کلمه جو
صفحه اصلی

کندلوس

دانشنامه عمومی

«کَند» به معنی بلند و مرتفع. «لُوس» به معنی دشت. پس:کندلوس یعنی «دشت مرتفع»


مختصات: ۳۶°۱۹′۲۷″ شمالی ۵۱°۳۳′۴۷″ شرقی / ۳۶٫۳۲۴۱۷°شمالی ۵۱٫۵۶۳۰۶°شرقی / 36.32417; 51.56306
کندلوس، روستایی است از توابع بخش کجور شهرستان نوشهر در استان مازندران ایران.
این روستا در دهستان زانوس رستاق قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال1395، جمعیت ان1092 نفر (376خانوار) بوده است.
از بزرگان برخاسته از این ناحیه می توان به میرزا یوسف کندلوسی و نیز فیلسوف خطاط و استاد حوزه و دانشگاه علامه میرزا یداالله نظرپاک کندلوسی کجوری اشاره نمود.

دانشنامه آزاد فارسی

کَنْدِلوس
چشمه روستایی با سابقه ای کهن، از توابع بخش کُجور شهرستان نوشهر. کندلوس در دره های البرز مرکزی در جنوب دریای خزر طبیعت بکرش را میان کوه ها پنهان کرده است. ارتفاع این روستا که هم اکنون جزء جاذبه های گردشگری استان مازندران به حساب می آید، ۶۵۰,۱ متر از سطح دریاست. زمستان های سرد و تابستان های معتدل دارد. رودخانه کندلوس از میان آبادی عبور می کند. چشم اندازهای بی نظیر، رنگ مزارع گیاهان دارویی، باغ های میوه، سرسبزی ارتفاعات البرز، چشمه های آب معدنی (بالغ بر ۲۵ چشمه)، موزۀ باستان شناسی و مردم شناسی کندلوس (ساختمان آن با الهام از داستان های شاهنامه ساخته شده است)، فرآورده های بسیار متنوع گیاهان دارویی، وجود خانه های قدیمی با سقف های چوبی و دیواره های کاه گِلی و کوچه های سنگ فرش بر جذابیت کندلوس افزوده است. بزرگ ترین چشمه آب معدنی سرد منطقه، دیوچشمه نام دارد. بافت مسکونی سنتی، تپه های باستانی و گورستان های مربوط به دورۀ پیش از اسلام و فرهنگ غنی محلی و برخورداری از قدمت ۴هزار ساله این روستا را متمایز کرده است. از اماکن زیارتی کندلوس می توان از آرامگاه امامزاده های فضل و فاضل نام برد. از آداب و رسوم مردم می توان از پایکوبی زیر باران پس از دورۀ خشکسالی و جشن تیرگان (پاشیدن آب باران بر روی یکدیگر) نام برد. از آن جایی که مجتمع فرهنگی و توریستی کندلوس نیاز گردشگران را به رستوران، پارک کودک، فروشگاه مواد غذایی و محصولات فرهنگی برطرف کرده، مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.

گویش مازنی

/kandeloos/ روستایی از توابع زانوس رستاق کجور

روستایی از توابع زانوس رستاق کجور


پیشنهاد کاربران

مختصات جغرافیایی بر دو اساس یکی سیستم UTM و دیگر WGS تعیین می گردد . فورمت ورود اعدادی که در شکل آمده غلط هستند. مختصات در سیستم UTM عبارتند از : Longitude:51 , 56 و Latitude:36 , 32


کلمات دیگر: