کلمه جو
صفحه اصلی

میناب

فارسی به انگلیسی

minab

فرهنگ فارسی

در خاور بندرعباس واقع است و قسمت شمالی و خاوری آن کوهستانی و قسمت مرکزی و باختری آن جلگه است . هوایش گرمسیر و در نواحی ساحلی و مرکزی مرطوب است . رودخانه میناب آب آن را تامین می کند . محصولش خرما غلات و مرکبات میباشد . شهرستان میناب از ۸ دهستان و ۲۴۸ آبادی تشکیل شده است و ۱۲۸۵۹۵ تن سکنه دارد. ۲ - شهر میناب مرکز شهرستان میناب است و ۹۹۶۹ تن سکنه دارد . شهری در کشورهای متحده امریکای شمالی در مشرق ایالت مینه زوتا در دو جانب
رودخانه ای است که آب اکثر قرائ بخش میناب را تامین میکند

لغت نامه دهخدا

میناب . (اِخ ) شهرکی است . مرکز بخش میناب از شهرستان بندرعباس است . ارتفاعش از سطح دریا 175 متر است و در انتهای کوهستان و ابتدای دشت مجاور تپه ای واقع است و رودخانه ٔ میناب از مغرب آن میگذرد. هوایش گرم و آبش از رودخانه ٔ میناب تأمین میشود. بناهای شهر قدیمی است و یک بازار سرپوشیده دارد. جمعیتش 7157 نفر و زبان مادری آنها فارسی است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8).


میناب . (اِخ ) یکی از بخش های 5گانه ٔ شهرستان بندرعباس است و در مشرق این شهرستان واقع است . از شمال به بخش کهنوج و از مشرق بدهستان بشاکرد و از جنوب به بخش جاسک و از مغرب به بخش مرکزی شهرستان بندرعباس محدود است . قسمت شمال و مشرق آن کوهستانی و قسمت مرکز و مغرب آن جلگه و انتهای غربی آن ساحل دریای عمان است . هوایش گرم و نواحی ساحلی و مرکزی آن مرطوب است . آب اکثر قراء آن از رودخانه ٔ میناب تأمین میشود و محصول عمده اش خرما و غلات و مرکبات است . بخش میناب از هشت دهستان زیر تشکیل شده است : 1 - دهستان رودخانه شامل 55 آبادی و 7723 نفر جمعیت . 2- دهستان رودان شامل 31 آبادی و 18495 نفر جمعیت . 3- دهستان سیریک شامل 85 آبادی و 14945 نفر جمعیت .
4 - دهستان دهوشامل 21 آبادی و 13265 نفر جمعیت . 5 - دهستان بهمنی شامل 9 آبادی و 7890 نفر جمعیت . 6 - دهستان شهوار شامل 25 آبادی و 3808 نفر جمعیت . 7 - دهستان حومه شامل 11 آبادی و 10749 نفر جمعیت . 8 - دهستان پائین شهرشامل 10 آبادی و 5900 نفر جمعیت . و قصبه ٔ میناب که به صورت یک شهر کوچک است مرکز این بخش است . رویهمرفته بخش میناب از 248 آبادی تشکیل شده و جمعیت آن بالغبر 89934 نفر است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8). ناحیه ٔ میناب عباسی . و رجوع به جغرافیای سیاسی تألیف کیهان شود.
- میناب عباسی ؛ بخش میناب را گویند.


میناب. ( اِخ ) یکی از بخش های 5گانه شهرستان بندرعباس است و در مشرق این شهرستان واقع است. از شمال به بخش کهنوج و از مشرق بدهستان بشاکرد و از جنوب به بخش جاسک و از مغرب به بخش مرکزی شهرستان بندرعباس محدود است. قسمت شمال و مشرق آن کوهستانی و قسمت مرکز و مغرب آن جلگه و انتهای غربی آن ساحل دریای عمان است. هوایش گرم و نواحی ساحلی و مرکزی آن مرطوب است. آب اکثر قراء آن از رودخانه میناب تأمین میشود و محصول عمده اش خرما و غلات و مرکبات است. بخش میناب از هشت دهستان زیر تشکیل شده است : 1 - دهستان رودخانه شامل 55 آبادی و 7723 نفر جمعیت. 2- دهستان رودان شامل 31 آبادی و 18495 نفر جمعیت. 3- دهستان سیریک شامل 85 آبادی و 14945 نفر جمعیت.
4 - دهستان دهوشامل 21 آبادی و 13265 نفر جمعیت. 5 - دهستان بهمنی شامل 9 آبادی و 7890 نفر جمعیت. 6 - دهستان شهوار شامل 25 آبادی و 3808 نفر جمعیت. 7 - دهستان حومه شامل 11 آبادی و 10749 نفر جمعیت. 8 - دهستان پائین شهرشامل 10 آبادی و 5900 نفر جمعیت. و قصبه میناب که به صورت یک شهر کوچک است مرکز این بخش است. رویهمرفته بخش میناب از 248 آبادی تشکیل شده و جمعیت آن بالغبر 89934 نفر است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ). ناحیه میناب عباسی. و رجوع به جغرافیای سیاسی تألیف کیهان شود.
- میناب عباسی ؛ بخش میناب را گویند.

میناب. ( اِخ ) شهرکی است. مرکز بخش میناب از شهرستان بندرعباس است. ارتفاعش از سطح دریا 175 متر است و در انتهای کوهستان و ابتدای دشت مجاور تپه ای واقع است و رودخانه میناب از مغرب آن میگذرد. هوایش گرم و آبش از رودخانه میناب تأمین میشود. بناهای شهر قدیمی است و یک بازار سرپوشیده دارد. جمعیتش 7157 نفر و زبان مادری آنها فارسی است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ).

میناب. ( اِخ ) رودخانه ای است که آب آن اکثر قراء بخش میناب را تأمین میکند. این رودخانه ازکوه های صوغان و گلاشکرد و بشاکرد و منوجان سرچشمه میگیرد و از مغرب شهر کوچک میناب میگذرد و این شهر را نیز مشروب میسازد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ).

میناب . (اِخ ) رودخانه ای است که آب آن اکثر قراء بخش میناب را تأمین میکند. این رودخانه ازکوه های صوغان و گلاشکرد و بشاکرد و منوجان سرچشمه میگیرد و از مغرب شهر کوچک میناب میگذرد و این شهر را نیز مشروب میسازد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8).


دانشنامه عمومی

میناب یکی از شهرهای استان هرمزگان در جنوب ایران و مرکز شهرستان میناب است. میناب دومین شهر بزرگ هرمزگان و سرزمینی جلگه ای است که به علت داشتن منابع آب شرب به ویژه رودخانه میناب، یکی از قطب های کشاورزی هرمزگان است و از قدیم «گلستان جنوب» هم خوانده می شد.
قلعه بی بی مینو (قلعه هزاره)
سد استقلال (میناب)
پل میناب
نخلستان ها و باغ های میناب
پنج شنبه بازار میناب
تاریخ میناب با تاریخ سرزمین «هرموز کهنه» درآمیخته، بر اساس باور مردم بومی، این شهر توسط دو خواهر به نام های «بی بی مینو» و «بی بی نازنین» در روزگارانی کهن ساخته شده؛ طبق کتاب های تاریخی میناب شهری آباد بوده که با حمله مغولان ویران شده و تنها اثر به جای مانده از آن دوران دژ میناب است.
جلگه میناب بیش از ۱۰۰ هزار سال قدمت دارد. بنیان شهر میناب را به زمان ساسانیان نسبت می دهند؛ اما بعضی از اسناد تاریخی موجود نشان می دهد این شهرستان از قدمتی بیش از ۲۵۰۰ سال برخوردار است.
میناب در سال ۱۳۱۰ خورشیدی در تقسیمات کشوری به شهر تبدیل شد و در سال ۱۳۳۴ به شهرستان ارتقاء یافت.

پیشنهاد کاربران

میناب شهرستانی میان آب

چند متر زمین رو می کندند به آب می رسیدند


بناب ( بین آب=هزارتا آبادی، هزارتا ائو ) میناب ( مین آب=هزارتا آبادی، هزارتا ائو ) . . . بین=مین=هزار ( هزاره نام قوم تورک افغانستان )

میناب بخاطر آن گفته میشد که در قدیم آب فراوانی داشت و اسم آنرا میناب گذاشتند یعنی ( میان آب ) ولی در حال حاضر بخاطر کم بارانی باعث کمبود آب و خشکسالی شده است
hellominab. blogfa. com
منابع• http://hellominab.blogfa.com


کلمات دیگر: