کلمه جو
صفحه اصلی

زرنق

لغت نامه دهخدا

زرنق . [ ] (ع مص ) نوشیدن بدانسان که ظرف محتوی مایع را بالا گیرند و از آن در دهان ریزند. و زرزق نیز گویند. (از دزی ج 1 ص 590).


زرنق . [ زَ ن َ ] (اِخ ) دهی از دهستان الاَّن برآغوش است که در بخش الان برآغوش شهرستان سراب واقع است و 2740 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


زرنق . [ زَ ن َ ] (اِخ ) دهی از دهستان کیوان است که در بخش خداآفرین شهرستان تبریز واقع است و 172 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


زرنق . [ زَ ن َ ] (اِخ ) دهی از دهستان مهرانروداست که در بخش بستان آباد شهرستان تبریز واقع است و 735 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


زرنق. [ ] ( ع مص ) نوشیدن بدانسان که ظرف محتوی مایع را بالا گیرند و از آن در دهان ریزند. و زرزق نیز گویند. ( از دزی ج 1 ص 590 ).

زرنق. [ زَ ن َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان کیوان است که در بخش خداآفرین شهرستان تبریز واقع است و 172 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

زرنق. [ زَ ن َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان الاَّن برآغوش است که در بخش الان برآغوش شهرستان سراب واقع است و 2740 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

زرنق. [ زَ ن َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان مهرانروداست که در بخش بستان آباد شهرستان تبریز واقع است و 735 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

دانشنامه عمومی

زرنق اسم شهری است از توابع شهرستان هریس که در استان آذربایجان شرقی واقع شده است. بر اساس کاوش های جدیدی که در تپه دوزده باغیر در محدودۀ شهر انجام گرفته است، قدمت و تاریخ این شهر بیش از 7000 سال تخمین زده می شود.


زرنق (هریس) که در قدیم به زرنک معروف بوده است در لغت به معنی یک جرعه آب است. شهر زرنق در اوایل سال ۱۳۷۲ از روستا به شهر تبدیل شد وبا مختصات جغرافیایی ۵۰ درجه شرقی و ۳۶٫۱۶ درجه شمالی در استان آذربایجان شرقی قراردارد. نزدیکترین شهر به این شهر مهربان است.این شهر از غرب با کلوانق و از جنوب غربی با روستای کرمجوان و از جنوب (نزدیک ترین محل)با روستای کیوج همسایه است. این شهر تا مرکز استان یعنی تبریز ۸۹ کیلومتر فاصله دارد. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، زرنق جمعیتی معادل ۵۳۴۳ نفر دارد که چهارمین شهر پرجمعیت شهرستان هریس محسوب می شود مردم این شهر به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می کنند و ره آورد این شهر فطیر (نوعی کلوچه سنتی) و شیرین دنَ یا به زبان فارسی کمبزه می باشد. از مناطق دیدنی زرنق می توان به مسجد جامع زرنق و تپه باستانی دوزده باغیر اشاره کرد.
مسجد جامع
مسجد حاجی
تپه باستانی دوزده باغیر
تالاب دیدنی زرنق
قنات موروخ (موروق)
قنات داخل شهر معروف به چشمه
قبرستان باستانی
آجی چای (تلخه رود)
بازار هفتگی (پنج شنبه)
میدان فوتبال با چمن طبیعی
چمنزار قره بر چمنی
در قسمت غربی شهر ناحیه صنعتی به نام ناحیه صنعتی زرنق وجود دارد. در این ناحیه صنعتی ۲۴ کارخانه با تولید گل مصنوعی پلی اتیلنی، گل کاغذی، شانه تخم مرغ، بسته بندی حبوبات، ظروف یخ مصنوعی و غیره وجود دارد.
از لحاظ تاریخی قدمت این شهر بسیار زیاد بوده و قدمتی بیش از7300سال دارد. یکی از آثار قدیمی در این شهر مسجد حاجی است که قدمت ۱۳۰۰ ساله دارد. زرنق دارای منابع آبی بسیار خوبی می باشد منابع آبی این شهر پنج چشمه و بیش از ۱۵ حلقه چاه، می باشد. این منابع آبی علاوه بر تأمین آب شرب شهری زرنق و روستاهای اطراف توانایی آبرسانی به تمامی زمین های کشاورزی را دارا می باشد. زرنق از لحاظ تولیدات کشاورزی در حد مناسبی است.
در شهر باستانی زرنق 5 مدرسه وجود دارد. مردم زرنق مردمی اعتقادی ومذهبی هستند

دانشنامه آزاد فارسی

زَرنَق
شهری در استان آذربایجان شرقی، بخش مرکزی شهرستان هریس. با ارتفاع ۱,۵۹۵ متر، در منطقه ای کوهستانی، در ۷۰کیلومتری شرق تبریز و ۱۸ کیلومتری جنوب غربی هِریس، سر راه مهربان به بخشایش و تبریز قرار دارد. اقلیم آن معتدلِ مایل به سرد و نیمه خشک و جمعیت آن ۴,۷۶۶ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

سلام سردار دلها حاج قاسم سلیمانی
با شهادت شما دلهایمان لرزید ولی پاهایمان ثابت واستوارتر شد تا راهت را ادامه دهیم و منقم خونتان باشیم
برای ما هم دعا کن همان گونه که برای خودت طلب شهادت کردی
روحتان شاد و راهتان ادامه دار باشد


کلمات دیگر: