کلمه جو
صفحه اصلی

خلیل آباد

لغت نامه دهخدا

خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان بربرود بخش الیگودرز شهرستان بروجرد. دارای 400تن سکنه . آب آن از قنات و محصول آن غلات و لبنیات ، شغل اهالی زراعت و گله داری و از صنایع دستی زنان قالی و جاجیم بافی و راه اتومبیل رو است . معدن ذغال سنگ در آنجا وجود دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان چاپلق الیگودرز شهرستان بروجرد. دارای 1066 تن سکنه . آب آن از قنات و محصول آن غلات و لبنیات و تریاک و چغندر و پنبه . شغل اهالی زراعت و گله داری و راه مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان خسویه ٔ بخش داراب شهرستان فسا، دارای 354 تن سکنه . آب آن از رودخانه ٔ محلی و محصول آن غلات و پنبه و خرما و میوه است .شغل اهالی زراعت و باغبانی و از صنایع دستی قالی بافی و راه فرعی است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان جوخواه بخش طبس شهرستان فردوس ، دارای 130 تن سکنه . آب آن از قنات و محصول آن غلات و شغل اهالی زراعت و راه اتومبیل رو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) نام یکی از بخشهای شهرستان کاشمر است بحدود زیر: شمال : بخش ریوش . خاور: بخش حومه . جنوب : بخش بجستان شهرستان گناباد. باختر: بخش بروسکن . موقعیت طبیعی : این ناحیه جلگه و هوای آن نسبت به پستی و بلندی متغیر یعنی قرائی که در دامنه ٔ ارتفاعات شمالی کاشمر واقع شده اند معتدل و آنکه در قسمت جلگه اند گرمسیر است . آب مزروعی بخش از رودخانه ٔ شش طراز و قنوات و چشمه سار و عموماً شیرین و گوارا می باشد. این بخش از دو دهستان بنام شش طراز و رستاق که دارای 21 آبادی بزرگ و کوچک می باشد تشکیل شده و متجاوز از 18043 تن سکنه دارد. راه شوسه ای که جدیداً از سبزوار به کاشمر کشیده شده از این بخش عبور می کند و بر اثر آن در اغلب قراء این بخش راه فرعی شوسه احداث شده است که در همه ٔ مواقع از آنها استفاده میشود. محصول عمده ٔ این بخش : غلات و بنشن و پنبه و زیره و کنجدو انواع میوه و مخصوصاً انگور است . شغل اهالی زراعت و کسب و مالداری و صنایع دستی زنان بافتن قالیچه و کرباس و پارچه های نخی است . محصول دامی آن ها روغن و پنیر و پشم می باشد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان مرکزی بخش فریمان شهرستان مشهد. دارای 357 تن سکنه . آب آن از قنات و محصول آن غلات و بنشن و چغندر است . شغل اهالی زراعت و راه مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان هیر بخش مرکزی شهرستان اردبیل . دارای 107 تن سکنه . آب آن از قنات است . محصول آنجا غلات و شغل اهالی زراعت و گله داری و از صنایع دستی فرش بافی .راه آن شوسه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از بخش زرین آباد شهرستان ایلام ، دارای 135 تن سکنه . آب آن از رودخانه ٔ میمه و محصول آن غلات و روغن . شغل اهالی زراعت و گله داری . راه مالرو است و اهالی چادرنشین هستند که زمستان ها بعراق می روند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان بالاخواف بخش خواف شهرستان تربت حیدریه . دارای 150 تن سکنه . آب آن از قنات . محصول آن غلات و پنبه . شغل اهالی زراعت و گله داری و قالیچه بافی . راه اتومبیل رو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ غربی شهرستان رفسنجان . دارای 750 تن سکنه ، آب آن از قنات و محصول آن غلات و پسته و پنبه و لبنیات . شغل اهالی زراعت و گله داری و راه فرعی است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان زیدآبادبخش مرکزی شهرستان سیرجان . دارای 150 تن سکنه ، آب آن از قنات . و محصول آن غلات و حبوبات . شغل اهالی زراعت و راه فرعی است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان کنگاور بخش کنگاور شهرستان کرمانشاهان . دارای 210 تن سکنه . آب آن از رودخانه ٔ کبوترلانه و چاه و محصول آن غلات آبی و دیمی و چغندرقند و پنبه است . شغل اهالی زراعت و راه فرعی به شوسه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان محمدآباد بخش مرکزی شهرستان سیرجان . دارای صدتن سکنه . آب آن از قنات و محصول آن غلات و حبوبات . شغل اهالی زراعت و راه مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8).


خلیل آباد. [ خ َ ] (اِخ ) قصبه ٔ مرکزی بخش خلیل آباد تابع شهرستان کاشمر است . طول جغرافیایی آن 35 درجه و 14 دقیقه و عرض آن 5 درجه و 16 دقیقه می باشد. موقعیت طبیعی : این دهکده در جلگه قرار دارد با آب و هوای گرمسیری و 3102 تن سکنه . آب آن از رودخانه و محصول آن میوه های باغ و غلات و پنبه و خاصه انگور است . شغل اهالی زراعت و قالیچه و قالی بافی و راه اتومبیل رو است . از ادارات دولتی در آنجا بخشداری و دبستان و بهداری و دفتر ازدواج و طلاق وجود دارد و حدود 12 باب دکان بدانجا است . مزارع کژرودگونه و رستم آباد جزء این قصبه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).


خلیل آباد. [ خ َ ](اِخ ) دهی است از دهستان آزادوار بخش جغتای شهرستان سبزوار، دارای 217 تن سکنه . محصول آن غلات و زیره و پنبه است . شغل اهالی زراعت و مالداری ، راه مالرو و آب آن از قنات است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9).



کلمات دیگر: