کلمه جو
صفحه اصلی

غلامان

فرهنگ فارسی

ساحل غلامان . قسمتی از ساحل غربی افریقا در شمال خلیج گینه که امروز میان کشورهای غنا و توگو و داهومه تقسیم شده است .

لغت نامه دهخدا

غلامان . [ غ ُ ] (اِخ ) دهی است از دهستان جرکلان بخش مانه ٔ شهرستان بجنورد که در 52هزارگزی شمال مانه سر راه شوسه ٔ بجنورد به حصارچه قرار داد، کوهستانی و معتدل است . سکنه ٔ آن 705 تن شیعه اند و به زبان کردی ، فارسی سخن میگویند. آب آن از چشمه تأمین میشود. محصول آن غلات و بنشن است . شغل اهالی زراعت ، مالداری ، قالیچه و گلیم بافی است . راه اتومبیل رو دارد. و دارای دبستان و کلانتری مرز و پاسگاه ژاندارمری است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


غلامان . [ غ ُ] (اِخ ) دهی است از دهستان ویسیان بخش ویسیان شهرستان خرم آباد که در 13هزارگزی باختر ماسور، کنار باخترشوسه ٔ خرم آباد به اندیشمک قرار دارد کوهستانی و معتدل است . سکنه ٔ آن 250 تن شیعه اند و به زبان لری و فارسی سخن میگویند. آب آن از چشمه ها تأمین میشود. محصول آن غلات ، حبوبات و لبنیات است . شغل اهالی زراعت و گله داری است . راه اتومبیل رو دارد. ساکنین آن از طایفه ٔ ویس کرم می باشند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6)


غلامان. [ غ ُ] ( اِخ ) دهی است از دهستان ویسیان بخش ویسیان شهرستان خرم آباد که در 13هزارگزی باختر ماسور، کنار باخترشوسه خرم آباد به اندیشمک قرار دارد کوهستانی و معتدل است. سکنه آن 250 تن شیعه اند و به زبان لری و فارسی سخن میگویند. آب آن از چشمه ها تأمین میشود. محصول آن غلات ، حبوبات و لبنیات است. شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه اتومبیل رو دارد. ساکنین آن از طایفه ویس کرم می باشند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 )

غلامان. [ غ ُ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان جرکلان بخش مانه شهرستان بجنورد که در 52هزارگزی شمال مانه سر راه شوسه بجنورد به حصارچه قرار داد، کوهستانی و معتدل است. سکنه آن 705 تن شیعه اند و به زبان کردی ، فارسی سخن میگویند. آب آن از چشمه تأمین میشود. محصول آن غلات و بنشن است. شغل اهالی زراعت ، مالداری ، قالیچه و گلیم بافی است. راه اتومبیل رو دارد. و دارای دبستان و کلانتری مرز و پاسگاه ژاندارمری است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

دانشنامه عمومی

غلامان، روستایی از توابع بخش غلامان شهرستان راز و جرگلان در استان خراسان شمالی ایران است؛ که در ۲۸ اسفند ۱۳۹۱ به بخش غلامان ارتقاء یافت. مردمی ترک زبان، خونگرم و مهمان نواز دارد که عمدتا به کشاورزی و دامداری اشتغال دارند. موقعیت جغرافیایی خوبی دارد بطوریکه در زمان پهلوی مرکز تجمع نیروها و قشونها بوده و بسیاری از روستاهای اطراف به آن مشرف میباشند. نزدیکی آن با مرزهای کشور ترکمنستان باعث شده تا ازلحاظ امنیت و نظامی در منطقه، شهر مرزی قلمداد گردد، نزدیکترین شهر در منطقه به مرزهای کشور همسایه مان ترکمنستان که از لحاظ زبان ، آداب و رسوم و اعتقادات مذهبی اشتراک بسیاری دارند.در نواحی نزدیکتر مرز اکثر روستانشینان ترکمن زبان هستند که بدلیل همین قرابت لهجه، لهجه ترکی مردم غلامان نیز شبیه به ترکمنی شده است. ازمکانهای باستانی این خطه نیز آثار معدودی بجا مانده که بخاطر فاصله مکانی و زمانی زیاد با مرکز استان مورد توجه عموم قرار نگرفته است.رودخانه سومبار تنها رود دائمی در منطقه است که درسالهای اخیر سد مخزنی سومبار بر روی آن احداث شد تا ذخیره آب کشاورزی منطقه و آب آشامیدنی شهر گردد.مکان زیارتی شاهزاده نبی آن قدمت بسیاری داشته و مورد توجه اهالی منطقه میباشد.صنایع دستی سنتی چرمی و چوبی بلحاظ التزامات زندگی های دوران گذشته بوده و به ندرت یافت میشود.از غذاهای سنتی میتوان به اشکنه، قوروتو، نان دستی(تنوری)، انواع آش با سبزی های وحشی وخودرو محلی و مخصوص فصلهای بهار و تابستان و شوربا(شوروا) اشاره کرد و از خوراکیهای سنتی آن قره قروت، کشک(قروت)، تلخان، قورمه(گوشت لقمه پخته شده)،قوورما(دانه های پخته شده ی گندم،نخود،بادام،زردآلو و ... که مخصوص فصل پاییز و زمستان میباشد) را نام برد.
این روستا در دهستان غلامان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۳۶۰۰ نفر (۱۰۵۰خانوار) بوده است.۲۸ اسفند سال ۱۳۹۱ با ارتقاء راز و جرگلان به شهرستان غلامان نیز به بخش ارتقاء یافت و مرکز آن هم روستای غلامان می باشد

دانشنامه آزاد فارسی

غُلامان
دهی در استان خراسان شمالی، شهرستان بجنورد، بخش رازوجَرگَلان. با ارتفاعی حدود ۱,۲۵۰ متر، در منطقه ای کوهستانی، در ۶۶کیلومتری شمال غربی بجنورد و ۱۲کیلومتری شمال شرقی راز، سر راه روستای راز به تازه قلعه قرار دارد. رودخانۀ کولوک قلعه از آن شهر می گذرد. اقلیم آن معتدل و نیمه خشک است.

پیشنهاد کاربران

بردگان، نوکران

خدمتکارانش


کلمات دیگر: