کلمه جو
صفحه اصلی

دوست محمد

فرهنگ اسم ها

اسم: دوست محمد (پسر) (فارسی، عربی)
معنی: دوست ( فارسی ) + محمد ( عربی ) دوستدار محمد

فرهنگ فارسی

( خان ) نخستین امیر از خاندان بارکزائی افغانستان ( جل. ۱۲۴۲ ه. ق./ ۱۸۲۶م.ف.۱۲۸٠ ه.ق./۱۸۶۳ م. ) وی بسبب جنگهای موفقیت آمیز خود با انگلیسها مشهور گردید و بعدا متحد آنان شد.در زمان وی شاه شجاع بار دیگر بسلطنت رسید ( ۱۲۵۸ -۱۲۵۵ه.ق. )

دانشنامه عمومی

این شهر مرکز بخش مرکزی شهرستان هیرمند است و در۳۰ کیلومتری شمال شرقی شهر زابل و چند متری مرز افغانستان قرار دارد. شهر دوست محمدخان در دشت واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا تقریباً۴۷۰ متر و آب و هوای آن گرم و خشک است. جمعیت این شهر بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۲۰۴۵۶ نفر بوده است.این شهر در اوایل سال ۱۳۸۷ از مرکزیت بخش به شهرستان ارتقا یافت و هم اکنون دارای فرمانداری و برخی امکانات مشابه سایر شهرستان ها می باشد. شهر دوست محمد یکی از شهرهای مهم سیستان محسوب می شود. ازجمله محصولات این شهر و پیرامون ان گندم، جو، محصولات جالیزی، انگور و انار می باشد. صنعت در این شهر رشد چندانی نداشته و تنها صنایع ماهیگیری از دریاچه هامون در گذشته رواج داشت که هم اکنون در واقع پرآبی هامون رونق می گیرد.
کتاب گیتاشناسی ایران جلد سوم- عباس جعفری – چاپ ۱۳۸۴
مردم شهر دوست محمد لهجه سیستانی و زبان فارسی صحبت می کنند. مذهب مردم شهرستان هیرمند اکثریت اهل تشیع می باشد.
شهرستان هیرمند یکی از دروازه های ایران به افغانستان است و مبادلات تجاری از طریق مرز میلک در جنوب هیرمند انجام می شود و سالانه تجار ایرانی، افغان و… وارد هیرمند وراهی مقصد و مبدأ خود می شوند. علاوه بر این وجود دریاچه هامون و جاذبه های دیدنی مانند آتشکده کرکویه می تواند موجب رونق گردشگری شهرستان و شهر دوست محمد می شوند
دوست محمد (هیرمند). دوست مُحمدخان (دوست محمد خان سارانی) مرکز شهرستان هیرمند، استان سیستان و بلوچستان است.
این شهر مرکز بخش دوست محمدخان است و در۳۰کیلومتری شمال شرقی شهر زابل و چند متری مرز افغانستان قرار دارد. شهر دوست محمدخان در دشت واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا تقریباً۴۷۰ متر و آب و هوای آن گرم و خشک است. جمعیت این شهر بر طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۲۰۴۵۶ نفر بوده است. این شهر در اوایل سال ۱۳۸۷ از مرکزیت بخش به شهرستان ارتقا یافت و هم اکنون دارای فرمانداری و برخی امکانات مشابه سایر شهرستان ها می باشد. این شهر یکی ازشهرهای مهم سیستان محسوب می شود. ازجمله محصولات این شهر وپیرامون ان گندم، جو، محصولات جالیزی، انگور وانار می باشد. صنعت دراین شهر رشد چندانی نداشته وتنها صنایع ماهیگیری از دریاچه هامون در گذشته رواج داشت که هم اکنون در واقع پرآبی هامون رونق می گیرد.

دانشنامه آزاد فارسی

شهری در استان سیستان و بلوچستان، شهرستان زابل، و مرکز اداری بخش میانکنگی، با ارتفاع ۴۷۰ متر. در دشتی در ۲۰۷کیلومتری شمال شرقی زاهدان و ۳۰کیلومتری شرق شمالی زابل و یک کیلومتری مرز ایران و افغانستان، سر راه مرزی گمشاد به میلک قرار دارد. رودخانۀ سیخ سر از کنار این شهر می گذرد. اقلیم آن معتدل مایل به گرم و خشکو جمعیت آن ۷,۴۳۰ نفر است (۱۳۸۵).


کلمات دیگر: