ورزنه
فرهنگ فارسی
لغت نامه دهخدا
ورزنه . [ وَ زَ ن ِ ] (اِخ ) دهی از دهستان رودشت بخش کوهپایه ٔ شهرستان اصفهان ، واقع در جنوب خاور کوهپایه و در کنار زاینده رود. منطقه ای جلگه ای و معتدل است و 2806 تن جمعیت دارد. آب آن از زاینده رود تأمین می شود و محصولات آنجا غلات ، پنبه و هندوانه است . شغل اهالی زراعت و قالی بافی است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 10).
ورزنه . [ وَ زَ ن ِ ] (اِخ ) دهی از دهستان عربستان شهرستان گلپایگان ، کنار راه مالرو فیلارخصی به خم وبیج . سکنه ٔ 985 تن است . آب آن از چشمه و قنات تأمین می شود. محصول آنجا غلات و لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).
ورزنه . [ وَ زَ ن ِ ] (اِخ ) دهی جزء دهستان حومه ٔ بخش دستجردشهرستان قم ، در 2 هزارگزی شمال راه فرعی دستجرد به قم . سکنه ٔ آن 274 تن است . آب آن از رود جهرود و چشمه سار تأمین می شود. محصول آنجا غلات ، بنشن ، گردو و شغل اهالی زراعت است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1).
ورزنه. [ وَ زَ ن ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان عربستان شهرستان گلپایگان ، کنار راه مالرو فیلارخصی به خم وبیج. سکنه 985 تن است. آب آن از چشمه و قنات تأمین می شود. محصول آنجا غلات و لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).
ورزنه. [ وَ زَ ن ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان رودشت بخش کوهپایه شهرستان اصفهان ، واقع در جنوب خاور کوهپایه و در کنار زاینده رود. منطقه ای جلگه ای و معتدل است و 2806 تن جمعیت دارد. آب آن از زاینده رود تأمین می شود و محصولات آنجا غلات ، پنبه و هندوانه است. شغل اهالی زراعت و قالی بافی است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 10 ).
دانشنامه عمومی
ورزنه (اصفهان): شهری است از توابع بخش بن رود در شهرستان اصفهان استان اصفهان
ورزنه (قم)
ورزنه (گلپایگان)
مستوفی، حمدالله، نزهت القلوب، ۱۳۶۶.
افاضلی اکبر، «توشه ای از تاریخ گلپایگان و مردم آن» انتشارات ابجد، ۱۳۷۷
اشراقی، فیروز، گلپایگان در آینه تاریخ,
سد گلپایگانمسجد جامع گلپایگانمناره شهر گلپایگانبازار چهار سوق (گلپایگان)دانشکده فنی و مهندسی گلپایگانوردپاتکان
روستایی در نزدیکی استان اصفهان
دانشنامه آزاد فارسی
وَرزَنه
شهری در استان اصفهان، شهرستان اصفهان، و مرکز اداری بخش بن رود. با ارتفاعی حدود ۱,۴۸۰ متر، در دشتی در ۹۵کیلومتری جنوب شرقی اصفهان، سر راه کوهپایه به حسن آباد، قرار دارد. زاینده رود از کنار این شهر می گذرد. اقلیم این شهر معتدل و خشک و جمعیت آن ۹,۹۴۵ نفر است. آخرین آبادی معتبر زاینده رود سفلا است.
گویش مازنی
از توابع بندپی بابل