کلمه جو
صفحه اصلی

جلال الدین فارسی

دانشنامه عمومی

جلال الدین فارسی (زاده ۱۳۱۲ در مشهد) نویسنده و سیاستمدار سابق، و نماینده دوره دوم مجلس شورای اسلامی در ایران است. وی نخستین نامزد حزب جمهوری اسلامی در اولین انتخابات ریاست جمهوری در ایران بود که پس از مشخص شدن دارا بودن ملیت افغانستانی از سوی شیخ علی تهرانی ناچار به کناره گیری شد.
انقلاب تکاملی اسلام
پیامبری و انقلاب
پیامبری و حکومت
پیامبری و جهاد
ترجمه قرآن کریم
حقوق بین الملل
نطق تاریخی
نظام هستی
تکامل مبارزه ملی
استراتژی بین الملل
نهضت های انبیاء
جهاد
حد نهایی تکامل
امامت همگانی
انقلاب اسلامی و سازماندهی اجتماعی
چهار انقلاب و دو گرایش مکتبی و دنیا دولتی
الجهاد
درس هایی از مارکسیسم
نطق تاریخی (ترجمه) کاشف الغطاء
واحدهای بشری در رابطه با جهاد داخلی
مرانید که نوحه گرند
مشارکت سیاسی آمریکا با صاحبان ثروت بادآورده
ارتجاع ملیت اسلامی و مبارزه
جامعهٔ برین
سرگذشت راست
کتاب تاریخ
کتاب جغرافیا
ترجمه کتاب امام علی (ع)
خاطرات حسن البنا
وی در نویسندگی تحت تأثیر محمدتقی شریعتی بود.
در دوران حکومت پهلوی، او مدتی ناظم دبیرستان کمال در محلهٔ نارمک تهران بود، سپس برای یادگیری جنگ چریکی به لبنان رفت. پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران به عضویت مجلس خبرگان قانون اساسی و ستاد انقلاب فرهنگی ایران درآمد. وی در سال ۱۳۷۱ خورشیدی، در پی قتلمحمد رضا رضاخانی که مخالف شکار وی بود دادگاهی شد.
وی از خانواده ای روحانی و مهاجر از هرات بوده است.مهدی کروبی در پیام نوروزی خود به مناسب آغاز سال ۱۳۸۹ به او اشاره می کند و او را «جلال الدین افغانی» می نامد.

نقل قول ها

جلال الدین فارسی (زاده:۱۳۱۲ مشهد -) سیاستمدار، نویسنده و نماینده سابق مجلس در ایران است. وی نخستین نامزد حزب جمهوری اسلامی در اولین انتخابات ریاست جمهوری در ایران بود که پس از مشخص شدن ملیت افغانستانی او به وسیله شیخ علی تهرانی ناچار به کناره گیری شد. او همچنین عضو مجلس خبرگان قانون اساسی، ستاد انقلاب فرهنگی ایران و نماینده دور دوم مجلس شورای اسلامی بوده است. در دوران پهلوی از مبارزان فعال بود که در زمینه کارهای تشکیلاتی و نیز نویسندگی، به فعالیت می پرداخت. وی در جریان مبارزات، با افرادی همچون مطهری و خمینی و با گروههایی نظیر هیئت موتلفه اسلامی در ارتباط بود.
بنی صدر قدرت طلب، بد ذات و بی کفایت بود.• بنی صدر در ظاهر محبت نشان می داد و برای همه چاپلوسی می کرد. او خیلی چرب زبان، متملّق و آدم بی کفایتی بود و بخاطر پستی ذاتش به خفّت و ذلت افتاد.• بنی صدر در ظاهر محبت نشان می داد و برای همه چاپلوسی می کرد. او خیلی چرب زبان، متملّق و آدم بی کفایتی بود و بخاطر پستی ذاتش به خفّت و ذلت افتاد.• ما اوایل انقلاب شاهد طرد جبهه ملی از سوی حضرت امام(ره) بودیم که به دلیل مواضع این گروه اتفاق افتاد و حضرت امام(ره) با صراحت از ارتداد جبهه ملی ها سخن گفتند چرا که آنان اسلامیت نظام را زیر سئوال بردند اما امروزه شاهد این هستیم که موسوی و کروبی با زیر سئوال بردن جمهوریت ،تمام آنچه که انقلاب اسلامی بر مبنای آن پایه گذاری شده بود را زیرسوال بردند و قصد نابودی آن را داشتند.• «موسوی حتی قابل مقایسه با بنی صدر آشغال هم نیست، بنی صدری که هیچگونه سابقه مبازراتی نداشت و رفته بود فرانسه نشریه منتشر می کرد که آن را هم می ترسید دستش بگیرد و می گذاشت داخل کتش!»• «البته درست تر آن است که بگوییم هیات فلسطینی با ریاست عرفات، همراه من به ایران آمدند».• «شما نباید لزوما از کسانی که در راهپیمایی های انقلاب و زندانهای رژیم پهلوی حضور داشتند سوال و پرسش کنید تا با واقعیت انقلاب آشنا بشوید. انقلاب شناسان در دنیا لزوماً خود انقلابی ها نیستند بلکه کسانی هستند که درباره پیدایش انقلاب کتاب می نویسند و جامعه شناس به شمار می آیند. من شغل وزارت کشور و نخست وزیری را کنار گذاشتم و سی سال فکر کرده ام تا بر اساس مطالعات پیشین و اشرافم بر قرآن به شناخت انقلاب اسلامی واقعی بر اساس آموزه های وحیانی قرآنی نائل شوم».• جلا الدین فارسی از نزدیکترین یاران حضرت امام وعضو حزب جمهوری اسلامی وکاندیدای اولین دوره انتخا بات ریاست جمهوری از طرف این حزب بود .او سال های متوالی از عمر خود را به عنوان چریک در لبنان گذراند به طوری که بعدها عضو حزب الفتح این کشور شد وبه همین دلیل نیز شعا ر انتخاب اتی اش را این گونه گذاشته بود:«کسانی که جلال را نمی شنا سند از الفتح بپرسند».ولی او با شانس زیادی که برای پیروزی داشت تنها به این خاطر که تبعه ایران در گذشته نبوده و افغانی است مجبور به واگذاری صحنه به حریفش ابوالحسن بنی صدر شد. -> از یک خبرنگار
• کمتر کسی است که پیش از انقلاب درصف مبارزات انقلابی بوده باشد، اما جلال الدین فارسی را نشناسد. -> اکبر اعلمی


کلمات دیگر: