قره چای
فارسی به انگلیسی
فرهنگ فارسی
لغت نامه دهخدا
قره چای . [ ق َ رَ ] (اِخ ) دهی از دهستان کسبایر بخش حومه ٔ شهرستان بجنورد واقع در 3 هزارگزی خاورمالرو عمومی بجنورد به شقان . موقع جغرافیایی آن کوهستانی و سردسیر است . سکنه ٔ آن 58 تن . آب آن از چشمه و محصول آن غلات ، بنشن ، میوه جات . شغل اهالی زراعت است . راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).
قره چای . [ ق َ رَ ] (اِخ ) دهی از دهستان مرکزی بخش مانه ٔ شهرستان بجنورد واقع در 11هزارگزی جنوب خاوری مانه و 4 هزارگزی خاور مالرو عمومی بجنورد به محمدآباد. موقع جغرافیایی آن دامنه و گرمسیر است . سکنه 229 تن . آب آن از رودخانه و چشمه ومحصول آن غلات ، پنبه . شغل اهالی زراعت و مالداری است . راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).
قره چای. [ ق َ رَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان کسبایر بخش حومه شهرستان بجنورد واقع در 3 هزارگزی خاورمالرو عمومی بجنورد به شقان. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و سردسیر است. سکنه آن 58 تن. آب آن از چشمه و محصول آن غلات ، بنشن ، میوه جات. شغل اهالی زراعت است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).
قره چای. [ ق َ رَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان مرکزی بخش مانه شهرستان بجنورد واقع در 11هزارگزی جنوب خاوری مانه و 4 هزارگزی خاور مالرو عمومی بجنورد به محمدآباد. موقع جغرافیایی آن دامنه و گرمسیر است. سکنه 229 تن. آب آن از رودخانه و چشمه ومحصول آن غلات ، پنبه. شغل اهالی زراعت و مالداری است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).
قره چای . [ ق َ رَ ] (اِخ ) دهی از بخش رامیان شهرستان گرگان واقع در 10000 گزی جنوب رامیان . موقع جغرافیایی آن کوهستانی و سردسیر است . سکنه ٔ آن 85 تن . آب آن از چشمه و محصول آن غلات ، لبنیات ، ابریشم . شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان بافتن پارچه های نخی ، ابریشمی ، شال است . راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).
دانشنامه عمومی
قره چای ها گروهی از مردمان ترک شمال قفقاز هستند.
قره چای و چرکس یکی از جمهوری های خودمختار روسیه است.
قره چای (رود) رودی است که از ارتفاعات شهرستان شازند سرچشمه می گیرد و تا دریاچه نمک امتداد دارد.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۱۹۴ نفر (۶۰خانوار) بوده است.
دانشنامه آزاد فارسی
قومی ترک زبان، ساکن کوه پایه های شمالی کوه های قفقاز. در قرن ۱۶ زیر سلطۀ کَبَردیها بودند. از ۱۷۳۳ تا ۱۸۲۸ ترکیه بر آن ها حکومت می کرد و سپس روس ها بر آن ها حاکم شدند. در ۱۹۴۳ قره چایی ها، که متهم به همکاری با آلمانی ها شده بودند، به دستور استالین به بخش آسیایی روسیه تبعید شدند و در ۱۹۵۷ اجازۀ بازگشت به سرزمین خود را یافتند. قره چای ها در جمهوری مردمی منطقۀ کوهستانی، در جمهوری خودمختار قره چای ـ چرکس (۱۹۲۲) و جمهوری خودمختار قره چای (۱۹۲۶)، که چهارپنجم جمعیت آن از قره چایی ها تشکیل می شد نیز حضور داشتند. جمهوری خودمختار قره چای در ۱۹۴۳ منحل شد.