کلمه جو
صفحه اصلی

مامونیه

فرهنگ فارسی

مرکز بخش زرند شهرستان ساوه جلگه معتدل ۲۵٠٠ تن سکنه . محصول : غله پنبه بنشن چغندر قند و میوه . صنعت : کارخانه تصفیه پنبه و گلیم بافی
محله بزرگی است در بغداد

لغت نامه دهخدا

مأمونیه. [ م َءْ نی ی َ / ی ی ِ ] ( اِ ) نوعی از نان شکری. ( ناظم الاطباء ) ( از فرهنگ جانسون ) . || نوعی ازپوشاک و لفافه. ( ناظم الاطباء ) ( از فرهنگ جانسون ).

مأمونیه. [ م َءْ نی ی َ / ی ِ ] ( اِخ ) نام سلسله ای است که تابع حکومت سامانیان بودند و تا قسمتی از دوره غزنویان در خوارزم استقلالی داشتند. از ابتدای کار این سلسله اطلاع کافی در دست نیست و از چند سال آخر قرن چهارم به بعد اسامی ایشان در تاریخ ایران دیده می شود. از جمله سلاطین این سلسله مأمون بن محمد خوارزمشاه است که در گرگانج حکومت داشت. بعد از او علی بن مأمون بن محمد جانشین وی شد و اوست که در دربار خودهمواره عده ای از بزرگان علم و ادب مانند ابوریجان وابونصر عراق و ابوسهل مسیحی و ابوعلی سینا را نگاه می داشت. این سلسله به سال 408 هَ. ق. بدست محمود غزنوی منقرض گردید. مأمونیان. آل مأمون. ( تاریخ ادبیات ایران تألیف دکتر صفا ج 1 ص 206 ). و رجوع به همین مأخذ و تعلیقات چهار مقاله چ معین صص 411-415 شود.

مأمونیه. [ م َءْ نی ی َ / ی ِ ] ( اِخ ) دهی است بین ری و ساوه. ( از معجم البلدان ). قصبه مأمونیه مرکز بخش زرندو تابع شهرستان ساوه است که در بین تهران و ساوه واقع است. موقعیت طبیعی جلگه و هوای آن معتدل است و 2500 تن سکنه دارد. ادارات دولتی قصبه عبارتند از بخشداری ، پست و تلگراف و تلفن ، دسته ژاندارمری ، نماینده فرهنگ. از آثار قدیمی آن قلعه خرابه قدیم مجاورآبادی است که بشکل تپه درآمده است و امامزاده قدیمی به نام سید منصور دارد که بنای آن نسبةً قدیمی و زیارتگاه مردم قصبه مجاور است. مزارع منصورآباد جزء این قصبه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ). و رجوع به نشریه مرکز آمار ایران ج 11 ( شهرستان ساوه ) شود.

مأمونیه. [ م َءْ نی ی َ ] ( اِخ ) محله بزرگ و پروسعتی است در بغداد بین نهرالمعلی و باب الازج و منسوب به مأمون خلیفه است. ( از معجم البلدان ).

دانشنامه عمومی

مأمونیه. مأمونیه شهری است در بخش مرکزی شهرستان زرندیه استان مرکزی ایران.
وبسایت مجلس خبرگان رهبری
اطلس گیتاشناسی استان های ایران، تهران: ۱۳۸۳ خ.
لغت نامه دهخدا
در خصوص نام مامونیه نیز وجه تسمیه این شهر دقیقاً مشخص نیست؛ ولی به احتمال زیاد به دلیل اینکه در سابق محل امنی بوده و مأمن و پناهگاه مردم به شمار می رفته و دارای برج و بارو و قلعه بوده، به این نام نامگذاری شده است. هر چند که عده ای نیز می گویند محل ییلاق مأمون عباسی بوده که صحت نظریه اول بیشتر است.
مأمونیه مرکز شهرستان زرندیه می باشد و فاصلهٔ آن تا شهر اراک ۱۹۵ کیلومتر است.این منطقه توسط راه آهن و آزادراه به شهرهای تهران، همدان، قزوین، قم، ساوه متصل است. آب وهوای آن در قسمت های شرقی، کویری و از غرب کوهستانی می باشد.زبان مردم این شهر فارسی است.در نزدیکی این شهر مکان تاریخی قرار دارد که به نام پینیگرد مشهور است. این مکان در حدود ۳۰۰ سال پیش مرکز این منطقه بوده و تبادلات تجاری در این منطقه انجام می شده است. این مکان بر اثر سیل از بین رفته و ساکنان آن به مکانهایی از قبیل روستای کریم آباد، روستای اکبر آباد گلچهره و زرند کهنه مهاجرت کرده اند. بقایای این مکان تاریخی قابل مشاهده است.

دانشنامه آزاد فارسی

مَأمونیه
شهری در استان مرکزی و مرکز اداری شهرستان زرندیه. با ارتفاع ۱,۲۴۰ متر، در دشتی در ۹۳ کیلومتری جنوب غربی تهران و ۱۵۷ کیلومتری شمال شرقی اراک، ۳۴ کیلومتری شمال شرقی ساوه و ۴ کیلومتری شرق راه تهران ـ ساوه قرار دارد. اقلیم این شهر معتدل و خشک و جمعیت آن ۱۷,۴۱۱ نفر است (۱۳۸۵). تا پیش از تقسیمات کشوری ۱۳۸۲ش، این شهر مرکز اداری بخش زرند از شهرستان ساوه بود، در این سال به مرکز اداری شهرستان زرندیه تبدیل شد.

پیشنهاد کاربران

مرکز شهرستان زرندیه واقع در استان مرکزی


کلمات دیگر: