کلمه جو
صفحه اصلی

پاکیزگی


مترادف پاکیزگی : پاکی، تطهیر، تنظیف، صفا، طهارت، طهر، نزهت، نظافت

متضاد پاکیزگی : کثافت

فارسی به انگلیسی

hygiene, neatness, purity


hygiene, neatness, purity, cleanliness

cleanliness


مترادف و متضاد

پاکی، تطهیر، تنظیف، صفا، طهارت، طهر، نزهت، نظافت ≠ کثافت


فرهنگ فارسی

پاکی طهارت نظافت لطافت طهر صفا.
پاکی طهارت

فرهنگ معین

(زِ ) (حامص . ) پاکی ، طهارت ، نظافت .

لغت نامه دهخدا

پاکیزگی. [ زَ / زِ ] ( حامص ) پاکی. طهارت. طُهر. طُهرَه. نَقاوَت. نظافت. وضاءَة. ( صراح ). نَقاء. صفا. ( دهار ) : نگاه باید کرد تا احوال ایشان [ شاهان غزنوی ] بر چه جمله رفته است و میرود درعدل و خوبی سیرت و عفت و دیانت و پاکیزگی روزگار و نرم کردن گردنها. ( تاریخ بیهقی ). و هرگاه که متقی درکار این جهان گذرنده تأملی کند مقابح آنرا بنظر بصیرت بیند و پاکیزگی ذات حاصل آید. ( کلیله و دمنه ).
ز پاکیزگی شهر و از خرّمی ده
روان گشت بازار بازرگانی.
فرخی.

فرهنگ عمید

۱. پاک بودن، دور بودن از آلودگی های اخلاقی.
۲. پاکی، طهارت، نظافت.

دانشنامه عمومی

به نبود یا کم بودن آلایش در مکان یا پدیده ای، پاکیزِگی یا تَمیزی گفته می شود.
Boy Scouts. 2007. "Boy Scout's Oath, Law, Motto, and Slogan." Retrieved May ۱۰، ۲۰۰۷،
منظور از آلایش می تواند گرد و غبار، لکه ها، بوهای ناخوشایند و آشغال باشد. در حالتی که این اصطلاح در امور غیرمادی استفاده شود (برای نمونه «پاکیزگی اخلاقی»)، منظور از آلایش ها، مواردی است همچون رشک و بدخواهی و پیمان شکنی.
هدف از پاکیزگی معمولاً تندرستی، زیبایی، جلوگیری از بوهای زننده و جلوگیری از شرمندگی است.در مورد مواد شیشه ای همچون پنجره های هدف از پاکیزگی معمولاً دیدپذیری و شفافیت است.
در برخی موارد همچون در مورد دستگاه هایی مانند رایانه، پاکیزگی می تواند برای عملکرد دستگاه نیز مهم باشد.گرد و غبار ناشی از محیط سبب می شود لایه ای از غبار بر روی قطعات سخت افزاری دستگاه ها نشست کند که این امر سبب ایجاد یک مقاومت استاتیک شده و در نتیجه گرما در محیط گرد و غباری افزایش پیدا می کند.

نقل قول ها

این نوشتار یا بخش نیازمند ویکی سازی است. لطفاً با توجه به راهنمای ویرایش و شیوه نامه آن را ویکی سازی کنید و در پایان این الگو را بردارید.
• پاکیزگی جزئی از ایمان است و ایمان، انسان را به بهشت رهبری می‏کند. -> محمد بن عبدالله، پیامبر اسلام(مستدرک الوسائل، ج ۱، ص ۱۰۱)
• هر کسی لباسی برای خود تهیه کرد، باید همیشه آن را پاکیزه نگهدارد. -> محمد بن عبدالله، پیامبر اسلام(مکارم الاخلاق، ص ۱۱۷)
• در میان لباسهای شما هیچکدام بهتر از لباسهای سفید نیستند، شما برای پوشیدن، لباس سفید انتخاب کنید. -> محمد بن عبدالله، پیامبر اسلام(مکارم الاخلاق، ص ۱۱۷)
• فضای جلو خانه خود را، جارو بزنید و تمیز کنید و مانند یهودیان کثیف نباشید. -> محمد بن عبدالله، پیامبر اسلام(مکارم الاخلاق، ص ۱۴۵)
• ظرفهای غذا خوری را ناشسته و کثیف رها کردن، تارهای عنکبوت را در خانه باقی گذاشتن، ظرفهای آب را بدون سرپوش گذاردن، فقر می‏ آورد. -> محمد بن عبدالله، پیامبر اسلام(جامع الاخبار)
• نگذارید خاکروبه و آشغال، شب در خانه شما بماند، زیرا آنجا جایگاه شیطان است! -> محمد بن عبدالله، پیامبر اسلام(مکارم الاخلاق، ص ۴۹۰)
• «مردم هرات علاقهٔ زیادی به پاکی و نظافت دارند ،خوشبختانه شهر هرات ، یکی از هزار شهر پاک جهان برای زندگی پاک از سوی نهاد جهانی موسوم به WHO انتخاب شد بر اساس بررسی هایی که سازمان بهداشت جهانی یا WHO انجام داده، شهر هرات به دلیل انسجام در شهرسازی و پاکی شامل این فهرست شده است.• «بهداشت و نظافت را هیچگاه فراموش مکن!» -> لقمان حکیم
• النظافة من الإیمان• ترجمه: «نظافت از ایمان است.»

جدول کلمات

طهر

پیشنهاد کاربران

نظافت . .


کلمات دیگر: