کلمه جو
صفحه اصلی

مبعث


مترادف مبعث : روز بعثت، عید بعثت، بیست وهفتم رجب، مکان بعثت

مترادف و متضاد

۱. روز بعثت، عید بعثت، بیستوهفتم رجب
۲. مکان بعثت


فرهنگ فارسی

مکان یازمان بعثت، روزبعثت پیغمبراسلام که روزبیست وهفتم ماه رجب بوده
( اسم ) روز بعثت رسول ص : آن بیست و هفتم رجب است روز مبعث پیغمبر صلی الله علیه و آله .

فرهنگ معین

(مَ عَ ) [ ع . ] (اِ. ) ۱ - مکان بعثت . ۲ - زمان بعثت .

لغت نامه دهخدا

مبعث. [ م َ ع َ ] ( ع اِ ) مکان بعثت و زمان بعثت. ( ناظم الاطباء ) : و آن بیست و هفتم رجب است روز مبعث پیغمبر صلی اﷲ علیه و آله وسلم. ( ترجمه النهایه طوسی چ سبزواری ج 1 ص 114 ).
- عید مبعث ؛ روزی است که پیغامبر( ص ) مبعوث برسالت شد و آن روز بیست و هفتم رجب است. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ).
- یوم المبعث ؛ بنابر مشهور بین شیعه امامیه ، روز بیست و هفتم رجب که در آن روز حضرت رسول اکرم صلی اﷲ علیه و آله مبعوث به نبوت گردید.

فرهنگ عمید

۱. مکان یا زمان بعثت.
۲. [مجاز] روز بیست وهفتم ماه رجب که روز بعثت پیامبر اسلام است.

دانشنامه عمومی

روز مَبْعَث بر پایهٔ باورهای اسلامی و به استناد تاریخ دین اسلام، روزی است که محمد، پیامبر اسلام، به درجه پیامبری برگزیده شد. مسلمانان معتقدند او در غار حرا، توسط جبرئیل و از سوی الله به پیامبری نایل آمد و مأمور شد که چندخداپرستی و بت پرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند. محمد در این زمان چهل سال داشت و در مکه زندگی می کرد.
فرهنگنامه معین ج ۴
مفاتیح الجنان
ویکی انگلیسی
بر اساس باور شیعیان، محمد ابن عبدالله در روز ۲۷ رجب سال ۴۰ عام الفیل، (سال ۱۳ پیش از هجرت) مبعوث شد. شیعیان این روز را جشن می گیرند و در روایات اسلامی اعمال مستحبی برای روز مبعث پیش بینی شده است. دعا، نماز و غسل مستحب از اعمال این روز است.البته در پاره ای از روایات شیعه نیز بعثت محمد در ماه رمضان ذکر شده مانند روایت عیون الاخبار شیخ صدوق که متن آن اینگونه است که:وقتی شخصی به نام فضل از امام رضا می پرسد که چرا روزه فقط در ماه مبارک رمضان فرض شد و در سایر ماه ها فرض نشد؟ در پاسخ او گفت:«لان شهر رمضان هو الشهر الذی انزل الله تعالی فیه القرآن…»تا آنجا که گفت: «... و فیه نبی محمد صلی الله علیه و آله»یعنی بدان جهت که ماه رمضان همان ماهی است که خدا قرآن را در آن نازل فرمود و همان ماهی است که محمد در آن به نبوت برانگیخته شد که چون مخالف با روایات دیگر شیعه در اینباره بوده است؛ محمد تقی مجلسی احتمال تقیه در آن داده، یا فرموده که باید حمل بر برخی معانی دیگری جز معنای بعثت اصطلاحی شود، زیرا تاریخ بیست و هفتم ماه رجب به نظر او نزد علمای امامیه مورد اتفاق و اجماع بوده و گفته است: «... و علیه اتفاق الامامیة».
در نزد اهل سنت تاریخ دقیق بعثت پیامبر اسلام مشخص نیست؛ ولی بعضی معتقدند که این واقعه در شب ۲۱ ماه رمضان بوده است. به دلیل نامعلوم بودن تاریخ، مبعث نزد اهل سنت جشن گرفته نمی شود.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] مَبعَث در اصطلاح اسلامی به روزی گفته می شود که پیامبر اکرم (ص) به پیامبری برانگیخته شد. این اتفاق در۴۰ سالگی پیامبر(ص) در غار حراء واقع در کوه نور (در نزدیکی شهر مکه) روی داد و سرآغاز دین اسلام بود. طبق دیدگاه مشهور شیعه امامیه، این رویداد در روز ۲۷ رجب، ۱۳ سال قبل از هجرت پیامبر (ص) روی داده است.
قبل از بعثت پیامبر(ص)، دین بیشتر مردم آن ناحیه، بت پرستی بود. دیگر ادیان آسمانی نیز در قسمت های مختلف این سرزمین پیروانی داشت. اما با بعثت پیامبرص)، اسلام فراگیر و بت پرستی از حجاز برچیده شد.
سالگرد مبعث رسول خدا (ص)، از اعیاد شیعیان و به «عید مبعث» مشهور است.

پیشنهاد کاربران

به معنای انتخاب شده_برگزیده شده


کلمات دیگر: