نَراق شهری در نزدیکی شهرستان دلیجان واقع در استان مرکزی ایران می باشد. این
شهر حد فاصل شهرهای قم، کاشان و دلیجان و اصفهان
مسجد جامع نراق در سال ۱۲۴۳ هجری قمری و در زمان فتحعلی شاه ساخته شده است. در ورودی مسجد از جنس چوب گردو کنده کاری شده است. محراب مسجد با کاشی های رنگی و طرح های اسلیمی تشکیل شده است که زیبایی خاصی به بنا می بخشد.
بازار نراق معروف به بازار شمس السلطنه، از آثار تاریخی زیبای نراق محسوب می شود که قدمت آن به سده ۱۳ هجری قمری بازمی گردد. دیوارهای بازار از جنس آجر و سقف آن، ضربی آجری است. در حجره ها از جنس چوب کنده کاری شده می باشد. در طبقه فوقانی بازار، اتاق هایی برای استراحت کاروانیان ساخته شده بوده.
آب انبار حاج مهدی نراقی در سال ۱۲۶۴ هجری قمری ساخته شده.
یخچال موجود در شمال نراق، آسیاب آبی و بادگیرهای نراق از جمله یادگارهای تاریخی با قدمت ۱۰۰ تا ۲۰۰ ساله است.
حسینیه و آب انبار حاج عبد الباقی دوره ساخت قاجاری در مرکز محله سفلی
قنات شهری حاج الله داد با قدمت بیشاز ۴۰۰ سال
مسجد امام حسن با قدمت بیش از ۷۰۰ سال
بقعه امامزاده سلیمان (سلجوقی و صفوی)
بقعه امامزاده یحیی (سلجوقی)
خانه تاریخی فاضلین نراقی صفوی
می باشد و از مناطق کوهستانی و سردسیر می باشد. نراق از سال ۱۳۳۹ به بعد با تأسیس شهرداری، از نظر تقسیمات کشوری، شهر محسوب می شود. غار چال نخجیر در نزدیکی این شهر قرار دارد.
نراق در طول جغرافیایی ۵۰/۸۳۹۸۲۵۲۸ و عرض جغرافیایی ۳۴/۰۰۹۶۰۳۳ واقع گردیده است.این شهر از طرف شمال به کوه ال و از سوی شرق در ۱۸ کیلومتری به شهر دلیجان و از طرف جنوب به روستای سینقان راه دارد.
آب انبار های شهر نراق یکی از شاهکارهای معماری دوره قاجار به شمار می رود. این آب انبارها در هر سه محله نراق یعنی محله بالا، محله پائین و محله بازار دیده می شوند.در نراق بیش از ۱۵ آسیاب آبی وجود دارد و در قدیم نراق را شهر آسیاب ها هم نام برده اند.