کلمه جو
صفحه اصلی

استان فارس

دانشنامه عمومی

دانشگاه شیراز: که شامل دانشکده های مهندسی، علوم، کشاورزی، دامپزشکی، ادبیات و علوم انسانی، هنر و معماری، حقوق و علوم سیاسی و علوم تربیتی و روانشناسی است.
دانشگاه هنر شیراز: دانشگاهی تازه تأسیس که دارای رشته های کارشناسی مرمت، فرش، موزه و معماری داخلی است.
دانشگاه علوم پزشکی شیراز: دانشگاهی با قدمت ۶۰ ساله که شامل دانشکده های بهداشت، توانبخشی، پزشکی، پرستاری و مامایی، داروسازی، دندان پزشکی، مدیریت و اطلاع رسانی، پرستاری است.
دانشگاه صنعتی شیراز: که شامل دانشکده های مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی فناوری اطلاعات، مهندسی شیمی نفت و گاز، مهندسی مکانیک و هوافضا، مهندسی عمران و محیط زیست، مهندسی و علوم مواد و علوم پایه می شود.
دانشگاه فسا متشکل از دانشکده های فنی مهندسی، علوم پایه و کشاورزی
دانشگاه علوم پزشکی فسا متشکل از دانشکده های پزشکی، پرستاری، بهداشت و پیراپزشکی
دانشگاه علوم پزشکی جهرم متشکل از دانشکده های پزشکی، پرستاری و مامایی، پیراپزشکی
دانشکده علوم پزشکی لارستان این مرکز آموزشی در سال ۱۳۶۶ در شهرستان لارستان افتتاح گردید و متشکل از دانشکده های پرستاری و مامایی، پیراپزشکی می باشد
دانشگاه جهرم متشکل از ۴ دانشکدهٔ فنی مهندسی، دانشکدهٔ کشاورزی، دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی، دانشکدهٔ علوم پایه
دانشگاه سلمان فارسی کازرون: این دانشگاه نوبنیاد با رشد خوبی در کازرون قرار گرفته است همچنین پردیس دانشگاه کازرون در ابتدای باختری شهر کازرون در حال ساخت می باشد.
استان فارس یکی از استان های ایران است که در بخش جنوب این کشور واقع شده است. آب و هوای استان فارس در نقاط مختلف این استان به سه گونه کوهستانی، معتدل و گرم تقسیم می شود. این استان با مساحتی در حدود ۱۲۲٬۶۰۸ کیلومتر مربع، چهارمین استان بزرگ و با جمعیتی معادل ۴٬۸۵۱٬۲۷۴ تن، بر طبق برآورد جمعیتی سال ۱۳۹۵ خورشیدی مرکز آمار ایران، چهارمین استان پرجمعیت ایران به شمار می رود. بر اساس تقسیمات کشوری اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰ خورشیدی، استان فارس به ۲۹ شهرستان، ۱۰۰ شهر، ۸۳ بخش و ۲۰۴ دهستان تقسیم شده است.
مرکز استان فارس، شهر شیراز است که بر طبق برآورد جمعیتی سال ۱۳۹۵، جمعیتی معادل ۱۸۶۹۰۰۱ نفر داشته که پرجمعیت ترین شهر این استان و پنجمین شهر پرجمعیت کشور محسوب می شود. از دیگر شهرهای پرجمعیت این استان می توان به شهرهای مرودشت، جهرم، کازرون و فسا اشاره کرد.
امروزه به جز اکثریت فارسی زبان اقوام مختلفی نیز در این استان زندگی می کنند؛ از جمله لرها، لارستانی ها، قشقایی ها، اعراب خمسه، باصری ها و لک ها، که هر یک به گویش ها و زبان های مختلفی مانند فارسی، لری، لارستانی، قشقایی، سیوندی، دوانی، اردکانی، عربی و کهمره ای (بککی) سخن می گویند.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] استان فارس یکی از استانهای جنوبی کشور میباشد. وسعت استان فارس حدود ۱۳۳ هزار کیلومتر مربع است. مرکز استان فارس شهر شیراز است. منطقه فارس یکی از قدیمیترین مراکز تمدن ایران است. فارس در کتیبه های هخامنشی به صورت پارسه و در نوشته های یونانی پرمیس آمده و معرب آن فارس است.
آب و هوای فارس در شمال سردسیر, در نواحی مرکزی زمستانها معتدل و بارانی و تابستانهای گرم و خشک, و در جنوب و جنوب شرقی زمستانها معتدل و بارانی و تابستانها بسیار گرم میباشد. بلندترین قله فارس کوه بل واقع در جنوب شهر اقلید است که در تمام فصول گرم سال پوشیده از برف است.

جمعیت
جمعیت استان بر پایه آخرین سرشماری در سال ۱۳۸۵ به تعداد ۴،۳۳۶،۸۷۸ نفر بوده است.

زبان
زبان اکثریت مردم فارسی است اما عشایر ترک زبان (ایل قشقایی) به ترکی و عشایر عرب زبان (ایل عرب) به عربی صحبت میکنند.

عشایر
...


کلمات دیگر: