کلمه جو
صفحه اصلی

علی سعادت پرور

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عالم ربّانی و عارف زاهد، حضرت آیت الله حاج شیخ علی سعادت پرور (پهلوانی تهرانی) (قدّس سرّه)، از علما و عرفای معاصر و از شاگردان علامه سیدمحمدحسین طباطبایی (رحمةالله علیه) می باشد.
عالم ربّانی و عارف زاهد، حضرت آیت الله حاج شیخ علی سعادت پرور (پهلوانی تهرانی) (قدّس سرّه)، در سال ۱۳۰۵ش مصادف با سالروز میلاد مولی الموحدین، امیرالمؤمنین (علیه السّلام) (۱۳۴۶ق)، در خانواده ای متدیّن متولد شدند. با توجه به نامناسب بودن فضای تربیتی و اخلاقی مدارس جدید التاسیس آن زمان تهران، ایشان به مسجد امین الدوله رفته، خدمت مرحوم آقا میرزا ابوالقاسم مکتب دار، به فراگیری کتب رایج آن دوران، همچون: فرائد الادب، گلستان سعدی و... پرداختند. همچنین در همین مسجد، قرائت و تجوید قرآن و مقداری از علم هندسه را فرا گرفتند. افزون بر موارد یادشده، ادبیات عرب و کتاب های: معالم، قوانین و لمعه را در محضر مرحوم آیت الله حاج شیخ علی اکبر برهان (قدّس سرّه) آموختند.ایشان در نوجوانی با عالم اخلاقی، مرحوم حاج شیخ محمدحسین زاهد (قدّس سرّه) ارتباط برقرار کرده، به حلقه دروس اخلاقی این عالم وارسته پیوستند و از همراهی ایشان بهره های اخلاقی و معنوی بسیاری بردند.
شوق زیارت
شور و اشتیاق زیارت عتبات عالیات، قلب مشتاق ایشان را بی تاب کرده بود؛ تا جایی که همواره با تضرع و توسل، از خداوند درخواستِ توفیقِ زیارت می نمودند.خداوند (تبارک و تعالی) به این درخواست درونی و اشتیاق قلبی پاسخ گفت و به این ترتیب، ایشان و حدود بیست نفر از طلاب و دوستان به همراه آیت الله برهان (قدّس سرّه) که توفیق زیارت آل الله (علیهم السّلام) را پیدا کرده بودند، راهی دیار محبوب گشتند.
بازگشت به حوزه علمیه قم
مرحوم آیت الله سعادت پرور (قدّس سرّه) مدتی پس از بازگشت از این سفر معنوی، برای ادامه تحصیل و تهذیب به قم مهاجرت نمودند و در دروس اساتید بزرگی همچون: حضرت امام خمینی (قدّس سرّه)، آیت الله العظمی بروجردی (قدّس سرّه)، آیت الله العظمی نجفی مرعشی (قدّس سرّه)، آیت الله شهید صدوقی (قدّس سرّه) و آیت الله سلطانی (قدّس سرّه) شرکت کرده، مراتب علمی خود را به کمال رساندند.
در محضر علامه طباطبایی
...


کلمات دیگر: