میرجاوه
فارسی به انگلیسی
فرهنگ فارسی
نام مرکز بخش میرجاوه از شهرستان زاهدان واقع در ۸۲ هزار گزی جنوب خاوری زاهدان نزدیک مرز پاکستان
لغت نامه دهخدا
میرجاوه . [ وَ ] (اِخ ) یکی از بخشهای سه گانه ٔ زاهدان ، واقع در جنوب خاوری زاهدان کنار مرز پاکستان و آن محدود است از شمال به بخش نصرت آباد و دهستان حومه ، از خاور و شمال خاوری به مرز پاکستان از جنوب و باختر به بخش خاش ، از شمال باختری به بخش نصرت آباد. موقعیت طبیعی : کوهستانی ودشت و هوای آن گرمسیر و معتدل است . رودخانه ٔ سنگان که از کوه تفتان سرچشمه می گیرد بسیاری از آبادیهای میرجاوه را مشروب می سازد. میرجاوه سه دهستان به شرح زیر دارد: 1- دهستان لاویز با 59 آبادی و 7000 سکنه . 2- دهستان سنگان 16 آبادی و 15000 سکنه . 3- دهستان نمین 50 آبادی و 5000 تن جمعیت . مرکز بخش ، آبادی میرجاوه با 2000 تن سکنه و جمع سکنه ٔ بخش 15500 تن و آبادیهای آن 126 است . راه آهن زاهدان به پاکستان در این بخش احداث شده است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8).
میرجاوه. [ وَ ] ( اِخ ) نام مرکز بخش میرجاوه از شهرستان زاهدان ، واقع در 82 هزارگزی جنوب خاوری زاهدان نزدیک مرز پاکستان با 2000 تن سکنه و ایستگاه راه آهن. آب آن از رودخانه تأمین می شود و ادارات دولتی و گاردمسلح گمرک دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ). نام محلی کنار راه زاهدان به خاش میان ایستگاه خان محمدشاه و لاریز در 77هزارگزی زاهدان. ( یادداشت مؤلف ).
میرجاوه . [ وَ ] (اِخ ) نام مرکز بخش میرجاوه از شهرستان زاهدان ، واقع در 82 هزارگزی جنوب خاوری زاهدان نزدیک مرز پاکستان با 2000 تن سکنه و ایستگاه راه آهن . آب آن از رودخانه تأمین می شود و ادارات دولتی و گاردمسلح گمرک دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8). نام محلی کنار راه زاهدان به خاش میان ایستگاه خان محمدشاه و لاریز در 77هزارگزی زاهدان . (یادداشت مؤلف ).
دانشنامه عمومی
گورستان هفتاد ملا
میرجاوه تنها مرز قانونی در جنوب شرق کشور است که رفت و آمد گردشگراان خارجی و داخلی از این معبر صورت می گیرد و از طریق راه آهن، ایران را به شبه قاره هند متصل می کند. یکی از قدیمی ترین گمرکات کشور، گمرک میرجاوه با قدمتِ بیش از صد سال است که در آن صادرات و واردات صورت می گیرد.
میرجاوه شرقی ترین و استراتژیک ترین دروازهٔ ورودیِ ایران است که نمایه ای کلی از میزان توسعه یافتگی کشور ایران در نظر گردشگران و بازرگانان به حساب می آید.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۹٬۳۵۹ نفر (۲٬۱۰۷ خانوار) بوده است.
دانشنامه آزاد فارسی
شهری در استان سیستان و بلوچستان، شهرستان زاهدان، و مرکز اداری بخش میرجاوه. با ارتفاع ۸۳۵ متر، در سرزمینی تپه ماهوری، در ۷۷کیلومتری جنوب شرقی زاهدان، سر راه و کنار خط آهن زاهدان به کشور پاکستان، ۲.۵کیلومتری غرب مرز ایران و پاکستان، قرار دارد. اقلیم این شهر گرم و خشک و جمعیت آن ۱۴,۱۶۲ نفر است (۱۳۸۵).