کلمه جو
صفحه اصلی

ابوبصیر مرادی

دانشنامه عمومی

ابوبصیر لیث بن بختری مرادی، از رجال امامی کوفه در نیمهٔ اول قرن ۲ (قمری).
دارالحدیث: http://www.hadith.net/persian/products/magazine/olum-f/06/003.htm
کنیهٔ او را «ابومحمد» و «ابویحیی» آورده اند و او را از اهل کوفه شمرده اند. وی در منابع رجالی هم از اصحاب محمد باقر و هم از اصحاب جعفر صادق محسوب شده است. ابوبصیر مرادی از برخی راویان حدیث اهل بیت چون عبدالکریم بن عتبه هاشمی روایت کرده است.
ابوبصیر مرادی، درگذشت جعفر صادق را درک کرده است، بیشتر معتقدند ابوبصیر مرادی به امامت موسی کاظم باور نداشته است و گفته اند مذهب وی مستقیم نبوده است.
از مهم ترین شاگردان ابوبصیر مرادی که روایات زیادی از او نقل کرده است، ابوجمیله مفضل بن صالح اسدی است و در درجهٔ بعد می توان از عبدالله بن مسکان، عبدالله بن بکیر و عبدالکریم بن عمرو خثعمی یاد کرد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ابوبصیر مرادی، از راویان بزرگ و عالی قدر شیعه و نامش لیث بن بَخْتَر مرادی است. وی از اصحاب اجماع و از خاصّان حضرت باقر و امام صادق (علیه السّلام) است.
او شخصیتی است که محمد بن مسلم با همه عظمت در راه مکه به اتفاق جمعی از یاران به او اقتدا کرد و نماز را به امامت او به جای آورد. کشی وی را در عدد اصحاب اجماع برشمرده است. او کتابی داشته است که جمعی از راویان آن را روایت می کنند. گرچه برخی چون ابن غضائری و نجاشی مذهب او را مستقیم ندانسته اند اما به دلیل وثاقت او اعتبار روایی او مورد طعن نیست.
شاگردان
راویان بسیاری از او روایت می کنند، از آن جمله اند: ابو جمیله مُفصل بن صالح اسدی، عبدالله بن مسکان، عبدالله بن بکیر و عبدالکریم بن عمرو خثعمی.او قبل از سال ۱۸۳ هـ. زنده بوده است.برای اطلاع بیشتر درباره او به این منابع مراجعه کنید:

[ویکی اهل البیت] از راویان بزرگ و عالیقدر شیعه و نامش لیث بن بَخْتَر مرادی است. از خاصّان حضرت امام باقر و امام صادق علیه السلام است. شخصیتی است که محمد بن مسلم با همه عظمت در راه مکه به اتفاق جمعی از یاران به او اقتدا کرد و نماز را به امامت او به جای آورد. کشّی وی را در عدد اصحاب اجماع برشمرده است. او کتابی داشته است که جمعی از راویان آن را روایت می کنند.
گرچه برخی چون ابن غضائری و نجاشی مذهب او را مستقیم ندانسته اند اما به دلیل وثاقت او اعتبار روایی او مورد طعن نیست. راویان بسیاری از او روایت می کنند، از آن جمله اند: ابوجمیله مُفصل بن صالح اسدی، عبدالله بن مسکان، عبدالله بن بکیر و عبدالکریم بن عمرو خثعمی.
او قبل از سال 183هـ. زنده بوده است.
ناصر باقری بیدهندی، اصحاب اجماع، فصلنامه علوم حدیث، شماره 9.


کلمات دیگر: