wikifeqh: لعن صحابه داده اند.
لعن را به معنای راندن و دور کردن همراه با ناراحتی دانسته اند. لعن از جانب خدا به معنای قطع رحمت و توفیق دنیوی و عذاب اخروی است. لعن از سوی انسان، نوعی نفرین و بدخواهی برای دیگری است.
برخی سب و لعن را دو مقوله جداگانه و دارای معنای اختصاصی دانستهاند. معنای سب را شتم و بیان کلام زشت و معنای لعن را طرد و دور گرداندن از رحمت الهی بیان کردهاند. آنان همچنین مدعی اند، در قرآن و روایات نیز این دو مفهوم با هم تفاوت دارند و خدا برخی را در قرآن لعن اما از سب آنها نهی کرده است. البته عده ای نیز لعن را هم معنای سب دانسته اند.
wikishia:
آخرت عذاب ودر
دنیا ، انقطاع از رحمت و توفیق است ; و از سوی انسان نفرین در باره دیگری است .
اصناف زیر در قرآن مورد لعن اند :
1 ـ کفار به طور مطلق: انّ الله لعن الکافرین واعدّ لهم سعیرا؛
2 ـ منافقان: لان لم ینته المنافقون والذین فی قلوبهم مرض ... ملعونین اینما ثقفوا أخذوا وقتلوا تقتیلا؛
3 ـ ابلیس: وان علیک لعنتی الی یوم الدین؛
4 ـ آنان که خدا و رسول را اذیت میکنند:انّ الذین یؤذون الله و رسوله لعنهم الله فی الدنیا والآخرة ؛
5 ـ مفسدان وقاطعان رحم: فهل عسیتم ان تولّیتم ان تفسدوا فی الارض وتقطّعوا ارحامکم اولئک الذین لعنهم الله ... ؛
wikiahlb:
اهل سنت و خاصه وهابیون، برای اثبات کفر شیعه به آن استناد می کنند، لعن صحابه است؛ آنان ادعا می کنند که شیعیان تمامی صحابه را لعن کرده و اگر کسی، یکی از اصحاب رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) را لعن نماید، به آن حضرت جسارت کرده است و کسی که به ایشان جسارت نماید،
کافر و مستحق قتل است!! !فقهای اهل سنت در بسیاری موارد فتوی داده اند که اگر کسی به
ابوبکر و عمر دشنام داد مستحق قتل است، ولی نسبت به کسی که علی بن ابی طالب (علیه السلام) را لعن کند نه تنها چنین حکمی نداده اند، بلکه بسیاری از کسانی که به امیرمومنان دشنام داده و یا با حضرت جنگیده اند، در نزد اهل سنت مورد وثوق و احترام و اعتماد هستند!در حقیقت دیدگاه شیعه نسبت به صحابه این است که تعداد بسیار زیادی از صحابه را اهل
بهشت می داند و در مورد گروهی از صحابه که با مخالفت خود با پیامبر گرامی (صلی الله علیه و آله وسلّم)، قلب پاک آن بزرگوار را رنجاندند و یا حضرت را اذیت کردند و آنان که با دیدن آن همه دلیل و برهان نفاق پیشه کردند، شیعه به حکم آیات قرآن آنان را اهل جهنم می داند و در مورد برخی از صحابه که مجهول هستند، سکوت می کند.
یکی از عللی که سبب برداشت غلط در مورد لعن شده است، اشتباه در فهم معنای آن و یکی دانستن معنای آن با سب و دشنام است؛ به همین جهت، لازم است در ابتدا معنای لعن و سب و فرق آن دو را بیان کنیم.لعن در لغت: راندن و دورکردن از خوبی ها است.اللعن: الطرد والابعاد من الخیر.
جوهری، اسماعیل بن حمّاد، صحاح، ج۶، ص۲۱۹۶.
زبیدی می نویسد: والسب: الشتم.
زبیدی، مرتضی، تاج العروس، ج۳، ص۳۴.
در ابتدا سخن عده ای از علمای اهل سنت و
وهابیت را در این زمینه نقل می کنیم:
← ابن تیمیه
...