کلمه جو
صفحه اصلی

زراحیا شئلتیئل

دانشنامه عمومی

زراحیا بن شیلتیل گراسیان بارسلونی، که به اختصار زراحیا شیلتیل نامیده می شود، پزشک، فیلسوف، مترجم، مفسر و دین شناس یهودی اسپانیایی بود. او مفسر برجسته آثار موسی بن میمون بود و خود را از شاگردان او می دانست. وی از سنت میمونی که توسط یعقوب آناتولی به ایتالیا آورده شده بود شدیداً متاثر بود.
آثار ارسطو که عبارتند از: طبیعیات، مابعدالطبیعه، طبیعیات صغیر، کتاب العلل ارسطو (او این کتاب ها را نه از اصل یونانی، بلکه از نسخه های عربی به عبری برگردانده است)
کتاب فی جوهرالنفس و رساله فی ماهیت النفس از فارابی
کتاب تفاسیر متوسط ابن رشد (که بر کتابهای ارسطو نوشته شده بودند)
کتاب امراض و سوانح نوشته حنین بن اسحاق
سه فصل از کتاب جالینوس
رساله فی الجماع از ابن میمون دربارهٔ نزدیکی جنسی. این کتاب را ابن میمون به عربی نوشته و زراحیا از عربی به عبری برگردانده است.
کتاب فصول موسی که سخنان کوتاه موسی بن میمون را به عربی دربرداشت و زراحیا آن را از عربی به عبری برگردانده است.
دو فصل نخستین کتاب القانون فی الطب نوشته ابن سینا
زراحیا در حدود سال ۱۲۷۷ میلادی به رم واقع در ایتالیا رفت و در همان شهر بود که پیش از سال ۱۲۹۰ میلادی نوشتن آثار خود را به پایان رسانید. زراحیا در رم به شرح فلسفه موسی بن میمون پرداخت و محفلی از شاگردان ویژه را ترتیب داد.
زراحیا تفسیری فلسفی بر کتاب امثال سلیمان نوشت که در سال ۱۲۸۸ اتمام یافت. تفسیر دیگر او بر کتاب ایوب دربردارنده بسیاری واژگان عربی است که عده ای را برآن داشته است که او به زبان عربی سخن می گفته است. او همچنین تفاسیر متعددی بر آثار ابن میمون و ارسطو نوشته است.
زراحیا همچنین مترجمی زبردست بود و کتابهای بسیاری را از عربی به عبری ترجمه کرده است. برخی از ترجمه های او عبارتند از:


کلمات دیگر: