کلمه جو
صفحه اصلی

منصوریه

فرهنگ فارسی

دهی از دهستان مرکزی بخش حومه شهرستان بهبهان . دشت گرمسیر. دارای ۹۲۱ تن سکنه . محصول : غلات برنج حبوبات پشم لبنیات .

لغت نامه دهخدا

منصوریه . [ م َ ی ِ ] (اِخ ) دهی از دهستان میان آب (بلوک عنافجه ) است که در بخش مرکزی شهرستان اهواز واقع است و 375 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6).


منصوریه . [ م َ ی َ ] (اِخ ) رجوع به منصورة شود.


منصوریه . [ م َ ی َ ] (اِخ ) قلعه ای بوده است ازاسماعیلیان نزدیک طالقان . (یادداشت مرحوم دهخدا).


منصوریه . [ م َ ی َ ] (اِخ ) یکی از فرق غلات اصحاب ابومنصور عجلی . (بیان الادیان ). اصحاب ابومنصور عجلی هستند که معتقد بودند پیامبری تا ابد منقطع نگردد و بهشت مردی است که ما مأمور به دوستی او هستیم و وی همان امام است و دوزخ مردی است که ما به دشمنی وی دستور یافته ایم و او ضد و خصم امام است . (ازتعریفات جرجانی ). پیروان ابی منصور عجلی هستند که می گفت امامت در فرزندان علی بگردید تا به ابوجعفر محمدبن علی بن الحسن ، معروف به باقر رسید و او نیز جانشین باقر است سپس ابومنصور دعوی رفتن به آسمان کرد و گفت خدای در آنجا به دست خود سر مرا نوازش کرده فرمود ای پسرک من ، از سوی من تبلیغ کن ، پس مرا از آسمان به زمین آورد و گفت او همان پاره است که خدای به افتادن آن از آسمان در قرآن اشاره کرده و فرموده است «و ان یروا کسفاً من السماء ساقطاً یقولوا سحاب مرکوم » . اینان روز رستاخیز و بهشت و دوزخ را باور ندارند و گویند بهشت شادکامی و آسایش جهان و دوزخ رنج و بدبختی در آن است . (ترجمه ٔ الفرق بین الفرق بغدادی ص 351 و 352). رجوع به همین مأخذو کشاف اصطلاحات الفنون و خاندان نوبختی ص 265 شود.


منصوریه . [ م َ ی ِ ] (اِخ ) دهی از دهستان پایین جام است که در بخش تربت جام شهرستان مشهد واقع است و 241 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9).


منصوریه. [ م َ ی َ ] ( اِخ ) رجوع به منصورة شود.

منصوریه. [ م َ ی َ ] ( اِخ ) قلعه ای بوده است ازاسماعیلیان نزدیک طالقان. ( یادداشت مرحوم دهخدا ).

منصوریه. [ م َ ی َ ] ( اِخ ) یکی از فرق غلات اصحاب ابومنصور عجلی. ( بیان الادیان ). اصحاب ابومنصور عجلی هستند که معتقد بودند پیامبری تا ابد منقطع نگردد و بهشت مردی است که ما مأمور به دوستی او هستیم و وی همان امام است و دوزخ مردی است که ما به دشمنی وی دستور یافته ایم و او ضد و خصم امام است. ( ازتعریفات جرجانی ). پیروان ابی منصور عجلی هستند که می گفت امامت در فرزندان علی بگردید تا به ابوجعفر محمدبن علی بن الحسن ، معروف به باقر رسید و او نیز جانشین باقر است سپس ابومنصور دعوی رفتن به آسمان کرد و گفت خدای در آنجا به دست خود سر مرا نوازش کرده فرمود ای پسرک من ، از سوی من تبلیغ کن ، پس مرا از آسمان به زمین آورد و گفت او همان پاره است که خدای به افتادن آن از آسمان در قرآن اشاره کرده و فرموده است «و ان یروا کسفاً من السماء ساقطاً یقولوا سحاب مرکوم » . اینان روز رستاخیز و بهشت و دوزخ را باور ندارند و گویند بهشت شادکامی و آسایش جهان و دوزخ رنج و بدبختی در آن است. ( ترجمه الفرق بین الفرق بغدادی ص 351 و 352 ). رجوع به همین مأخذو کشاف اصطلاحات الفنون و خاندان نوبختی ص 265 شود.

منصوریه. [ م َ ی ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان میان آب ( بلوک عنافجه ) است که در بخش مرکزی شهرستان اهواز واقع است و 375 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ).

منصوریه. [ م َ ی ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان مرکزی بخش حومه شهرستان بهبهان است و 921 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ).

منصوریه. [ م َ ی ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان پایین جام است که در بخش تربت جام شهرستان مشهد واقع است و 241 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).


دانشنامه عمومی

منصوریه ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
مدرسه منصوریه
منصوریه (عنبرآباد)
منصوریه سادات
کاروانسرای منصوریه
منصوریه (بهبهان): شهری از توابع بخش مرکزی شهرستان بهبهان در استان خوزستان
منصوریه (نیشابور)
منصوریه (داراب)

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یکی از انگیزه های مهم تشکیل فرقه، حب ریاست است و در فرق منشعبه از مذهب شیعه این انگیزه شدت بیشتری پیدا کرده است.
یکی از انگیزه های مهم تشکیل فرقه، حب ریاست است و در فرق منشعبه از مذهب شیعه این انگیزه شدت بیشتری پیدا کرده؛ زیرا در این مکتب امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) ابر مرد تاریخ بشریت و جانشین حقیقی رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) است و بدیهی است که هر کسی بخواهد در این مکتب نفوذ انحرافی داشته و ادعای رهبری کند. نمی تواند نسبت به علی (علیه السلام) و جانشینان حقیقی او بی تفاوت باشد تا بتواند خود را مقرب و یا جانشین ایشان جا بزند. در این میان عده ای به معرفی ناصحیح ائمه اطهار (علیهم السلام) پرداختند تا بتوانند در پرتوی این اندیشه مفرطانه به مقاصد خویش برسند و مطلب مهم تر این است که در این فرقه ها برای اعتقادات کفرآمیز خویش به تأویل هایی از قرآن کریم و روایات پیامبر اکرم نیز تمسک جسته اند و از قرآن و روایات بر علیه شارع مقدس و تعلیماتش استفاده کرده اند فرقه ای مانند خطابیه، مغیریه، منصوریه، بیانیه را می توان در این گروه و دسته از فرق قرار داد. با ذکر این مقدمه به عقاید فرقه (منصوریه) می پردازیم.
مبدع فرقه منصوریه
ابومنصور العجلی از قبیله بنی عجل بوده، از اهالی کوفه و در محله عبدالقیس زندگی می کرده. دوران کودکی او در بیابان و بادیه سپری شد و فردی بی سواد و بدون بهره از علم است و مدعی دعاوی باطله است؛ به همین دلیل جز گروه غلات می باشند، به اصحاب او کسفیه و منصوریه و عجلیه نیز گفته می شود.در ابتدای کارش خود را به امام محمدباقر (علیه السلام) نزدیک می نمود؛ ولی امام او را به خاطر کذب و عقاید فاسدش از خود طرد نمود و در این موقعیت بود که مردم را به امامت خود دعوت کرد و بعد از وفات آن ایشان خود در انائب آن حضرت معرفی کرد و با این خدعه به جمع آوری طرف داران خویش کوشید.
مبانی معرفتی ابومنصور
عقایدی که از کتب شیعه و سنی به او نسبت داده شده، مفرطانه ترین معتقدات را تشکیل می دهد که به طور اشاره به آنها می پردازیم:
← اول
...


کلمات دیگر: