کلمه جو
صفحه اصلی

پناهندگان در ترکیه

دانشنامه عمومی

پناهندگان در ترکیه اساساً آرزو دارند خود را به امریکا یا غرب اروپا برسانند به همین جهت اساساً این کشور یک مأمن موقت برای پناه جویان است. بسیاری از آنان با ایده نجات خود با قایق های کوچک و بزرگ و پذیرش ریسک های جانی بالا، به صورت قاچاق راهی جزایر یونان می شوند تا از آنجا از راه خشکی خود را به اروپای غربی برسانند پناه جویان سوری و افغانی بالاترین آمار را در این مجموعه آوارگان به خود اختصاص می دهند پناهندگانی از ایران و کشورهای آفریقایی در رتبه بندی بعد از آن ها قرار می گیرند.
پناهندگی سیاسی
کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان
بی خانمان
مهاجرت
بر اساس گزارش کمیساریای پناهندگی سازمان ملل متحد، جنگ و مصائب ناشی از آن باعث افزایش شدید آوارگی مردم در جهان طی سال ۲۰۱۵ میلادی شده است، بر اساس همین گزارش تعداد ۶۵٫۳ میلیون نفر تا پایان سال ۲۰۱۵ آواره گردیده اند. این رقم تنها دوازده ماه پیش از آن ۵۹٫۵ میلیون نفر بوده است. این نخستین بار است که این رقم سقف ۶۰ میلیون را رد می کند از این تعداد سوریه با ۶٫۶ میلیون و عراق با ۴٫۴ میلیون جزو بالاترین آمار پناهندگان قرار می گیرند و در این زمینه انبوهی هم آواره داخلی در این کشورها وجود دارند، یمن نیز به دلیل جنگ داخلی بالاترین تعداد آوارگان داخلی را دارا می باشد. این تعداد ۲٫۵ میلیون نفر است که معادل ۹ درصد کل جمعیت کشور یمن می باشد.
در سراسر جهان، ترکیه با میزبانی ۲٫۵ میلیون نفر پناهنده بیشترین سهم میزبانی را داراست. بحران سوریه بیشترین عامل ایجاد این آوارگی ها بوده است. تا پایان ۲۰۱۵ حداقل ۴٫۹ میلیون نفر از مردم سوریه مجبور به فرار از کشور تحت عنوان پناهنده شدند و ۶٫۶ میلیون نفر هم در داخل سوریه آواره شدند که مجموعاً نیمی از جمعیت کل سوریه را تشکیل می دهند. . ناامنی داخلی در عراق هم حدود ۴٫۴ میلیون آواره در داخل کشور و حدود ۲۵۰٬۰۰۰ پناهنده به کشورهای دیگر به وجود آورد. از هر شش پناهنده تحت پوشش کمیساریا یکی از آنان افغانی است (۲٫۷ میلیون)، در داخل آن کشور افغانستان هم حدود ۱٫۲ میلیون نفر آواره وجود دارد. میانمار دومین و بزرگ ترین مولد پناهندگان و آوارگان داخلی است (به ترتیب ۴۵۱٬۸۰۰ و ۴۵۱٬۰۰۰). پس از آن پاکستان (۱٫۵ میلیون) و جمهوری اسلامی ایران (۹۷۹٬۰۰۰) در رده های بعدتر قرار دارند.
دولت جمهوری ترکیه ازجمله دولت های امضاکننده کنوانسیون ۱۹۵۱ (تعیین وضعیت قانونی پناهندگی) و پروتکل ۱۹۶۷ با رعایت محدودیت های جغرافیایی است. به این معنی که این دولت، تنها ‍از کشورهای اروپایی پناهنده می پذیرد و نه از سایر نقاط دنیا.


کلمات دیگر: