کلمه جو
صفحه اصلی

فروان

فرهنگ فارسی

دهی است جزو دهستان ارادان بخش گرمسار شهرستان دماوند واقع در ۱۵ کیلومتری مشرق مرکز بخش سرراه آهن شاهرود جلگه و معتدل ۴۹۶ تن سکنه رودخانه حبله رود محصول غت گله داری قالیچه و گلیم و جاجیم بافی .
شهری است در حدود غزنه و آن معرب است و فارسیان پروان گویند .

لغت نامه دهخدا

فروان . [ ] (اِخ ) دهی است جزو دهستان ارادان بخش گرمسار شهرستان دماوند، واقع در 15هزارگزی خاور مرکزی بخش ، کنار راه آهن شاهرود. ناحیه ای است واقع در جلگه ، معتدل و دارای 596 تن سکنه . از رودخانه ٔ حبله رود مشروب میشود. محصولاتش : غلات ، پنبه ، بنشن و لبنیات است . اهالی به کشاورزی و گله داری و قالیچه ، گلیم و جاجیم بافی گذران میکنند. مزرعه ٔ رمضان قره جزء این ده است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1).


فروان . [ ف َرْ] (اِخ ) شهری است در حدود غزنه و آن معرب است و فارسیان پروان گویند. (یادداشت بخط مؤلف ). شهرکی است نزدیک غزنه . (از معجم البلدان ). رجوع به پروان شود.


فروان . [ ف َرَْ ] (اِ) نام روان آسمان زهره است . از دساتیر نقل شد. (انجمن آرای ناصری ) (آنندراج ).


فروان. [ ف َرَْ ] ( اِ ) نام روان آسمان زهره است. از دساتیر نقل شد. ( انجمن آرای ناصری ) ( آنندراج ).

فروان. [ ف َرْ] ( اِخ ) شهری است در حدود غزنه و آن معرب است و فارسیان پروان گویند. ( یادداشت بخط مؤلف ). شهرکی است نزدیک غزنه. ( از معجم البلدان ). رجوع به پروان شود.

فروان. [ ] ( اِخ ) دهی است جزو دهستان ارادان بخش گرمسار شهرستان دماوند، واقع در 15هزارگزی خاور مرکزی بخش ، کنار راه آهن شاهرود. ناحیه ای است واقع در جلگه ، معتدل و دارای 596 تن سکنه. از رودخانه حبله رود مشروب میشود. محصولاتش : غلات ، پنبه ، بنشن و لبنیات است. اهالی به کشاورزی و گله داری و قالیچه ، گلیم و جاجیم بافی گذران میکنند. مزرعه رمضان قره جزء این ده است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

دانشنامه عمومی

فروان از توابع شهر کهن آباد و در فاصله ۱۲ کیلومتری جنوب شرق شهر آرادان قرار دارد.مردم این روستا از قومیت تپوری (مازندرانی) که از نژادهای اصیل ایرانی و آریایی میباشد، هستند و به گویش الیکایی که شاخه ای از زبان مازندرانی است سخن می گویند.
سادات طبایی که از زواره اردستان به ورامین و سپس از آنجا به روستای چهار قشلاق و بعد از مدتی به فروان آمدند
عامری ها که در پشت راه آهن سکونت دارند که بنا به برخی نظرات دارای اصالت شیرازی هستند و عامری های زیر خط راه آهن که در زمان کدخدایی حاج صفر عامری به فروان نقل مکان کرده و ساکن شده اند.
صبوری ها از روستای بیابانک سمنان به این روستا مهاجرت کرده اند.
ایجی ها منسوب به روستای ایج از توابع بخش سرخه شهرستان سمنان هستند.
مختصات جغرافیایی فروان عبارت است از: ۵۲ درجه و ۳۲ دقیقه طول شرقی و ۳۵ درجه و ۱۲ دقیقه عرض شمالی.
ارتفاع روستا از سطح دریاهای آزاد ۸۳۹ متر است.
بیشتر ساکنین روستای فروان را طوایف مختلف ایل الیکایی تشکیل می دهند که در اوبه های متعددی در همین منطقه زندگی می کردند. شغل آن ها دامداری بود و به دلیل پراکنده بودن جمعیت در نقاط مختلف روستا و پیروی از شیوهٔ کوچروی، کدخدای روستای کهن آباد امور مربوط به مردم این منطقه را نیز سرپرستی می کرد و عنوان کدخدایی روستای فروان و کهن آباد و فروان را داشت. در آن زمان در مکان فعلی روستای فروان، کمتر از ۱۰خانوار سکونت داشتند که می توان آنان را بنیان گذاران اولیه روستا دانست.

پیشنهاد کاربران

من افتخار میکنم اجدادم از قندالی های فروان هستند . الیکایی های فروان از مردم نجیب وبا اصالت تبری هستند ویکی از ارز وهای من دیدن سرزمین اجدادی یم در ایلگاه مازندران است .

نام یکی از روستاهای شهرستان آرادان گرمسار است که سکنه آن از ایل الیکائی هستند.

نام دورترین روستای منطقه گرمسار
سکنه از ایلات الیکایی و از تیره های قندالی ، شاه حسینی ، گیلوری میباشد.

روستای فروان با توجه ب ایلهای متنوعی ک دارد با توجه ب فرهنگ هم زیستی عمیقی که دارا میباشد از اتحاد و همبستگی بسیار زیبایی برخوردار هستند و بچه های باعشق و متحد و فعال و زحمتکشی دارد


کلمات دیگر: