کلمه جو
صفحه اصلی

کندوان

فارسی به انگلیسی

tunnel

فرهنگ فارسی

دهستانی است از بخش ترک شهرستان میانه واقع در شمال میانه ییلاقی و سالم دارای ۳۲ آبادی و ۱۴۸۹٠ تن سکنه محصول غله چوب درختان تبریزی و چنار .

لغت نامه دهخدا

کندوان . [ ک َ دُ ] (اِخ ) نام یکی از دهستانهای چهارگانه ٔ بخش ترک شهرستان میانه است که در شمال میانه و در دامنه ٔ جنوبی کوه بترقوش (بزکش ) واقع است و جمعیت آن 14890 تن است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


کندوان . [ ک َ دُ ] (اِخ ) گردنه ای است بین کرج و چالوس . تونلی به طول چهار کیلومتر در این گردنه احداث شده است که یکی از آثار عمرانی رضاشاه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).


کندوان. [ ک َ دُ ] ( اِخ ) گردنه ای است بین کرج و چالوس. تونلی به طول چهار کیلومتر در این گردنه احداث شده است که یکی از آثار عمرانی رضاشاه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

کندوان. [ ک َ دُ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای چهارگانه بخش ترک شهرستان میانه است که در شمال میانه و در دامنه جنوبی کوه بترقوش ( بزکش ) واقع است و جمعیت آن 14890 تن است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

کندوان. [ ک َ دُ ] ( اِخ ) دهی است مرکز دهستان کندوان در بخش ترک شهرستان میانه و 502 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

کندوان. [ ک َ دُ ] ( اِخ ) دهی از دهستان نیر در بخش مرکزی شهرستان اردبیل است و 272 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

کندوان . [ ک َ دُ ] (اِخ ) دهی از دهستان نیر در بخش مرکزی شهرستان اردبیل است و 272 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


کندوان . [ ک َ دُ ] (اِخ ) دهی است مرکز دهستان کندوان در بخش ترک شهرستان میانه و 502 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۷°۴۷′۴۱″ شمالی ۴۶°۱۴′۵۸″ شرقی / ۳۷٫۷۹۴۷۲°شمالی ۴۶٫۲۴۹۴۴°شرقی / 37.79472; 46.24944روستای کندوان   نمای از روستای کندوان   نمایی از کوچه های کندوان
کندوان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی در شهرستان اسکو است که از پیشینه تاریخی هفت هزار ساله برخوردار است. این روستای تاریخی و باستانی دارای جاذبه های گردشگری فراوانی در نزدیکی شهر اسکو است که به دلیل شکل خانه های آن که به مانند کندوی عسل در دل کوه کنده شده اند است. این اثر در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۸۵۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است..
نام اصلی این روستا گؤن دوغان (Gün doğan) میباشد که در اثر تحریف بسیاری از شهر هایی با نام تُرکی به فارسی در زمان شاه ، به کندوان مبدل شده.
روستای کندوان در دامنه های سهند قرار دارد و به خاطر معماری صخره ای آن معروف است که در اثر فعل و انفعالات آتشفشانی کوه های سهند ایجاد شده است. توده ها و گدازه های مذاب آتشفشانی، به وسیله باد، برف و باران در طی هزاران سال متمادی شکل گرفته و به فرم کران درآمده است.

دانشنامه آزاد فارسی

کَندُوان
نمایی از دهکده کندوان، نزدیک تبریز
نمایی از دهکده کندوان، نزدیک تبریز
دهکده ای در ۶۲کیلومتری تبریز. از خانه های مخروطی و هرمی شکل در درون صخره ها در کنار رودی به همین نام تشکیل شده است. قدمت آن را از دورۀ پیش از اسلام دانسته اند. دو مسجد دارد. عسل و به ویژه آب معدنی آن مشهور است. اخیراً هتلی در آن جا به سبک جدید در دل کوه حفاری و ساخته شده است. این هتل اولین هتل صخره ای ایران و سومین هتل صخره ای جهان است. سالانه جمعیت زیادی از مردم ایران و کشورهای دیگر برای بازدید به این روستای تاریخی سفر می کنند.

پیشنهاد کاربران

دهی است در استان آذربایجان شرقی در نزدیکی اسکو، دارای خانه های سنگی در دل کوه


کلمات دیگر: