کلمه جو
صفحه اصلی

صهیونیسم

فارسی به انگلیسی

zionism

Zionism


فرهنگ فارسی

مسلک گروهی از یهودیان که خواستار آن بودند که فلسطین را وطن رسمی یهود قرار دهند و [صهیون ] ( اورشلیم ) را پایتخت آن میدانستند.این فکر در قر.۱۹ م . آغاز شد و پس از وعده بلفور و تعهد انگلستان مبنی بر مساعدت در ایجاد وطن قومی جهت یهودیان رسمیت و سپس تحقق یافت .

فرهنگ معین

(صَ ) [ فر. ] (اِ. ) جریانی که از اواخر قرن نوزدهم به منظور ایجاد یک میهن یهودی در فلسطین به وجود آمد. نام این مرام از کوه صهیون (آرامگاه داوود نبی ) در اورشلیم گرفته شده است .

لغت نامه دهخدا

صهیونیسم. [ ص ِ ] ( اِ ) مسلک گروهی که طرفدار سلطه و نفوذ یهودیان بر اقوام و ملل دیگرند.

فرهنگ عمید

نهضت گروهی از یهودیان که هدف آن تٲسیس حکومت یهود در فلسطین است.

دانشنامه آزاد فارسی

صهیونیسم (Zionism)
جنبش مدافع استقرار کشور یهودیان (ارتص اسرائیل) در فلسطین. معتقدان به این جنبش در این سرزمین، که در کتاب مقدس «ارض موعود» نامیده شده است، خواستار آن بودند که به قوم یهود دولتی مستقل اعطا شود که پایتخت آن بیت المقدس (اورشلیم) «شهر صهیون» باشد. بنیادگذار این جنبش نویسنده ای مجاری با نام تئودور هرتسل بود، که نخستین کنگرۀ صهیونیست را در شهر بازل سوئیس برپا کرد (۱۸۹۷). صهیونیسم در تشکیل رژیم اشغالگر اسرائیل (۱۹۴۸) نقش حیاتی داشت. خائیم وایزمن و نَحوم سوکولوف، دو تن از رهبران صهیونیست، از انگلستان، که پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی در جنگ جهانی اول اختیار فلسطین را در دست گرفته بود، قول گرفتند تا از تشکیل کشوری یهودی حمایت کند. این وعده در اعلامیۀ بالفور پاس داشته شد. در سال های قبل از جنگ جهانی دوم و درخلال جنگ، سرکوب روبه افزایش یهودیان در اروپا سبب شد که بسیاری از آنان به صهیونیسم بگروند و به فلسطین مهاجرت کنند. پس از پایان جنگ جهانی دوم، سازمان ملل متحد تأسیس کشوری یهودی را به موازات کشوری برای اعراب فلسطینی تصویب کرد.

نقل قول ها

صهیونیسم تفکّری است بر این پایه که یهودیان باید به سرزمین اسرائیل بازگردند.
• «من هم مانند هر کسی می دانم که اسرائیل دشمن عرب، مسلمانان، مسیحیان و انسانیت و سرانجام دشمن خداوند سبحان است. فکر نمی کنم در طول تاریخ انسانی بتواند موضعی روشن تر از موضعی که باید در برابر اسرائیل بگیرد، داشته باشد. چه بسا کسانی که شهادت در راه خدا را آرزو می کنند، نمی توانند میدانی شریف تر از این میدان بیابند. از همین رو، من در لبنان و در کرانهٔ باختری بر خود لازم می بینم که همهٔ آنچه دارم از جمله جان خود را برای مبارزه با اسرائیل به کار گیرم. این جنگ خدمت بزرگی حتی به یهودیان است، زیرا صهیونیسم و نظام نژادپرست آن یکی از مهم ترین خطرها برای آنان است و ضربات جبران ناپذیری به آنان وارد می کند.» -> موسی صدر
• «صهیونیسم همواره سرسختانه مورد حملهٔ دین سنتی یهود بود. اما اسرائیل امروز وجود دارد و اسرائیل هم مانند صهیونیسم شالودهٔ تاریخی ندارد، بلکه چیزی است که به مقابلهٔ تاریخ قوم یهود، امپراتوری روم تا پایان سدهٔ نوزدهم می رود. تنها تاریخی که اسرائیل برای توجیه خود در اختیار دارد، حداقل به ۲۰۰۰ پیش بازمی گردد. همهٔ رویدادهایی که در این فاصله رخ داده، در میان پرانتز قرار گرفته، چونه نه بنیانگذاری اسرائیل را توجیه می کند و نه جنگ هایی را که انجام داده است.» -> اریک هابسبام

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] صهیونیسم جنبشی سیاسیِ طرفدار بازگشت یهودیان به سرزمین فلسطین و ایجاد کشور اسرائیل است. این جنبش در اواخر قرن نوزدهم توسط تئودور هرتسل بنیان نهاده شد و توانست با همکاری قدرت های جهانی، در سال ۱۹۴۸م کشور اسرائیل را تأسیس کند. صهیونیست ها با وجود این که حدود ۵درصد از زمین های فلسطینیان را خریده بودند، در زمان اعلام موجودیت ۷۷درصد از اراضی فلسطین را به تصرف خود درآوردند. علما و مراجع بزرگ شیعه در دوران های مختلف بر علیه صهیونیسم و اشغال فلسطین موضع گرفته اند.
صهیونیسم، جنبشی سیاسی که تئودور هرتسل آن را بنیان نهاد. از این رو هرتسل را پدر صهیونیسم دانسته اند. او در سال ۱۸۹۵م در کتاب «دولت یهودی»، ایده تأسیس یک کشور مخصوص یهودیان را مطرح و در سال ۱۸۹۷م اندیشمندان و ثروتمندان یهودی را در شهر بال سوئیس گرد هم جمع کرد و از آن ها خواست از ایده صهیونیسم حمایت کنند.
هرتسل هدف کنگره را گذاشتن سنگ بنای میهن یهود اعلام کرد. این کنفرانس، زمینه فکری پیدایش یک دولت یهودی را فراهم کرد. پس از کنفرانس ۱۸۹۷م تا سال ۱۹۰۵م، پنج کنفرانس صهیونیسم یهودی دیگر برگزار شد.

پیشنهاد کاربران

یهودیان افراطی و خونخوار که از حزب شیطان لعین و رانده شده هستند, که لعنت خدا بر قوم ظالمین. . .
و این رو بهشون بگم که شما یهودیان بدون موسی ( ع ) به ارض موعود بازنخواهید گشت. . .
به دوستان توصیه میکنم حتما سخنرانی با موضوع فراماسونری اقای رائفی پور رو حتما گوش بدین که فوق العاده دیدگاهتون نسبت به صهیونیسم جهانی بازتر خواهد شد.

ضد ایران و ایرانی و ایرانگرایی - صهیونیسم - صهیونیزم - صهیون گرایی - اِسرائیل - اِسرائیلی - قدرتی وابسته اما جُدا از یهود ( قومی وابسته اما جُدا از صهیونیسم ) - دسته ای که خود را نژاد برتر می نامند و قصد نابودیِ ریشه ملت ها و جهانی سازی ( برده داری مُدرن ) را دارند - قدرت پشت پرده اِسرائیل، اِمریکا و عربستان سعودی - کسانی که خود را حاکم جهان می نامند.

حتما برای اطلاعات بیشتر از این قوم که نزدیک به شیطان پرستی و فراماسونری هستند ، فیلمهای سخنرانی استاد رائفی پور رو گوش کنید

جنبشی جهانی متشکل از یهودیان ملی گرا و مذهبی افراطی که خواستار حکومت بر جهان و قدرتمند شدن اسرائیل هستند. افراد قدرتمند این جنبش بیشتر بانکداران و سرمایه داران قدرتمند یهودی هستند که امریکا و اروپا را کنترل می کنند.

واژه zion با تلفظ زیون از دو واژه فارسی به شکل زیر ساخته شده است : زی اون . زی ریشه در مصدر زیستن و زندگی دارد و اون ضمیر سوم شخص مفرد یعنی او می باشد و اشاره به خداوند دارد. لذا زیون در اصل و ریشه به معنای " خداوند زنده " می باشد. نوشتار و تلفظ عبری این واژه با حروف لاتین به شکل: zijon با تلفظ زی جون است که به معنای " جانِ زنده " می باشد. نام David با تلفظ غربی دَی وید در اصل و ریشه فارسی و به شکل : دوید، بوده است که فعل گذشته ساده سوم شخص از مصدر دویدن می باشد. Jerusalem با تلفظ غربی جِروزِلِم در اصل و ریشه فارسی و بصورت جی روز عالم ( آلم ) بوده است به زبان تمثیل به معنای خورشید یا آفتاب عالم. ترجمه و تبدیل این الفاظ توسط مترجمین عرب زبان به شکل : صهیون ؛ داوود ؛ دارالسلام برای فارسی زبانان بخصوص مسلمانان فارسی زبان در طول تاریخ تاکنون و حال و آینده بسیار گمراه کننده بوده و هست و خواهد بود.
زیونیزم در اصل و ریشه به معنای باور به زنده بودن خداوند و یا خدای زنده می باشد و نه به معنای مهاجرت مجدد به سرزمین کنعان. پیشوایان دینی اقوام یهود و مسیحی و مسلمان هنوز به معنا و اصل و ریشه این واژه ها واقف و آگاه نگردیده اند. امیدوارم که خداوند متعال و زنده آنان را از این ظلمت ژرف و جهل علاج ناپذیر رها نماید.
Urshalim با تلفظ اورشلیم به معنای صلح و صفا و شفا و سلامتی اولیه یا ازلی می باشد. اما یهودیان و مسیحیان و مسلمانان آنرا به محل جنگ و زد و گریز تبدیل نموده اند.


کلمات دیگر: