کلمه جو
صفحه اصلی

سان مایکروسیستمز

دانشنامه عمومی

سان مایکروسیستمز شرکت سازنده رایانه و نرم افزاری بود که مقر آن در سانتا کلارا، کالیفرنیا بود. این شرکت در تاریخ ۲۷ ژانویهٔ ۲۰۱۰(۸ بهمن ۱۳۸۸) به طور کلی، توسط شرکت اوراکل، پس از توافق اولیه در ۳۱ فروردین ۱۳۸۸، به قیمت ۷٫۴ میلیارد دلار، خریداری شد و به نام اوراکل آمریکا تغییر نام داد.سان مایکروسیستمز، یک فروشنده چند ملیتی کامپیوتر در زمینه قطعات کامپیوتر و خدمات اطلاعات فناوری و نیز تولیدکننده ای پیشرو در زمینهٔ نرم افزاراست. این شرکت در تاریخ ۲۴ فوریه۱۹۸۲ (۵ اسفند ۱۳۶۰) تأسیس و در سانتا کلارا، کالیفرنیا واقع می باشد؛ که مقر در دره سیلیکون، ساختمان های بخش تولید در هلیزبورو اورگن واقع است.محصولاتِ این شرکت عبارتند از سرورهای کامپیوتری و ایستگاه های کاری مبتنی بر پردازنده های ساخت خوداسپارک و همچنین ریزپردازنده های شرکت اای ام دی، اپیترون و نیز ریزپردازنده های زئون از شرکت اینتل، سیستم های ذخیره سازی، و یک مجموعه ای از محصولات نرم افزاری از جمله سیستم عامل سولاریس، کیت توسعه، زیرساخت های وب نرم افزار، و برنامه مدیریت هویت. فناوری های دیگر که عبارتند از سکوی جاوا، مای اِس کیواِل و ان اِف اِس نیز از سوی این شرکت ارائه شده است.در ۷ بهمن ۱۳۸۸ خرید سان توسط اوراکل به قیمت ۷٫۴ میلیارد دلار براساس توافق صورت گرفته در ۳۱ فروردین ۱۳۸۹، خریداری شد و در همان ماه با شرکت اوراکل یواس آ ادغام شده و هر دو تحت نام شرکت اوراکل آمریکا درآمدند.
وب گاه شرکت سان
وب گاه پروژهٔ جاوا
طراحی اولیه برای ایستگاه کاری مبتنی بر یونیکس سان با نام سان-۱ توسط اندی بچتولشیم ریخته شد. وی در آن زمان دانشجوی دانشگاه استنفورد در پالو آلتو در کالیفرنیا بود. در واقع طرح اولیهٔ ایستگاه کاری سان، برای شبکهٔ دانشگاه استنفورد ارایه شده بود که بخش از طراحی شخصیِ وی برای ایستگاه کاری بود. این ایستگاه کار براساس پردازندی موتورلا ۶۸۰۰۰ به همراه واحد مدیریت حافظه (ام ام یو) برای پشتیبانی از یونیکس طراحی شده بود. در ۵ اسفند ۱۳۶۱، وینود کاسلا، اسکات مک نیلی و اندی بچتولشیم که همگی دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه استنفورد بودند، شرکت سان مایکروسیستمز را بنا نهادند. بیل جویی از برکلی، که از توسعه دهندگان اولیه در بی اس دی بود، خیلی زود به گروه پیوست و از افراد اصلی و بنیانگذار شرکت شد نام سان از پروژه صورت گرفته در شبکه دانشگاه استنفورد مشتق شده بود. سان از همان ۳ ماهٔ اول تأسیس سودآور بود.
سان از سال ۱۳۶۵ با علامت تجاری SUNW به صورت عمومی وارد بازار بورس می شود. این علامت تجاری مخفف SUN Workstation بود که بعدها به صورت SUN Worldwide درآمد. این نشان در سال ۲۰۰۷ برای نشان دادن اولویت تجاری و کاری شرکت و به منظور بهتر رساند اهداف شرکت در پشتیبانی سکوی جاوا به JAVA تغییر نمود.نشان سان که به صورت چهار کلمهٔ سان (SUN) متداخل در کنار هم هستند، که توسط پروفسور وگان پرت طراحی شده بود، طراحی اولیه دارای رنگ نارنجی که کلمهٔ سان به صورت افقی و عمودی در کنار هم قرار می گرفت اما در باز طراحی همین نشان با رنگ بنفش و ایستاده بر روی یک گوشه از این چهارچوب نمایان شد.
در جریان حباب دات-کام، سان شروع به درآمدزایی نمود و باعث افزایش اعجاب انگیز ارزش سهامش شد. با این شرایط شروع به استخدام کارکنان بیشتری برای توسعهٔ کارهایش گرفت. کارهایی که بعضاً به نوآوری هایی شایسته بود ولی بیشتر این کارها به خاطر درخواست هایی از سوی شرکت های اینترنتی بود. در سال ۲۰۰۰(۱۳۷۹ش) با ترکیدن حباب دات کام، سان به عنوان بزرگترین شرکت فروشندهٔ سخت افزار دچار سقوطی حیرت انگیز شد. این شرکت که با از دست رفتن ورشکست شدن خریدارانش رو به رو بود دچار شوک شدیدی شد به طوری که ارزش سهام این شرکت در عرض یک سال یک دهم ارزش آن در دههٔ ۹۰ شد و از بیش از یکصد دلار به ازای هر سهم به چیزی در حدود ۱۰ دلار رسید که البته بعد از یک سال و در سال ۲۰۰۲ (۱۳۸۰ش) به ۲۰ دلار به ازای هر سهم رسید. این سریعترین سقوط ارزش در میان شرکت های هم نوع خودش بود. سان در سال ۲۰۰۴ با متمرکز کردن ساختمان های خود در هیزبورو کارخانهٔ خود را در کالیفرنیا را تعطیل نمود. البته این کارخانه نیز در سال ۲۰۰۶ تعطیل شد. این موضوعات باعث جدا شدن برخی از مدیران ارشد و نخبه شد که این جدا از اخراج برخی از کارکنان بود. کاهش هزینه ها از دیگر اقدامات صورت گرفته بود..

دانشنامه آزاد فارسی

سانْ مایکْرو سیستمز (Sun Micro Systems)
فروشندۀ رایانه و قطعات آن، نرم افزار۱ و خدمات آی تی۲(IT). در ۱۹۸۲ تأسیس شد و مرکز آن در کالیفرنیا۳ است. شرکت سان به عنوان به وجود آورندۀ ابداعات فناورانه بسیاری شناخته می شود؛ تکنولوژی هایی همچون سکوی جاوا۴ و NFS. همچنین این شرکت عنوان قهرمان سیستم های رایگان۵ و منبع باز۶ (به طور عام) و یونیکس۷ (به طور خاص) را یدک می کشد. سان اخیراً به عنوان یکی از طرفداران پیشرو و سردمدار نرم افزارهای رایگان۸ مطرح گردیده است. سان بزرگ ترین فعال تجاری در جنبش منبع باز در جهان به شمار می آید. محصولات آن شامل سِروِرها۹، ایستگاه های کاری که مجهز به اسپارک۱۰ شرکت سان و پردازنده های Opteron ۱۱ شرکت اِی ام دی۱۲ است، سیستم های ذخیره سازی۱۳ و مجموعه ای از محصولات نرم افزاری شامل سیستم عامل سولاریس۱۴، ابزارهای برنامه نویسی۱۵، نرم افزارهای زیربنایی وب۱۶ و برنامه های کاربردی مدیریت احراز هویت۱۷.softwareCaliforniaJAVA platformfree systemsopen sourcesunixfree softwareserversSPARCopteron microprocessorAMDstoragesolaris OSprogramming toolsweb infrastructure softwareidentity management


کلمات دیگر: