کلمه جو
صفحه اصلی

بهداشت


مترادف بهداشت : حفظالصحه، سلامت، صحت

فارسی به انگلیسی

health, sanitation, hygiene

hygiene


فارسی به عربی

نظافة

مترادف و متضاد

hygiene (اسم)
بهداشت، حفظ الصحه، علم بهداشت

hygienics (اسم)
بهداشت، علم بهداشت

حفظالصحه، سلامت، صحت


فرهنگ فارسی

نیکونگه داشته شده، نگاهداری تندرستی
( اسم ) نگاهداشتن تندرستی حفظ صحت حفظ الصحه .

اصول و قوانین ناظر بر حفظ سلامت و رعایت آنها


فرهنگ معین

(بِ )(اِمر. )حفظ تندرستی و سلامت .

لغت نامه دهخدا

بهداشت. [ ب ِ ] ( مص مرکب مرخم ، اِمص مرکب ) نگاه داشتن تندرستی. حفظ صحت. حفظالصحه. ( فرهنگ فارسی معین ). وسیله های نگاهداری سلامت. این کلمه بجای حفظالصحه پذیرفته شده است. ( فرهنگستان ).

فرهنگ عمید

مجموع کارهای لازم برای حفظ تندرستی.
* بهداشت روانی: (پزشکی ) بخشی از بهداشت عمومی که دربارۀ حفظ سلامت روانی بحث می کند.

مجموع کارهای لازم برای حفظ تندرستی.
⟨ بهداشت روانی: (پزشکی) بخشی از بهداشت عمومی که دربارۀ حفظ سلامت روانی بحث می‌کند.


دانشنامه عمومی

بهداشت به زبان فارسی دری «صحت» علم و هنر پیشگیری از بیماریها، طولانی کردن عمر و بالا بردن سلامتی به وسیلهٔ کوشش های اجتماعی است. بر همین اساس، برای بهداشت فردی، عمومی، روانی و غذایی تعریف هایی وجود دارد.
بهداشت در ایران
بهداشت در کوبا
بیماریها تا حدود ۳۹۰۰ سال قبل از مسیح، صرفاً بلای آسمانی به شمار می آمدند و کسی به درمان و رسیدگی به حال بیماران اقدام نمی کرد.
با این وجود، مردم دوران پیشاتاریخ با توجه به تجربیات و نیز، اعتقادات مذهبی یا خرافی خود، به گونه ای از بیمار شدن جلوگیری می کردند.
در روم باستان، بهداشت به عنوان نماد سلامتی شناخته می شد. به همین منظور، حمام های عمومی متعددی در شهرهای مختلف ساخته می شدند، . علاوه بر استحمام که تا حدودی مفهومی تزکیه کننده داشت، ماساژ و کرم های معطر نیز مورد استفاده قرار می گرفتند. منشأ کلمهٔ بهداشت نیز به همان دوره، و به الههٔ سلامتی و پاکیزگی، هیجیا (به یونانی باستان: Ὑγιεία)، دختر اسقلبیوس بازمی گردد.

دانشنامه آزاد فارسی

بهداشت (hygiene)
علم حفظ سلامتی و پیش گیری از بیماری ها، با تأکید بر نظافت. این علم بیشتر به عواملی مثل پاکیزگی هوا و آب، نظافت جسمی، نظافت منزل و محل کار، و روش صحیح تهیه و توزیع غذا می پردازد. بهداشت بر سه قسم است: ۱. بهداشت فردیشامل شست وشوی مرتب لباس ها، موی سر و بدن، مسواک زدن روزانۀ دندان ها، و شست وشوی دست ها پس از رفتن به دستشویی، برای جلوگیری از تجمع باکتری ها است. ۲. بهداشت منزلشامل تمیز نگه داشتن منزل، نگهداری مناسب غذاها در یخچال و فریزر، بازکردن یخ غذای منجمد و پختن کامل آن پیش از مصرف، و خارج ساختن زباله از منزل است. ۳. بهداشت اجتماعیمعمولاً برعهدۀ شورای محل یا دولت است و دفع فاضلاب، جمع آوری زباله، نظارت بر اجرای استانداردهای بهداشتی در فروشگاه های غذا، تدارک برنامه های مایه کوبی، و تهیۀ آب آشامیدنی پاکیزه را شامل می شود.

فرهنگستان زبان و ادب

{hygiene} [علوم سلامت] اصول و قوانین ناظر بر حفظ سلامت و رعایت آنها

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دین مبین اسلام اهمیت زیادی به بهداشت جسم و روان قائل می باشد.
این واژه، مصدر مرکب مرخّم و از دو کلمه فارسی «به» و «داشت» ساخته شده است. بهداشت به نگاهداشتن تندرستی و حفظ صحت، معنا شده است. به وسایل و ابزارهای نگاهداری سلامت نیز بهداشت گفته می شود.

تعریف
در اصطلاح علمی به مجموعه قابلیت های فیزیکی، احساسی، روانی و اجتماعی که انسان را با محیط زندگی خود هماهنگ می سازد بهداشت گفته می شود که با مفهوم سلامت پیوند نزدیک معنایی دارد،

قلمرو بحث
بهداشت در دامنه ای بسیار گسترده، همه قلمروهای زندگی انسان را پوشش داده، به دو شاخه اصلی «زیست محیطی» و «انسانی» تقسیم می شود که در بخش نخست، بهداشت هوا و جوّ، آب ها، گیاهان، جانوران و به طور کلی بهداشت محیط طبیعی زندگی بشر را شامل می شود و در بخش دوم، بهداشت محیط انسانی زندگی بشر در دو بخش فردی و اجتماعی و از سوی دیگر جسمی و روانی از قبیل نظافت بدن، پوشاک و مسکن، تغذیه ، خانواده ، محیط شهری، صنعت و فن آوری و بهداشت صوتی و تصویری و... را دربرمی گیرد.

دیدگاه قرآن
...

پیشنهاد کاربران

کلمه بهداشت در لاتین

واژه ای ایرانی هستش
و در زبان اوستایی باستان یا کردی که اصل زبان ایرانی هستش میشه تندرستی که کرمانجیه
زبان حال مردم کرد در ترکیه

سلام من گفتم جمله با مربی بهداشت چرا این رو آورد


کلمات دیگر: