کلمه جو
صفحه اصلی

افوس

فرهنگ فارسی

بمعنی تبر و مونث آید

لغت نامه دهخدا

افؤس. [ اَ ءُ ] ( ع اِ ) ج ِ فَأس ، بمعنی تبر و مؤنث آید. ( منتهی الارب ). افزار دم دار کوتاهی است که با آن هیزم و جز آن قطع کنند و مؤنث باشد و گاه همزه آن را اندازند. ( از اقرب الموارد ). فُؤُوس. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). رجوع به فأس شود.

دانشنامه عمومی

افوس شهری در استان اصفهان ایران است.دشت لاله واژگون افوس   دشت لاله واژگون افوس   کوه های افوس   کوه های افوس   چشمه و رودخانه افوس   سد افوس
این شهر در شهرستان بوئین و میاندشت قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۴٬۳۱۳ نفر (۱٬۲۴۳خانوار) بوده است.
این شهر تا قبل از سال ۱۳۷۵ با عنوان روستای افوس، مرکز دهستان گرجی بوده و از تاریخ ۱۳ خرداد ۱۳۷۵ تبدیل به شهر شده است.
آب و هوای افوس معتدل کوهستانی بوده، دمای آن در فصل زمستان کم، و بارش برف زیاد است. در فصل تابستان نیز هوای ملایم و مطبوعی دارد. تنوع آب و هوا و جنس خاک سبب رویش گیاهان علفی و بوته ای خودرو در افوس می گردد وجود این گیاهان سبب می شود که در فصل گرم، دشت های آن سرسبز باشد.

دانشنامه آزاد فارسی

اَفوس
شهری در استان اصفهان، شهرستان فریدون، بخش بویین و میاندشت. با ارتفاع ۲,۵۱۰ متر، در منطقه ای کوهستانی، در ۱۵۴کیلومتری غرب شمالی اصفهان و ۳۰کیلومتری غرب داران، در درّۀ شرقی کوه قبله، در ۹ کیلومتری جنوب غربی بویین و میاندشت قرار دارد. این شهر با اقلیم سرد و نیمه خشک، مرتفع ترین شهر ایران است.

پیشنهاد کاربران


شهر افوس در فاصله 170 کیلومتری اصفهان و 7 کیلومتری بویین میاندشت قرار دارد. این شهر با جمعیتی در حدود
5000 نفر در در ارتفاع 2700 متری از سطح دریا قرار گرفته و بام ایران محسوب میشود . مردم این شهر همگی
مسلمان ولی از نژاد گرجی می باشند. این شهر از نظر فرهنگی مهمترین شهر غرب استان اصفهان می باشد .


کلمات دیگر: