کلمه جو
صفحه اصلی

گلشن ابرار

دانشنامه عمومی

گلشن ابرار مجموعه ای متنوع و مفصل به زبان فارسی در زمینه شرح حال نویسی و زندگی نامه مشاهیر و دانشمندان شیعه است.
پژوهشکده باقرالعلوم
سازمان تبلیغات اسلامی تهران
http://rbo.ir/Portal/Cultcure/Persian/CategoryID/13252/CaseID/75807/71243.aspx/
متن کامل شرح حال شخصیت های گلشن ابرار از جلد اول تا جلد نهم
این طرح عظیم رجالی که به ده ها جلد خواهد رسید توسط پژوهشکده علمی-کاربردی باقرالعلوم قم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی پشتیبانی علمی و مالی می شود که تا انتهای سال 1397 به تعداد 32 جلد از این مجموعه به نگارش در آمده و 18 جلد از آن چاپ شده است. رئیس این پژوهشکده از سال 1382 تا 1397 دکتر حسین قشقایی بوده است.
مجموعهٔ «گلشن ابرار» مجموعه شرح حال نگاری بسیار مفصلی دربارهٔ شرح حال علمای شیعه است که به صورت مبسوط و به زبان فارسی به بیان شرح حال علماو بزرگان و مشاهیر عالَم تشیع می پردازد. این مجموعه به ده ها جلد خواهد رسید. جلد یازدهم تا سیزدهم این مجموعه در دی ماه ۱۳۹۵ رونمایی شد. تا زمستان سال ۱۳۹۷ مجموعا ۳۲ جلد از این طرح عظیم شرح حال نویسی، نگاشته شده و جلد ۱۴ تا ۱۷ این مجموعه که شامل زندگی نامه ۲۰۰ دانشمند شیعه از قرن ۴ هجری تا قرن ۱۵ بود با حضور آیت الله جعفر سبحانی در قم در اسفند ۱۳۹۷ رونمایی شد.
سه جلد از این مجموعه به نام ریاض الابرار نیز به عربی ترجمه شده و در مرحله چاپ قرار دارد و در آینده این اثر به زبان انگلیسی نیز ترجمه خواهد شد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] مجموعه گلشن ابرار خلاصه ای از زندگی و شرح حال علمای اسلام است در چندین جلد که توسط جمعی از پژوهشگرن حوزه علمیه قم زیرنظر پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام تألیف شده است.
این کتاب به زندگی علمی عالمان و در کنار آن به نقش های آنان که در صحنه های گوناگون سیاسی شرکت داشته اند، می پردازد. و بر به روز بودن اطلاعات درج شده و دقت فراوان محققان گروه در استفاده از منابع نویافته و متقن تأکید دارد. ساختار نوشتاری شرح حالها در این مجموعه، غالباً به این ترتیب است:
این مجموعه توسط جمعی از پژوهشگران تحت نظر اساتید برجسته تراجم نگاری حوزۀ علمیۀ قم حجج اسلام آقایان: استاد طبسی، استاد باقری بیدهندی، استاد ناصرالدین انصاری، استاد عبدالرحیم اباذری و استاد محمود مهدی پور و به قلم آقای محمد الوانساز خویی تهیه و آماده نشر شده است. نویسندگان مقالات این مجموعه بیش از دویست نفر می باشند
معمولا در هر مجلد از این مجموعه شرح حال ۵۰ تن از مفاخر تشیع نوشته شده و حجم هر مجلد بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ صفحه است.
این کتاب در بهار 1386 توسط انتشارات نورالسجاد علیه السلام منتشر گردیده است.
متن کتاب در سایت کتابخانه دیجیتال نور


کلمات دیگر: