کلمه جو
صفحه اصلی

انجام فریضه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] در بسیاری از فرازهای احادیث نقل شده از امیرالمومنین (علیه السلام) به انجام فریضه و عبادت خداوندی توصیه و تاکید شده است.
وَ لْیَکُنْ فِی خَاصَّةِ مَا تُخْلِصُ لله بِهِ دِینَکَ: إِقَامَةُ فَرَائِضِهِ الَّتی هِیَ لَهُ خَاصَّةً. به مالک اشتر : از جمله کارهایی که باید خالصانه انجام دهی به پا داشتن فرایض و واجبات است که مخصوص ذات پاک خداوند است.
ادای امانت الهی
مَنْ لَمْ یَخْتَلِفْ سِرُّهُ عَلاَنِیَتُهُ، وَ فِعْلُهُ وَ مَقَالَتُهُ، فَقَدْ أَدّی الاَْمَانَةَ. آن که پنهان و آشکارش ، عمل و حرفش با یکدیگر فرق نکند، امانت الهی را ادا کرده و در بندگی و عبادت به درجه خلوص رسیده است.
تقسیم ساعات و اوقات
من کتاب کتبه للاشتر : من کتاب کتبه للاشتر: وَ اجْعَلْ لِنَفْسِکَ فِیَما بَیْنَکَ وَ بَیْنَ اللهِ تعالی أَفْضَلَ تِلْکَ الْمَوَاقِیتِ، وَ أَجْزَلَ تِلْکَ الاَْقْسَامِ، وَ إِنْ کَانَتْ کُلُّهَا لله إِذَا صَلَحَتْ فیهَا النِّیَّةُ، وَ سَلِمَتْ مِنْهَا الرَّعِیَّةُ. در نامه خود به مالک اشتر می فرماید: بهترین اوقات هر روز و بیشترین بخش از آن را برای رابطه میان خود و خدا قرار ده، هر چند که اگر در همه اوقات نیت پاک و درست باشد و مردم در امنیت، اوقات همه از آن خدا است.
عبادت بازرگان
...


کلمات دیگر: