کلمه جو
صفحه اصلی

ارث برادر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ارث برادر (قرآن). «إرث» به باقی مانده اموال میت گفته می شود، که در اسلام قانون خاصی برای تقسیم آن در بین ورثهٔ میت بیان شده است.
یک ششم اموال میت، سهم الارث یگانه برادر مادری، در صورت نبودن پدر ، مادر و فرزند برای میت می شود.... وان کان رجل یورث کلــلة او امراة وله اخ او اخت فلکل وحد منهما السدس.... (منظور از برادر و خواهر در آیه، این است که آنان حتما از طرف مادر با میت برادر و خواهر باشند)
وارث تمام اموال
برادران و خواهران میت، وارث تمام اموال وی در صورت نبودن فرزند و پدر و مادر برای میت می شوند.یستفتونک قل الله یفتیکم فی الکلــلة ان امرؤا هلک لیس له ولد وله اخت فلها نصف ما ترک وهو یرثهآ ان لم یکن لها ولد فان کانتا اثنتین فلهما الثلثان مما ترک وان کانوا اخوة رجالا ونسآء فللذکر مثل حظ الانثیین.... (با توجه به یکی از معانی کلاله (میت بدون پدر، مادر و فرزند) و ذیل آیه که درباره چگونگی تقسیم ارث است، می توان استفاده کرد که فرض مساله در کلاله ، میتی است که پدر، مادر و فرزند ندارد. گفتنی است برای «کلالة» در لغت ، دو معنا ذکر شده است: ۱. میت بدون پدر و فرزند یا میتی که پدر و فرزند نداشته باشد و وارث او برادر و خواهرش باشند ۲. برادر و خواهری که از برادر خود ارث می برند؛ البته در روایات امامان علیهم السّلام ، کلاله به این معنا هم به کار رفته است.
اموال میت به فرض ورود
تمام اموال میت، (به فرض ورود) سهم الارث چند یا یک برادر (پدری یا پدر ـ مادری) در صورت نبود پدر و مادر و فرزند برای میت می شود.یستفتونک قل الله یفتیکم فی الکلــلة ان امرؤا هلک لیس له ولد وله اخت فلها نصف ما ترک... فان کانتا اثنتین فلهما الثلثان مما ترک وان کانوا اخوة رجالا ونسآء فللذکر مثل حظ الانثیین...
سهم الارث هر یک از برادران
...


کلمات دیگر: