کلمه جو
صفحه اصلی

استان بوشهر

دانشنامه عمومی

مختصات: ۲۸°۵۵′۰۶″شمالی ۵۰°۵۰′۱۸″شرقی / ۲۸٫۹۱۸۴°شمالی ۵۰٫۸۳۸۲°شرقی / 28.9184; 50.8382
نیروگاه اتمی بوشهر، که در صورت بهره برداری، بیش از هزار مگاوات برق در فاز اول تولید و به ظرفیت تولید برق کشور می افزاید، توان فعلی و اصلی تولید انرژی استان را شامل می گردد.
نیروگاه گازی بوشهر
نیروگاه متمرکز پارس جنوبی
نیروگاه گازی عسلویه
نیروگاه گازی تولید برق کنگان
نیروگاه خارک
نیروگاه سیکل ترکیبی چغادک
نیروگاه سیکل ترکیبی بندر گناوه
استان بوشهر از استان های جنوبی ایران و هفدهمین استان بزرگ کشور به لحاظ مساحت است که در حاشیه خلیج فارس قرار دارد. مرکز این استان بندر بوشهر می باشد.
این استان به علت قرار گرفتن در ساحل استراتژیک خلیج فارس، صادرات و واردات دریایی، صنعت صیادی، وجود ذخایر نفت و گاز (پارس جنوبی و شمالی)، کشاورزی و نخلداری و وجود نیروگاه هسته ای از اهمیّت راهبردی و اقتصادی برخوردار است؛ به گونه ای که پایتخت انرژی ایران لقب گرفته است.مبارزه مردم دشتستان علیه نیروهای خارجی در یکصد سال اخیر از شاخص های مهم تاریخی این استان است.
استان بوشهر از شمال به قسمتی از استان خوزستان و استان کهگیلویه و بویراحمد، از شرق به استان فارس، از جنوب و غرب به خلیج فارس و از جنوب شرق به قسمتی از استان هرمزگان محدود است. این استان با مساحتی حدود ۲۷٬۶۵۳ کیلومتر مربّع، جمعیّتی برابر ۱۱۶۳۴۰۰نفر دارد. استان بوشهر با خلیج فارس بیش از ۷۰۷ کیلومتر مرز دریایی دارد.استان بوشهر بین ۲۷درجه و ۱۹دقیقه تا ۳۰درجه و ۱۶دقیقه عرض شمالی و ۵۰درجه و ۱دقیقه تا ۵۲درجه و ۵۹دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار دارد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] استان بوشهر با مساحتی حدود ۲۷۶۵۳ کیلومتر مربع با خلیج فارس بیش از شش صد کیلومتر مرز دریایی دارد و از اهمیت سوق الجیشی و اقتصادی قابل توجهی برخوردار است. استان بوشهر از نظر موقعیت طبیعی از دو قسمت جلگه ای و کوهستانی تشکیل شده است . قسمت جلگه ای آن در امتداد خلیج فارس کشیده شده است . اکثر شهرها و مراکز جمعیتی استان در محدوده این جلگه ها استقرار یافته اند. قسمت کوهستانی استان ، از دو رشته کوه گچ ترش و نوکند تشکیل شده که در سراسر طول استان به موازات هم امتداد یافته اند. به علت نزدیکی به استوا و کمی ارتفاع به طور کلی دارای آب و هوای گرم از نوع بیابان کناری است که در داخل استان گرم و خشک و در سواحل گرم و نمناک است. در این استان دو فصل محسوس وجود دارد؛ زمستان نسبتا خنک شامل ماه های آذر، دی ، بهمن و اسفند و تابستان گرم و خشک که سایر ماه های سال را در بر می گیرد. فصول پاییز و بهار این استان بسیار زودگذر است . استان بوشهر براساس سر شماری سال ۱۳۸۵ بالغ بر ۸۸۶٫۲۶۷ نفر جمعیّت دارد بیشتر مردم استان بوشهر به زبان فارسی وبا گویش محلی بوشهری تکلم می کنند. برخی از اهالی جزیره شیف و بنادر کنگان و عسلویه نیز به زبان عربی صحبت می کنند. بیشتر اهالی استان را پیروان اسلام تشکیل می دهند(اعم از شیعه یا سنی). اهل سنت بوشهر نیز بیشتر در قسمت های جنوبی استان زندگی می کنند. (به ویژه در شهرستان کنگان).
موسسه مطالعات ایران و اوراسیا
...


کلمات دیگر: