و آله زندگی کرد و به هنگام رحلت آن حضرت هیجده ساله بود. پس از پیامبر صلی الله علیه و آله به مدت چهل و هفت و یا چهل و هشت سال زندگی کرد و سرانجام در 66 سالگی و در هفدهم رمضان سال 57 و یا 58 قمری در مدینه وفات یافت و ابوهریره، جانشنین مروان بن حکم بر وی نماز گذارد و در بقیع به خاک سپرده شد.
عایشه یک سال و به قول طبری دو سال و نیم پیش از هجرت به مدینه، از سوی پدرش ابوبکر به نامزدی پیامبر صلی الله علیه و آله درآمد و کمتر از یک سال پس از هجرت آنان به مدینه منوره در سن نه سالگی، همسر پیامبر صلی الله علیه و آله شد و به خانه آن حضرت منتقل گردید.
گفتنی است وی به مانند حفصه بنت عمر در ایام حیات رسول خدا صلی الله علیه و آله با درخواست ها و انتظارات بی جا از پیامبر صلی الله علیه و آله و فخرفروشی بر سایر همسران رسول خدا صلی الله علیه و آله رنجش خاطر آن حضرت را فراهم می کرد و حتی آن حضرت به خاطر رفتار نکوهیده آنان به مدت یک ماه از آنان کناره گیری کرد و به صورت تنها در حجره ای بسر می برد.
عایشه، هم سن و سال حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله بود و چون عشق و علاقه زیاد رسول خدا صلی الله علیه و آله به دخترش و دامادش علی علیه السلام و فرزندانشان حسن علیه السلام و حسین علیه السلام را می دید، در باطن ناراحت و عصبانی می شد و چون خود دارای هیچ فرزندی نشده بود، وجود فرزندان فاطمه زهرا سلام الله علیها برایش بسیار دشوار بود. برای جبران این کمبود روحی، خواهرزاده اش عبدالله بن زبیر را به نزد خویش آورد و او را از خردسالی نگهداری کرد و بدین جهت به "ام عبدالله" معروف شد.
او گاهی ناراحتی های خویش را نسبت به امام علی علیه السلام و همسرش زهرا سلام الله علیها آشکار می کرد. چنانچه روایت شده است علیّ بن ابی طالب علیه السّلام خدمت پیامبر صلی اللَّه علیه و آله وارد شد در حالی که عایشه پشت سر حضرت نشسته بود، و خانه پر از جمعیّت بود. حضرت مکانی برای نشستن پیدا نکرد. پیامبر صلی اللَّه علیه و آله به او اشاره کرد که «اینجا» یعنی پشت سر آن حضرت بنشیند. علی علیه السّلام آمد و بین پیامبر صلی اللَّه علیه و آله و عایشه نشست و مانند اعرابی ‏ها زانوان را در بغل گرفت. عایشه آن حضرت را کنار زد و غضب کرد و گفت: «برای نشستنت جایی جز بغل من نیافتی»؟!!! پیامبر صلی اللَّه علیه و آله با شنیدن این سخن بر عایشه‏ غضب کرد و فرمود: ساکت باش ای حمیرا! در باره برادرم علی مرا اذیّت مکن. او امیر المؤمنین و آقای مسلمانان و صاحب لوای حمد و پیشرو پیشانی سفیدان در روز قیامت است. خداوند اختیار پل صراط را به او می‏سپارد و او آتش را تقسیم می‏کند. دوستانش را داخل بهشت و دشمنانش را داخل آتش می‏ نماید.
عایشه پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله به خاطر برخورداری از امتیاز همسری رسول خدا صلی الله علیه و آله و دختر خلیفه وقت بودن به موقعیت های اقتصادی و اجتماعی دست یازید. وی مخالف سرسخت عثمان بن عفان (سومین خلیفه مسلمین) بود و مردم را بر ضد وی می شورانید. ولیکن پس از قتل عثمان به دست انقلابیون و انتخاب حضرت علی علیه السلام به خلافت اسلامی، با آن حضرت نیز از در ناسازگاری وارد شد و به بهانه خونخواهی عثمان، جنگ بزرگ جمل را به راه انداخت و در این راه از اصحاب معروف رسول خدا صلی الله علیه و آله مانند طلحه و زبیر بهره جست و ده ها هزار تن از مسلمانان اعم از موافقان و مخالفان خویش را به کشتن داد و سرانجام با شکست فضاحت بار مواجه و با سرافکندگی به مدینه برگشت.
حضرت علی علیه السلام در جریان جنگ جمل، نامه ای برای عایشه نوشت و شخصیت وی را بدین گونه توصیف کرد: اما بعد فانک خرجت من بیتک عاصیه لله تعالی و لرسوله صلی الله علیه و آله تطلبین امرا کان عنک موضوعاً، ثم تزعمین انّک تریدین الاصلاح بین النّاس فخبّرینی ما للنّساء و قود العساکر؟ و زعمت انک طالبه بدم عثمان و عثمان رجل من بنی امیه و انت امراه من بنی تمیم بن مره، ولعمری ان الذی عرضک للبلاء و حملک علی المعصیه لأعظم الیک ذنباً من قتله عثمان، و ما غضبت حتی اغضبت و لاهجت حتی هیّجت، فاتقی الله یا عایشه! و ارجعی الی منزلک و اسبلی علیک سترک، والسلام.
نزول آیات آغازین سوره تحریم(66) درباره توطئه و آزارهای وی و حفصه، علیه پیامبر صلی الله علیه و آله دانسته شده که خداوند ضمن افشای آنها به زنان در برابر هر گونه اقدامی علیه پیامبر صلی الله علیه و آله هشدار داد.

[ویکی فقه] عایشه (ابهام زدایی). عایشه ممکن است اشاره به اشخاص ذیل باشد: • عایشه بسطامی، دختر محمد بن حسین و خواهر مؤید و موفق، از افراد غیر مشهور خاندان بسطامی• عایشه دختر یوسف بن احمد، دختر یوسف بن احمد بن ناصر، معروف به «باعونیّه»، بانویی فقیه و شاعر و مورخ و ادیب و عارف از خاندان باعونی• عایشه همسر رسول اکرم، دخترابوبکر بن ابی قحافه و یکی از همسران پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم)• عایشه عبدالرحمان بنت الشاطی، بانوی مؤلّف و محقّق مصری در ادبیات عرب و علوم قرآنی• عایشه بنت موسی بن جعفر، یکی از دختران امام کاظم (علیه السلام)• ام احمد عایشه بنت عیسی ، از شخصیت های آلِ قُدامه
...

[ویکی شیعه] عایشه (ابهام زدایی). عایشه ممکن است به یکی از اشخاص زیر اشاره داشته باشد:

پیشنهاد کاربران

صبور ومهربان
جسور وقدرتمند

عایشه به معنای یک زن نیکو حال پاکدامن و مخصوصااا شجااع

بهترین اسم دختر وپاک دامن و مهربان صبور

زن خوب و پاک دامن

دارای نصف علم پیامبر
خوشحالم که اسم اصلیم عایشه است

زنی با صفات نیکو، صالح، دل پاک

عایشه : زندگی خوب وخوش.

نام همسر حضرت محمد ص و به معنی پاک منزه و مهربان

عایشه یعنی زن پاکدامن، زن دارای صفات نیکو

عایشه به معنی پاکدامنی ونیکوکاری و مهربان

عایشه همسر پیغمبر بود ولی ملاک حال فعلی افراد است این شخص بعد از پیغمبر اعمال ناشایستی انجام داد و باعث قتل عثمان شد در ادامه در دوران حضرت علی ( ع ) باعث ایجاد جنگ و اختلاف بین مسلمانان شد برای خوب بودن تنها همسر پیغمبر بودن کافی نیست و دلیلی برای رستگار شدن نیست اگر گمراه شدی و اعمال ناشایست انجام دادی خود پیغمبر هم از تو بیزاری میجوید خداوند خودش بهترین قاضی برای بندگانش خواهد بود

جناب هاشم برای خوب بودن حضرت عایشه همین بس که خداوند ازش به نیکی وپاکی یادکرد وفرمود انهایی که تهمت زدند جزای سنگینی دارند
شما هم لطفا بیشترتحقیق کنید خداوند عالم غیب هست ومیدونست بعدپیامبرهم ایشان خوب خواهند بود
حضرت علی هم برای حضرت عایشه احترام خاصی قائل بودند واین اراجیف را منافقین درست کردنپ

نام عایشه از کلمه عیش به معنی زندگی کردن سرچشمه میگرد وبه خاطر ة اخرش برای زن معنا میشود

ازکلمه عیش یعنی لذت و خوشی گرفته شده . عایشه یعنی خوش گذران. وبزرگ شده درناز ونعمت

عایشه یعنی پاکدامن

عایشه : نیکوحال ، خوش .
عایشه به خاطر جنگ جمل از محبوبیتش کم شد.
وچون سواربراسب سرخ موی در جنگ جمل شده شده بود لقب حمیرا داشت. عایشه فرزندی نداشت.

حمیرا لقب عایشه بود شنیدم که چون سواربرشتری سرخ موی بوده درجنگ جمل لقب عایشه گرفته . شاید هم چون سفیدپوست وسرخگون بوده لقبش حمیرا بوده . عایشه هم خوب بوده و هم بد بوده حسادت جنگ جمل و. .
اسم عایشه اصلا ندیدم ونشنیدم فکرکنم اسم عایشه دربین سنی مذهب ها رایج باشه.

دختر ابوبکر خلیفه ی اول مسلمین زن سوم پیامبر

عایشه می گوید: شب هنگام، ما در نور صورت فاطمه‏ زهرا خیاطی، پشم ریسی و بافندگی می کردیم و چون صورتی بسیار درخشنده داشت �زهراء� نامیده شد.

مهربان خوش رو با اخلاق با ادب دلسوز

درباره بوسیدن دستان حضرت فاطمه ( س ) توسط پیامبر ( ص ) ، باید گفت:
در تعدادی از منابع حدیثی معتبر و قابل استناد شیعه[3]‏ و اهل سنت[4] نقل شده که؛ وقتی فاطمه ( س ) نزد پیامبر خدا ( ص ) می آمد، با کلمات محبت آمیز و محترمانه پدر بزرگوارش روبرو می شد، و پیامبر ( ص ) به احترام فاطمه ( س ) از جا برمی خاست، دست فاطمه ( س ) را گرفته و می بوسید و او را در کنار خود می نشاند.
راوی این ماجرا نیز عائشه همسر پیامبر ( ص ) است.
حاکم نیشابوری، پس از این نقل این حدیث می گوید: بر اساس شرایطی که بخاری و مسلم برای صحیح بودن حدیث ذکر کرده اند، این حدیث از نظر سند صحیح است. [5]

بوسیدن دست فاطمه زهرا ( س ) توسط پیامبر ( ص ) در احادیث صحیح ذکر شده و مورد پذیرش شیعه و اهل سنت است.

[3]. طوسی، محمد بن الحسن‏، الامالی، ص 400، قم، دار الثقافة، چاپ اول، 1414ق؛ اربلى، على بن عیسى، کشف الغمة فی معرفة الأئمة، ج ‏1، ص 453، تبریز، بنى هاشمى، چاپ اول، 1381ق؛ طبرى آملى، عماد الدین أبی جعفر محمد بن أبی القاسم، بشارة المصطفى لشیعة المرتضى، ج ‏2، ص 253، نجف، المکتبة الحیدریة، چاپ دوم، 1383ق.
[4]. نسائی، أبو عبد الرحمن أحمد بن شعیب، السنن الکبرى، ج 8، ص 291، بیروت، مؤسسة الرسالة، چاپ اول، 1421ق؛ نیشابوری، محمد بن عبد الله، المستدرک علی الصحیحین، ج 3، ص 167، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، 1411ق؛ أبو بکر بیهقی، أحمد بن حسین، شعب الایمان، ج 11، ص 270، ریاض، مکتبة الرشد للنشر والتوزیع، چاپ اول، 1423ق.
[5]. المستدرک علی الصحیحین، ج 3، ص 167.

خلاصه پرسش
آیا نام �حمیراء� ناپسندترین نام نزد خداوند است؟
پرسش
آیا �حمیراء� ناپسندترین نام نزد خداوند است؟ چرا؟
پاسخ اجمالی
ابتدا باید گفت که ناپسندترین نام ها نزد خدا، نامهایی است که یا معنایی شرک آلود داشته و یا ناظر به انجام گناهی باشد.
اما استفاده از نام افرادی که از لحاظ فکری با ما همخوان نبوده و یا حتی به دشمنی با گروه حق پرداخته اند، به تنهایی ایرادی ندارد. در همین راستا می بینیم با آن که �یزید بن معاویه� بزرگ ترین جنایت تاریخ بشر را مرتکب شد، اما با این وجود بعد از او شیعیانی با نام �یزید� وجود داشتند.
در همین راستا، اگرچه عائشه همسر پیامبر ( ص ) توصیه حضرتشان را نادیده گرفته و به نبرد با امام علی ( ع ) پرداخت، اما امام کاظم ( ع ) نام یکی از دخترانشان را �عایشه� گذاشت. [1]
با این وجود، اگر یک نام گذاری در مقطعی خاص، این باور را در جامعه پیرامونی به وجود آورد که گویا عملکرد افراد مشهور دیگری که همین نام را دارند، مورد تأیید افرادی می باشد که این نام را برای فرزندان خویش انتخاب می نمایند، شاید در همان مقطع، انتخاب چنین نامی سزاوار نباشد.
با این مقدمه به اصل پرسش برمی گردیم:
گزارشی از یعقوب سَراج وجود دارد که او می گوید: محضر امام صادق ( ع ) رسیدم، آن حضرت بالاى سر فرزندش موساى کاظم ( ع ) که در گهواره بود، ایستاده و مدتى با او نجوا می کرد، من نشستم تا سخنشان تمام شد. نزدیکش رفتم، او به من فرمود: �نزد مولایت ( امام کاظم ) برو و سلام کن�، من نزدیک رفتم و سلام کردم، او با زبانى شیوا جواب سلام مرا‏ داد، سپس به من فرمود: �برو و نام دخترت را که دیروز گذاشتى تغییر ده؛ زیرا خدا آن اسم را نمی پسندد�. یعقوب می گوید براى من دخترى متولد شده بود که نامش را حمیراء[2] گذاشته بودم، امام صادق ( ع ) فرمود: �به توصیه او رفتار کن تا هدایت شوى�. این گونه بود که من اسم دخترم را تغییر دادم. [3]
درباره برخی راویان این حدیث اختلاف نظر وجود دارد، علمای بزرگ رجال حدیث آنها را ضعیف دانسته اند؛[4] راویانی که در مورد آنان اختلاف وجود دارد عبارت اند از: معلی بن محمد بصری، [5] محمد بن سنان زاهری، [6] و یعقوب سراج. [7]
صرف نظر از سند و با فرض پذیرش روایت، باید گفت که شاید موقعیت اجتماعی یعقوب آن گونه بوده که نام گذاری فرزندش به نام �حمیراء� این باور را در میان اطرافیانش به وجود می آورد که گویا او عملکرد عائشه را در مخالفت با امام علی ( ع ) تأیید می کند و از این لحاظ، این نام گذاری مورد پسند خدا نبوده است، وگرنه همان گونه که اشاره کردیم، خود امام هفتم ( ع ) بعدها - و احتمالاً در فضایی که دیگر چنین باور نادرستی شکل نمی گرفت - نام فرزندشان را عائشه گذاشتند.

[1]. مفید، محمد بن محمد، الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج 2، ص 244، قم، مؤسسة آل البیت ( ع ) ‏، چاپ اول، 1413ق.
[2]. حمیراء نام دیگر عایشه همسر پیامبر ( ص ) می باشد.
[3]. کلینى، محمد بن یعقوب بن اسحاق، کافی، ج ‏1، ص 310، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[4]. البته در نرم افزار تحقیقی �درایة النور�، تولید مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور، محققان بخش حدیث شناسی این روایت را صحیح دانسته اند.
[5]. ابن غضائری، احمد بن حسین‏، الرجال، ج 1، ص ‏96، قم، دار الحدیث‏، چاپ اول، 1364ش؛ علامه حلى، حسن بن یوسف‏، خلاصة الأقوال فی معرفة أحوال الرجال‏، ص ‏259، نجف اشرف، دار الذخائر، چاپ دوم‏، 1411ق؛ نجاشی، احمد بن على‏، فهرست أسماء مصنفی الشیعة، ص ‏418، قم، مؤسسة النشر الاسلامی‏، چاپ ششم‏، 1365ش.
[6]. فهرست أسماء مصنفی الشیعة ( رجال‏ نجاشی ) ، ص ‏328؛ کشى، محمد بن عمر، إختیار معرفة الرجال‏، ص ‏546، مؤسسه نشر دانشگاه مشهد، چاپ اول‏، 1409ق.
[7]. ابن‏الغضائری، ج 1، ص‏102.

مهربان پاکدامن شجاع قدرتمند دخترابوبکر

بسیار خوشحالم که نامم عایشه است
به معنای نیکوحال و خوش رو


عایشه یعنی زن نابغه، و دانا در همه علوم

عایشه : راحتی در زندگی

عایشه خوب بود پاک بود برعکس همه ی ما نه حسادت کرد به ۱۱هووش نه بدگوی به اونا که اگه بد بود در قران ازش نام برده نمیشد

خانم زهرا قبل اینکه به خلیفه ی اول مسلمانا توهیین کنید بهتره که یه تحقیقی بکنین چون چیز هایی که نوشتین از سر تا پا غلطه!! حضرت عایشه همسر پیامبر جزو ۵ زن برتر مسلمانا و دختر حضرت ابوبکر صدیق اینقدر پاک دامن بود که حتی بخاطرش برای پیامبر آیه نازل شد پس لطفا احترام همچین زن بزرگی رو نگهدارین

اعتقادات وباورهایه دینی هرکدام از مذاهب بزرگ اهل تشییع واهل سنت قابل احترام است پس لطفامن وشمایی که اطلاعات کافی در هرکدام ازاین مذهب هانداریم اظهارنظر نکنیم . ویک طرفه به قاضی نرویم .

عایشه یعنی زن نیکوکار

عایشه یعنی پاکدامن و کسی که دلی صاف و بی کبنه داره

عایشه : نام ام المؤمنین - زنده - گوارا - دارای زندگی نیک - زن نیکو حال


عایشه از قبیله تیم بوده که همه سیاه بودن چطور میگین سفید بوده در تعجبم وقتی پدر و مادر مثل آفریقایی ها سیاهن چطور بچه سفید میشع

هرگز، هرگز
ب خود اجازه ی توهین و بی حرمتی ب بزرگان دین نکنیم چون ما با اونها قابل مقایسه نیستیم و هرگز از اونها برتر نیستیم، سعی کنیم در قلبمان تخم کینه مکاریم تا ثمره ی بدی داشته باشد.

عایشه : عایشه زندگی خود را زندگی می کند ، و دارای زندگی خوبی است ، کامیاب ، زیست کننده و نیکوحال ، عایشه �زنی که خوش می زیَد� یا �زنانه وار�.
عایشه :عایشه ( عربی ) 1 - زن نیکو حال؛ 2 - ( اَعلام ) [7 پیش از هجرت - 57 هجری] همسر پیامبر اسلام ( ص ) و دختر ابوبکر خلیفه. در سال دوم هجری به همسری پیامبر ( ص ) درآمد. در جنگ جمل بر ضدّ حضرت علی ( ع ) شرکت جست. پس از شکست به مدینه بازگشت و در همانجا درگذشت.

عایشه همسر پیامبر ( ص ) و ام المومنین
اگر کسی نتونه عظمتش را درک کنه . . .


کلمات دیگر: