کلمه جو
صفحه اصلی

علی اکبر برهان

دانشنامه عمومی

علی اکبر برهان (زادهٔ ۱۳۲۴ قمری در تهران و درگذشتهٔ ۱۳۴۰ شمسی (ذی الحجه ۱۳۷۸ قمری) در مکه) از فقها، مجتهدین و مروجین شیعه ایرانی است.
محمدرضا مهدوی کنی
عباسعلی عمید زنجانی
احمد مجتهدی تهرانی
حسین انصاریان
وی در سال ۱۳۲۴قمری در تهران متولد شد. پدرش میرزا علی از کسبه های معروف و متدین و مؤمن تهران بود.
وی مقدمات و قسمتی از سطوح اولیه را نزد سید محمد قصیر و شیخ علی رشتی و مرحوم استرآبادی خواند و بعد راهی نجف شد. وی مدت ۳ سال در نجف بود و سپس به تهران و بعد به قم آمد و در قم کفایه و مکاسب را نزد عبدالکریم حائری یزدی خواند و مجدداً به نجف برگشت.وی در نجف نزد سید ابوالقاسم خویی و مرحوم بزرگ اصفهانی به تحصیل پرداخت و بعد از ۳ سال یعنی در ۱۳۵۸ هجری به تهران مراجعت و به تبلیغ و خدمات دینی پرداخت.وی در عرفان تحت تأثیر سید علی قاضی در نجف بود.وی با داشتن وکالت مطلقه از سید ابوالحسن اصفهانی و آیت الله حجت خدمات بسیاری نمود و مورد وثوق و اطمینان مراجع تقلید بود. وی همچنین از اصفهانی و حاج شیخ محمد کاظم شیرازی و سید محمد شاهرودی اجازه اجتهاد و روایت داشت.
وی در سال ۱۳۲۰ شمسی با این نیت که تأسیس مدرسه و تربیت طلاب برای ایران ضروری است عازم تهران شد و مدرسه لرزاده در خیابان خراسان را که در آن زمان نقطه ای پرت و دورافتاده و محصور در بیابان بود، را تأسیس کرد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شیخ علی اکبر برهان از فقهاء، مجتهدین و مبلغین شیعه در قرن چهاردهم هجری قمری بود.
یکی از چهره های بسیار موفق در تبلیغ دین خدا، عالم ربانی و خودساخته، آیت اللّه حاج شیخ علی اکبر برهان (رحمه الله) است. وی در سال ۱۳۲۴ قمری در تهران و در میان خانواده ای متدین، پای به عرصه حیات گذاشت.
تحصیلات
آن بزرگوار، مقدمات و مقداری از سطح اولیّه علوم الهی را در تهران و نزد استادان مبرّزی چون: آقای سیّدمحمّد قیصر، آقای شیخ علی رشتی و سیدمحمّد استرآبادی فرا گرفت و سپس برای ادامه تحصیل، رهسپار نجف اشرف شد وبه مدت ۳ سال نیز در این شهر اقامت گزید و مقداری از کتب متداول درسی آن عصر را نزد آیت اللّه شیخ مرتضی طالقانی و آقا میرزا محمّد عراقی تلمذ کرد. آن گاه به ایران مراجعت و به مدت یک سال نیز در تهران اقامت داشت و به تحصیل و کسب دانش پرداخت.وی برای درک و بهره مندی از فضای علمی حوزه تازه تاسیس علمیه قم، وارد این شهرستان مذهبی شد و توانست سطوح عالیه فقه و اصول را نزد عالم جلیل القدر، مرحوم آیت اللّه حاج شیخ محمدعلی حائری قمی به اتمام برساند. آن گاه برای عمق بخشیدن به معلومات خود و نیل به اهداف والای علمی و معنوی وارد جلسات درسی خارج فقه و اصول اعاظم بزرگ حوزه مبارکه قم شد.
اساتید
اساتید فرزانه وی عبارت اند از، حضرات آیات عظام:۱. حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی (رحمه الله)؛۲. حاج سیدمحمّدتقی خوانساری (رحمه الله)؛۳. حاج سیدمحمّد حجت کوه کمره ای (رحمه الله)؛۴. حاج شیخ مهدی مازندرانی (رحمه الله).
مهاجرتی دوباره به نجف
...


کلمات دیگر: