کلمه جو
صفحه اصلی

کوزه کنان

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان شرفخانه بخش شبستر شهرستان تبریز ( آذربایجان شرقی ) واقع در ۱۲ کیلومتری باختر شبستر جلگه و معتدل دارای ۲۵۴۱ تن سکنه .

لغت نامه دهخدا

کوزه کنان. [ زَ / زِ ک ُ ] ( اِخ ) یکی از سی پاره دیه ناحیه ارونق که بر غرب تبریز واقع است. ( از نزهةالقلوب چ لیدن ص 79 ). دهی از دهستان شرفخانه که در بخش شبستر شهرستان تبریز واقع است و 2541 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ). رجوع به کوزکنان شود.

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۸°۱۱′۰۴″شمالی ۴۵°۳۴′۲۹″شرقی / ۳۸٫۱۸۴۳۱۱°شمالی ۴۵٫۵۷۴۶۸۱°شرقی / 38.184311; 45.574681
اطلس گیتاشناسی استان های ایران، تهران: ۱۳۸۳خ.
کوزه کنان یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی ایران است.این شهر در بخش مرکزی شهرستان شبستر قرار دارد.شهر کوزه کنان در استان آذربایجان شرقی شهرستان شبستر قرار دارد. فاصلهٔ آن با مرکز استان تبریز ۷۵ کیلومتر و با مرکز شهرستان ۱۲ کیلومتر است.
این شهر از شمال به کوه های می شوداغ، از جنوب به روستای یوسف آباد، از غرب به بندر شرفخانه و از شرق به شهر خامنه منتهی می شود. در دامنه کوه های میشاب (می شوداغ) گل های لاله عباسی و ریواس به صورت وحشی و خودرو وجود دارد. در شمال غربی آن نیز معادن نمک حاوی سنگ های نمک با خلوص بالا دیده می شود که در حال حاضر نیز از آن ها بهره برداری می شود. در مجاورت این معادن دو چشمه نزدیک به هم وجود دارد.
جمعیت کوزه کنان بیش از پنج هزار نفر است و شغل اغلب ساکنان آن کشاورزی است؛ اما جمعی از اهالی این شهر نیز سفالگرند. مسجد جامع (جمعه مسجد) که درب ورودی و منبر آن ارزش تاریخی دارد، از مکان های دیدنی محسوب می شود. آثار و بقایای کوزه و سفال های قدیمی که گاه به صورت اتفاقی در آن یافت می شود نشان دهنده حرفه اصلی پیشینیان و احتمالاً وجه تسمیه این شهر می باشد. بنیان گذار کوزه گری به روش نوین در این شهر حاج اسماعیل عباسقلی زاده آزاد است. این شهر به «کوزه کنان مهد هنر سفال ایران» مشهور شده است.

دانشنامه آزاد فارسی

کوزه کُنان
شهری در استان آذربایجان شرقی، بخش مرکزی شهرستان شبستر. با ارتفاع ۱,۵۰۰ متر، در منطقه ای کوهپایه ای، در ۶۵کیلومتری غرب شمالی تبریز و ۱۰ کیلومتری غرب شمالی شبستر، شمال راه شبستر به سلماس قرار دارد. اقلیم آن نیز معتدل و نیمه خشکو جمعیت آن ۳,۵۲۴ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

کوزه کنان به معنی مهد سفال ایران می باشد


کلمات دیگر: