کلمه جو
صفحه اصلی

یائسگی

فارسی به انگلیسی

menopause

مترادف و متضاد

menopause (اسم)
یائسگی، بند امدن قاعدگی، ایست طمی، سن یاس

فرهنگ فارسی

وضعیتی که در آن تخمدان‌های زن از تولید تخمک در هر چهارهفته‌یک‌بار بازمی‌ایستند و دشتان متوقف می‌شود


فرهنگ معین

(ئِ س ) [ ع - فا. ] (حامص . ) پایان دوران تولیدمثل و قطع عادت ماهانه در زنان .

لغت نامه دهخدا

یائسگی. [ ءِ س َ / س ِ ] ( حامص ) حالت و چگونگی یائسه بودن. رجوع به ماده بعد شود.

فرهنگ عمید

پایان دورۀ تولیدمثل در زن که با قطع قاعدگی و بعضی تغییرات جسمی دیگر بروز می کند و معمولاً بین ۴۵ تا ۵۰ سالگی رخ می دهد.

دانشنامه عمومی

یائسگی یکی از دوره های طبیعی زندگی اغلب زنان است که در آن قاعدگی برای همیشه متوقف می گردد و آنان دیگر قادر به بچه دار شدن نخواهند بود. یائسگی معمولاً در حدود سن ۴۵ تا ۵۵ سالگی آغاز می شود. در این زمان تخمدانها به میزان کمتری هورمونهای زنانه، به خصوص استروژن را ترشح کرده و سبب بروز علائم یائسگی می شوند. درابتدا عادت ماهیانه نامرتب شده و سپس به طور کامل قطع می شود. زنانی که به مدت یک سال عادت ماهیانه نداشته باشند یائسه محسوب می شوند. یائسگی با یک سری تغییرات جسمی و روحی همراه است. برخی از علائمی که با یائسگی به وجود می آیند مانند گرگرفتگی، تپش قلب، تعریق، اضطراب و بی خوابی در ابتدای یائسگی شدت بیشتری داشته، ولی با گذشت زمان بهبود می یابد. بعد از یائسگی خطر ابتلا به مشکلاتی از قبیل پوکی استخوان، بیماری های قلبی وعروقی، بی اختیاری ادرار، کم شدن ترشحات زنانه و افسردگی افزایش می یابد.

دانشنامه آزاد فارسی

یائِسِگی (menopause)
در زنان، از بین رفتن قدرت باروری. با نامنظم شدن و در نهایت قطع قاعدگی مشخص می شود. زمان آن متغیر است، ولی معمولاً یائسگی در حدود ۵۰سالگی رخ می دهد. معمولاً مشکلی به همراه ندارد، ولی در برخی زنان عوارض یائسگی، ازجمله گرگرفتگی، خون ریزی شدید، و اختلالات عصبی، موجب ناراحتی می شوند. از دهۀ ۱۹۵۰، برای پیش گیری از این عوارض، درمان جایگزینی هورمونیبا استفاده از استروژن یا استروژنو پروژستوژن، نوعی پروژسترونصناعی، صورت می گیرد. در گذشته، جایگزینی هورمونی طولانی باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان رحم و لخته شدن خون در رگ ها می شد. داروهای جدید حاوی استروژن های بی خطرند. بدون جایگزینی هورمونی احتمال پوکی استخوان، نازک شدن استخوان ها، و شکستگی ناشی از آن افزایش می یابد. این شکستگی ها مخصوصاً در زنان مسن به صورت غیرمستقیم منجر به مرگ می شود. یائسگی را نوعی «تغییر زندگی» می دانند.

فرهنگستان زبان و ادب

{menopause} [پزشکی] وضعیتی که در آن تخمدان های زن از تولید تخمک در هر چهارهفته یک بار بازمی ایستند و دشتان متوقف می شود

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یائسگی، یکی از موضوعات ویژه بانوان است. یائسگی در زندگی یک زن؛ یعنی آن وقت که عادت ماهیانه او به طور دائم متوقف می شود. بیشتر فقها، سنّ یائسگی را پایان پنجاه سال قمری می دانند.
یکی از موضوعات ویژه بانوان، «یائسگی» است؛ چون بیشتر فقها، سنّ یائسگی را پایان پنجاه سال قمری می دانند (زنان سید را مشمول این حکم نمی دانند و برای آنان پایان شصت سال قمری را سنّ یائسگی در نظر گرفته اند،) و این موضوع مشکلات فراوانی برای بانوان مسلمان به وجود آورده و افزون بر عسر و حرج شدید به علت این حکم، همیشه با این پرسش رو به رو هستیم که چگونه با رسیدن به پنجاه سال قمری، ناگهان همه احکامی که در دوران قاعدگی بر ایشان بار بوده دگرگون می شود و همه چیز عکس آن اعمالی می شود که پس از رسیدن به این سن، انجام می دادند. با این که از نظر طبیعی مانند گذشته قاعدگی شان ادامه دارد و هیچ تغییری نکرده است.از این رو بر آن شدیم تا با بررسی دوباره آرای فقهای گذشته و حاضر، علت پیدایش این حکم را بیابیم و با مراجعه به پزشکان و کتب پزشکیِ مربوط به این امر، دریابیم که آیا خونی که بانوان پس از این سن می بینند ادامه قاعدگی است یا ماهیت آن تغییر کرده است، و اصولاً آیا عامل سن در قطع قاعدگیِ زنان مؤثر است یا عوامل دیگری نیز در این امر دخیل اند؟ و اگر سن، تاثیری بر این موضوع دارد عموماً یائسگی در چه سنی روی می دهد؟چون فقه اسلامی پویا و گسترده است و همیشه آمادگی پاسخ گویی به مسائل روز را دارد، بسیار خوشبین هستیم تا با پژوهشی نو و نگاهی تازه به این مسئله، حکم اصلیِ یائسگی را روشن کنیم و پیرو آن از بسیاری از مشکلاتی که اکنون به علت این حکم به وجود می آید جلوگیری کنیم. البته در جای خود به گونه مفصل درباره مشکلات این حکم بحث خواهیم کرد.این نوشتار در بردارنده بخش هایی است شامل عوارض پزشکی ناشی از این حکم، مشکلات حقوقی در امر قضا (زیرا زن یائسه، عده طلاق ندارد). بررسی آیات و روایات و اقوال فقها و قاعدگی از نظر علم پزشکی و همچنین تغییر احکام عبادی و عوارض آن.امید است با توجه به فرموده مقام معظم رهبری که فرموده اند:گر چه قانون مدنیِ فعلی با استناد به کتب فقهای عظام تدوین گردیده است؛ لکن علمای دین در تبیین اولیه آن نقشی نداشته اند و اکنون دوران استفسار، استقحام و استعلام از حوزه می باشد و لازم است با توجه به تغییر شرایط اجتماعی پاسخ گوی نیازهای فعلی جامعه بوده و بتوانیم گاهی سودمند برای تبیین احکام و قوانین اسلامی برداریم.
معنای واژه
«یائسگی به معنای یائسه بودن و مفهوم آن به معنای زنی که به اقتضای سنّ خود، عادت ماهانه را از دست داده و از زاییدن فرزند مایوس شده است». و در زبان انگلیسی واژه «menopause» به معنای بند آمدن قاعدگی آمده است.
تعریف یائسگی
در اصطلاح پزشکی «مرحله کلیماکتریک» climacteric به ورود زن از مرحله باروری و تولید مثل به مرحله غیر باروری و غیر تولید مثلی تعریف می شود. در گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۱۹۸۱ تعریف زیر بیان شده است:یائسگی (menopause) قطع شدن دائمی قاعدگی در نتیجه عدم فعالیت فولیکول های تخمدان است.
چیستی یائسگی
...

پیشنهاد کاربران

یائسگی یعنی نا امیدی خیای قشنگ نیست بجاش میشه گفت دوره ی استراحت


پساقاعدگی،
منوپاوز ( menopause ) ،
قطع قاعدگی


کلمات دیگر: