کلمه جو
صفحه اصلی

حمیدرضا اذرنگ

دانشنامه عمومی

حمیدرضا آذرنگ. حمیدرضا آذرنگ (زاده ٢ خرداد ۱۳۵۱، تهران) نمایشنامه نویس، کارگردان، و بازیگر تئاتر و سینما ایرانی است. آذرنگ جایزه بازیگری جشن خانه سینما را برای بازی در فیلم ملکه به دست آورده و تا کنون برنده پنج جایزه از جشنواره تئاتر فجر در زمینه های متعددی چون نویسندگی و بازیگری شده است از جمله برای دو لیتر در دو لیتر صلح و خنکای ختم خاطره. او همچنین دریافت کننده و نامزد دریافت جایزه های دیگری در سایر جشنواره های داخلی و خارجی تئاتری و سینمایی نیز بوده است. آذرنگ عضو هیئت مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر و دانش آموخته این حرفه نزد استاد بهرام سامنی، منتقد سینما است.
«خیال روی خطوط موازی»، تئاترشهر، تالار چهارسو؛ ۸۵–۱۳۸۶ - انتشارات مرکز هنرهای نمایشی
«آخرین مروارید»، تئاترشهر، تالار شماره۲؛ ۱۳۸۰ - انتشارات مرکز هنرهای نمایشی
«این کدام پنجشنبه است»، تئاترشهر، تالار سایه؛ ۱۳۸۱
«روزی روزگاری آبادان»، تئاترشهر، تالار قشقایی؛ ۱۳۸۴
«مادر مانده» (کارگردانی مشترک با نیما دهقان)، تئاترشهر، تالار چهارسو؛ ۱۳۸۸
«زری بانو» (کارگردانی مشترک با نیما دهقان)، جشنواره آیینی و سنتی، تئاترشهر، تالار چهارسو؛ ۱۳۸۸
«رعنا» (سپیده نظری پور)، تئاترشهر، تالار سایه؛ ۱۳۸۲
«دو متر در دو متر جنگ» (نیما دهقان)، تئاترشهر، تالار شماره ۲؛ ۱۳۸۵
«در قاب ماه» (حسین مسافر آستانه)، تالار وحدت؛ ۱۳۸۷
خنکای ختم خاطره (کارگردانی نیما دهقان)؛ ۱۳۷۸
دو لیتر در دو لیتر صلح، تئاترشهر، ۱۳۹۱
ترن به کارگردانی نیما دهقان تئاتر شهر ۱۳۹۱
آذرنگ دانش آموخته کارشناسی در رشته روانشناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن در سال ۱۳۹۶ است.او برنده جوایز متعدد سینمایی بوده است که از این جمله می توان به جایزه جشن خانهٔ سینما در سال ۱۳۹۳ به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در فیلم ملکه اشاره کرد.او تا کنون برنده پنج جایزه از جشنواره تئاتر فجر در زمینه های نویسندگی و بازیگری شده است. دو جایزه تئاتر فجر برای بازیگری را (برای بازی در نمایش های خون رقصه ۱۳۹۰ و چهار حکایت از چندین حکایت رحمان ۱۳۸۳)، سه جایزه از تئاتر فجر برای بهترین نویسندگی (برای نگارش نمایشنامه های «خنکای ختم خاطره» ۱۳۸۸، «دو لیتر در دو لیتر صلح» ۱۳۹۰ و «خیال روی خطوط موازی» ۱۳۸۵) و لوح تقدیر را برای نگارش نمایشنامه «ترن» در سال ۱۳۹۱ از همین جشنواره، دریافت کرده است. نمایش «روزی روزگاری آبادان» نوشته و کارگردانی او هم در همین جشنواره (سال ۱۳۸۴) مورد تقدیر ویژه قرار گرفت. او در دوره های متوالی در جشنواره فجر در رشته های مختلف نامزد دریافت جایزه شده. او برای نگارش نمایشنامه «مادر مانده» در جشن اردیبهشت تئاتر ایران (۱۳۸۸) به عنوان نویسنده برتر انتخاب شد و در هفتمین جشن بازیگر تئاتر برای بازی در نمایش های «اهل قبور» و «خنکای ختم خاطره» عنوان برترین بازیگر مرد تئاتر سال را از آن خود کرد.
حمیدرضا آذرنگ در برنامه خندوانه ۲۳ تیرماه ۱۳۹۵ گفت:«پدرم گلپایگانی است. مادرم گلپایگانی است. یک سالم بوده رفتم خوزستان. اونجا بزرگ شدم توی سومار (سومار یکی از شهرهای شهرستان قصر شیرین در استان کرمانشاه می باشد) خدمت کردم، دانشگاهم رودهن بوده»وی در ادامه گفت:«به شدت معتقدم در جنوب شکل گرفته ام، من از یک سالگی تا هجده سالگی اندیمشک بودم»
حمیدرضا آذرنگ در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ آموزشخانه ی پارادیاهنر را تاسیس نموده و به زودی کلاس های بازیگری، نویسندگی و کارگردانی برگزار خواهد کرد.


کلمات دیگر: