کلمه جو
صفحه اصلی

بنین

فارسی به انگلیسی

principal

فرهنگ اسم ها

اسم: بنین (دختر) (کردی) (تلفظ: banin) (فارسی: بنین) (انگلیسی: banin)
معنی: نوعی گیاهی خوراکی که در بهار می‏روید، نوعی گیاهی خوراکی کة در بهار می‏روید ( نگارش کردی

فرهنگ فارسی

خردمند ثابت رای ٠ یا جمع ابن در حال نصب و جر ٠

لغت نامه دهخدا

بنین. [ ب َ ] ( ع ص )خردمند ثابت رأی. ( ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ). || ( اِ ) جمع ابن در حال نصب و جر :
حاسدم گوید چرا خوانند کمتر شعر من
زآن تو خوانند هر کس هم بنات و هم بنین.
منوچهری.
نبینی که امت همی گوهر دین
نیابد مگر کز بنین محمد.
ناصرخسرو.
کس نیارد یاد از آل مصطفی
در خراسان از بنین و از بنات.
ناصرخسرو.
آبستن است کلک تو اندر بنان تو
کز یسر او بنات هنر زاید و بنین.
سوزنی.
مضاجع پدرانت غریق باد به رحمت
که چون تو عاقل و هشیار پرورید بنین را.
سعدی.
گر اقتضای زمان دور بازگیرند
بنات دهر نزایند بهتر از تو بنین.
سعدی.

دانشنامه عمومی

مختصات: ۶°۲۸′ شمالی ۲°۳۶′ شرقی / ۶٫۴۶۷°شمالی ۲٫۶۰۰°شرقی / 6.467; 2.600
http://en.wikipedia.org/wiki/Benin
بنین با نام رسمی جمهوری بنین (به فرانسوی: République du Bénin) کشوری است واقع در غرب آفریقا. نام پیشین این کشور داهومی بوده است.پایتخت آن پورتو نووو است اما مرکز سیاسی کشور در «کوتونو» قرار گرفته است که در عین حال بزرگ ترین شهر و مرکز اقتصادی کشور نیز هست. جمعیت این کشور ۱۰ میلیون ۳۰۰ هزار نفر و زبان رسمی آن فرانسوی است. واحد پولی رایج در این کشور فرانک سی اف ای آفریقای غربی است. بنین در تاریخ اوت ۱۹۶۰ میلادی از فرانسه مستقل شده است.
حدود ۴۰ درصد از مردم این کشور از قوم فون و بقیه از تعداد زیادی اقوام دیگر هستند.
بنین تا سی ام نوامبر ۱۹۷۵ داهومی نام داشت که از نام امپراتوری داهومی گرفته شده است. برگزیدن نام جدید بنین برای کشور با هدف بی طرفی صورت گرفته و به این خاطر است که منطقه تاریخی داهومی تنها یک سوم جنوبی کشور کنونی را دربر می گرفت و پورتو نوو و هم چنین بخشی از شمال را شامل نمی شد.

دانشنامه آزاد فارسی

بِنین (ناحیه)(Benin)
پادشاهی سابق افریقایی ۱۲۰۰ـ۱۸۹۷ که اکنون یکی از استان های نیجریه است. این کشور از قرن ۱۴ تا ۱۷م زمانی که بر سرزمینی بین دلتای رود نیجر و لاگوس حکومت می کرد به حد اعلای قدرت رسید. تجارت آن در زمینۀ چوب و کائوچو بود. تجارت بنین تا زمان افول و انضمام به نیجریه در زمینه های ادویه، عاج، روغن نخل، و برده بود. حاکم بنین که اوبا نامیده می شود به حکومت خود بر مردمش در مقام سلطان آسمانی ادامه می دهد. اوبای فعلی رهبری روشن اندیش و کسی تلقی می شود که به مردمش کمک می کند تا جزئی از نیجریۀ امروزی شوند. مردم بنین به زبان اِدو تکلم می کنند. آثار هنری مردم بنین در تجلیل از اوبا در لشکرکشی ارتش انگلیس (۱۸۹۷) به غارت رفت. این آثار شامل مفرغ ریختگی و کارهای حکاکی روی عاج و چوب است که از آن پس به موزه های سراسر جهان راه یافت و به دست مجموعه داران افتاد.

نقل قول ها

بنین با نام رسمی جمهوری بِنین و نام پیشین داهومی، کشوری در غرب آفریقاست.
• «پرچم: تا قبل از سال ۱۹۷۵م، پرچم بنین پرچم سه رنگی بود که از رنگ های سبز، زرد، قرمز (رنگ های رایج در پرچم کشورهای آفریقا) تشکیل شده بود. نوار سبزرنگ در سمت چپ به صورت عمودی و رنگ های زرد و قرمز به صورت افقی در سمت راست پرچم قرار می گرفت ولی با تغییر نام این کشور در سال ۱۹۷۵م، پرچم آن نیز تغییر یافت و به صورت پرچمی با رنگ سبز یکپارچه درآمد که در گوشهٔ بالا و سمت چپ آن ستارهٔ قرمزرنگی نقش شده است. ستارهٔ سرخ نشانهٔ کشورهایی به شمار می رود که حکومت سوسیالیستی یا کمونیستی دارند.» در اثرش چاپ ۱۳۷۰/ ۱۹۹۱م -> رسول خیراندیش

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] کشوری در غرب افریقا می باشد.
بنین از شمال به بورکینافاسو و نیجر، از غرب به توگو، از شرق به نیجریه ، و از جنوب به اقیانوس اتلانتیک جنوبی محصور است. (تصویر شماره ۱۹) این کشور با مساحتی بیش از ۱۱۲،۶۲۲ کیلومتر مربع و جمعیتی افزون بر ۹۰۰۰۰۰۰ نفر، بیش از ۴۲ نژاد افریقایی را در خود جای داده است. پایتخت بنین، پورتو نووو (Porto-Novo) و بزرگ ترین شهر این کشور کوتونو (Cotonou) است. زبان رسمی بنین، فرانسوی و واحد پول آن، فرانک افریقایی می باشد.
پیدایش وتطورات
بِنین (Bénin) یکی از بخش های امپراتوری سده های وسطایی داهومی بود. با ورود اروپاییان در سده ۱۸م. امپراتوری داهومی که در صدد گسترش قلمرو خود بود، با فروش برده به اروپاییان و دریافت سلاح از ایشان، مقدمات استعمار فرانسه را در این سرزمین ها فراهم ساخت تا این که به سال ۱۹۰۰م. با وضع قانون استعماری فرانسه، به استعمار این کشور درآمد. در ۴ دسامبر ۱۹۵۸م. این کشور با نام جمهوری داهومی به صورت دولت خودگردان درآمد و در اول اگوست ۱۹۶۰م. با نام جمهوری بنین به استقلال کامل رسید و قانون اساسی این کشور به سال ۱۹۹۰م. تصویب گشت. این کشور از سال ۱۹۸۳م. به عضویت سازمان همکاری اسلامی درآمده است. حکومت بنین، جمهوری دموکراتیک چند حزبی است.
ادیان ومذاهب
نزدیک به ۲۰% از جمعیت بنین مسلمان، ۳۵% مسیحی، و بقیه پیروان مذاهب دیگر از جمله انیمیسم (جاندار پنداری) و وودوو (جادوگری) هستند. دین اسلام به دست بازرگانانِ اقوامِ هُوسا و دِندی به این منطقه وارد شد. مسلمانان بنین که بیشتر در شمال غرب این کشور زندگی می کنند، مالکی مذهب با گرایش صوفیانه و از اقوام یوربو، دندی و فولانی هستند. فرقه های قادریه و تیجانیه بسیاری از مسلمانان این کشور را در بر گرفته اند. مسلمانان اهل تسنن بنین بیشتر برای تحصیلات اسلامی به عربستان سعودی و کویت سفر می کنند. این کشورها سهمی بسزا در تحصیل مسلمانان بنین دارند. فرقه احمدیه که از جانب وهابیت پشتیبانی می گردد، با تحمل هزینه های فراوان در ایجاد پایگاه های دینی در این منطقه پیروان بسیار یافته است.
شیعیان
...

[ویکی شیعه] بنین کشوری در غرب آفریقا است. ۲۴ درصد جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می دهند که اغلب آنان سنی مذهب اند. شیعیان لبنان، نخستین شیعیان ساکن در بنین بودند.
نخستین شیعیان ساکن در بنین شیعیان لبنان بودند که حدود صد سال پیش به این کشور مهاجرت کردند. بعدها مردمان بومی این کشور در اثر هم نشینی با این شیعیان،با معارف شیعه آشنا شدند و کم کم تعدادی از مردمان بومی این کشور هم تشیع را پذیرفتند
آمار دقیقی در مورد جمعیت شیعیان این کشور وجود ندارد. بیشتر منابع جمعیت شیعیان را کمتر از یکصدهزار نفر دانسته اند اما در منبعی، جمعیت شیعه در این کشور را نزدیک به یک میلیون نفر ذکر کرده اند.

[ویکی اهل البیت] جمهوری خلق بنین با 112622 کیلومتر کربع وسعت به صورت سرزمین باریک در افریقای غربی بین نیجریه و توگو قرار گرفته است . ساحلی به طول 125 کیلومتر در کنار اقیانوس اطلس و خلیج گینه دارد . نصف النهار گرینویچ از نزدیکی آن عبور می کند .
مرکز حکومت آن بندر « پورتونوو » (13)می باشد که در کنار خلیج گینه قرار گرفته است . بنین تا سال 1960م زیر سلطه فرانسه بود و تا سال 1975م به داهومی معروف بود .
طبق آمار سال 1990م بنین 4660000 نفر سکنه دارد که اغلب آنان از قبایل فون ، آجاباریبا ، یوروبا و فولانی هستند و زبان رسمی آنان فرانسه است .
40% مردم بنین مسلمان هستند . اما دولت حاکم بر آن می کوشد آمار آن را کمتر از این میزان نشان داده و در برخی گزارشهای رسمی اعلام کرده که 13% مردم بنین مسلمان می باشند
بنین ، پایگاه اطلاع رسانی حوزه بازیابی: بیست و هفتم مرداد 1394

[ویکی الکتاب] معنی بَنِینَ: فرزندان -پسران
ریشه کلمه:
بنو (۱۶۴ بار)

گویش مازنی

۱دیوار گلی – چینه ی کوتاه ۲پایه ی ساختمان ۳بخش صاف و همواره ...


/benyon/ دیوار گلی – چینه ی کوتاه - پایه ی ساختمان ۳بخش صاف و همواره سنگ و چوب که در نمای دیوار مورد استفاده قرار می گرفت

جدول کلمات

پرتونوو

پیشنهاد کاربران

راستش من به هر کی میگم اسمم بنین هستش میگن همیچین اسمی وجود نداره حالا شما بگین بنین وجود داره یا نه

خوب بنین یعنی پسران یعنی ناقصی ولی اگه بشه ام البنین کامل میشه. امید وارم اشتباه تونو اصلاح کنین

بَنین در قرآن به معنی پسران نیست بلکه به معنای ذریه و نسل و در کل فرزندان هست و هیچ کجای قران ترجمه پسران نداشته و بنین به تنهایی ناقص نیست بلکه یک اسم کامل هست با معنی کامل. . ذریه، فرزندان، و اشاره به نسل پاک محمد پیامبر ( ع ) دارد. .
در "زبان"فارسی هم که خردمند ثابت رای معنا دارد پس اینجا هم اسم کامل محسوب میشود.
در گویش های کردی و مازنی هم بیشتر صفت هست و فعل که از معنای واقعی و اصل عربی کلمه کمی به دور هست که خب این هم جالب هست. .


کلمات دیگر: