کلمه جو
صفحه اصلی

کاکائو


برابر پارسی : هنده بادام

فارسی به انگلیسی

chocolate, cocoa

cocoa


مترادف و متضاد

cacao (اسم)
کاکائو

chocolate (اسم)
کاکائو، شکلات، شوکولات

cocoa (اسم)
کاکائو، درخت کاکائو، درخت نارگیل، شیر کاکائو، رنگ کاکائو

coca (اسم)
کاکائو

coco (اسم)
کاکائو، درخت کاکائو، درخت نارگیل

فرهنگ فارسی

سرده‌ای از کاکائوئیان درختی با حدود بیست گونه که در جنگل‌های گرمسیری نواحی مرکزی و جنوبی امریکا می‌رویند؛ برگ‌های آنها تخم‌مرغی تا بیضوی به رنگ سبز تیرۀ براق و با بافت چرمی است و سطح آنها بدون کرک یا دارای کرک‌های پراکندۀ ستاره‌‌ای است و گل‌هایشان کوچک و از سفید مایل به زرد تا صورتی کم‌رنگ است که به‌صورت گروهی در خوشه‌هایی که مستقیم از تنه میروید، قرار دارند


( اسم ) درختی است از تیر. پنیر کیان که ارتفاعش بین ۴ تا ۱٠ متر است . برگها یش ساده و متقابل و گلهایش منظم و کوچک و قرمز رنگ و در هم. فصول وجود دارند . کاکائو شامل ۵ کاسبرگ و ۵ گلبرگ و ۱٠ پرچم است . میوه اش سته و زرد رنگ است و بانداز. یک خیار و محتوی ۲۵ تا ۴٠ دانه است . میوه های این گیاه را پس از چیدن انبار میکنند تا بپوسد و پس از آن دانه ها را جمع آوری میکنند و بمصرف میرسانند ( از آن پودر کاکائو تهیه میشود ) . دان. این گیاه که بنام کاکائو موسوم است محتوی آلکا اوئیدی بنام تئو برومین میباشد که مقوی قلب است و بعوه محتوی مقادیر زیاد مواد ازته و چربی میباشد . گرد کاکائو که ببازار عرضه میگردد بصورت مخلوط با شیر چای شکر یا آب مصرف میشود و از آن شوکوت نیز تهیه میکنند . دان. کاکائو در موقع خروج از میوه نرم و سفید رنگ است ولی پس از خشک شدن برنگ قرمز تیره در میاید . هر دانه بدرازی ۲ تا ۳ سانتیمتر و بعرض ۱/۵ سانتیمتر است . مغز دان. کاکائو شامل ۴۹ تا ۵۴ درصد ماد. چرب بنام کر. کاکائو میباشد و ۸ تا ۱٠ درصد مواد نشاسته یی و ۱۱ تا ۱۸ درصد مواد ازته و ۱ تا ۳ درصد تئو برومین همراه با کافئین و ۴ تا ۶ درصد سلولز و ۳ تا ۴ درصد مواد معدنی است . تئو برومین عوه بر مغز دانه در پوست دانه و در میوه و در برگهای گیاه کاکائو نیز موجود است . کاکائو عوه بر مصارف معمولی بمصرف تهی. شرابهای طبی میرسد و بعوه منشائ تهی. کر. کاکائو است که بعنوان ماد. حل کننده بمصرف تهی. شیاف و پماد و غیره میرسد . کاکائو در ممالک آمریکای جنوبی کشت میشود شجر الکاکائو قاقا او آغاجی اللوز الهندی هند بادامی آغاجی .

فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) درخت کوچک از تیرة پنیرکیان ، دارای برگ های بزرگ و منفرد با دمبرگ کوتاه و بی کرک و شفاف ، گل هایش کوچک و قرمز رنگ است . میوه اش بسته و زرد رنگ است که پس از چیدن انبار می کنند تا بپوسد و پس از آن دانه ها را جمع می کنند و به مصرف می رسانند (از

[ فر. ] (اِ.) درخت کوچک از تیرة پنیرکیان ، دارای برگ های بزرگ و منفرد با دمبرگ کوتاه و بی کرک و شفاف ، گل هایش کوچک و قرمز رنگ است . میوه اش بسته و زرد رنگ است که پس از چیدن انبار می کنند تا بپوسد و پس از آن دانه ها را جمع می کنند و به مصرف می رسانند (از آن پودر کاکائو تهیه می شود). کاکائو علاوه بر مصارف معمولی به مصرف تهیة شراب های طبی می رسد و به علاوه منشأ تهیة کرة کاکائو است که به عنوان مادة حل کننده به مصرف تهیة شیاف و پماد و غیره می رسد.


لغت نامه دهخدا

کاکائو. [ ءُ ] ( فرانسوی ، اِ ) درختی از امریکای جنوبی است و اکنون در مکزیکو و امریکای مرکزی و نقاط دیگر نیز کشت میشود. بر روی شاخه های کهنه ٔاین درخت ابتدا گلهایی زرد و سپس غلافی زرد رنگ میروید و در آن غلاف تعدادی تخم میباشد. تخمهای خشک شده این درخت محصول تجارتی است و بنام کاکائو یا کوکوآ مشهور است. کاکائو معمولاً در تهیه ٔشوکلات بکار میرود. این تخم ها همواره روغن و چربی زرد و سفیدی از خود پس میدهند که پس از مدتی رنگ آنها سفید میگردد و بو و طعم شوکلات میدهد، این چربی در صنعت بکار قند شوکلات و پاره ای محصولات داروئی می خورد.

فرهنگ عمید

۱. (زیست شناسی ) درختی بومی مناطق گرمسیر با برگ های بیضی، چوب سرخ رنگ، و میوه های دراز بیضی شکل به رنگ زرد یا سرخ و ناشکوفا.
۲. دانه های سرخ یا زرد موجود در میوۀ این درخت که بعد از خشک شدن قهوه ای می شوند.
۳. گَردی که پس از بو دادن این دانه ها تولید می شود و در تهیۀ شکلات به کار می رود.
۴. [مجاز] شکلات.

دانشنامه عمومی

کاکائو درختی از تیره پنیرکیان با بلندی بین ۴ تا ۱۰ متر است. برگ هایش ساده و متقابل است و گُل های منظم، کوچک و قرمز رنگی در همه فصل ها دارد. میوه اش بسته، زرد رنگ و به اندازه یک خیار و حاوی ۲۵ تا ۴۵ دانه است. میوه های این گیاه را پس از چیدن انبار می کنند تا بپوسد و پس از آن دانه ها را جمع آوری می کنند و به مصرف می رسانند. همچنین به پودر خشکی که با آسیاب نمودن و گرفتن چربی دانه کاکائو به دست می آی پودر کاکائو گفته می شود.
کافئین
شکلات
روز جهانی شکلات
از کاکائو شکلات نیز تهیه می کنند. برای تولید تقریباً نیم کیلو شکلات، ۴۰۰ دانه کاکائو نیاز است.
خاستگاه کاکائو جنگل های مرطوب و استوایی است. سرزمین بومی آن مکزیک، آمریکای مرکزی و مناطق شمالی آمریکای جنوبی مانند جنگل های آمازون است.
شکلات تاریخ پنج هزار ساله دارد. مردم بومی مناطقی در اکوادور امروزی، از کاکائو به عنوان خوراک، دارو و نوشیدنی استفاده می کردند. آنها کاکائو را از جنگل های آمازون بدست می آوردند.

دانشنامه آزاد فارسی

کاکائو (cacao)
کاکائو
کاکائو
کاکائو
درختی همیشه سبز، با نام علمی Theobrpma cacao، از خانوادۀ استرکولیاسهیا شکلات، متعلق به نواحی استوایی امریکا. امروزه در افریقای غربی و سری لانکا نیز کشت می شود. از دانۀ این درخت، کاکائو و شکلات درست می کنند. درخت کاکائو پس از پنج تا هشت سال، هر سال دوبار محصول می دهد. میوۀ این گیاه ۱۷ تا ۲۵ سانتی متر طول و پوسته ای سخت دارد و دانه ها داخل آن قرار دارند. دانۀ آن پس از تخمیر و بودادن و جداکردن پوسته حاوی ۵۰ درصد چربی است که بخشی از آن برای تهیه کاکائو و شکلات جدا می شود و بخش دیگر، با نام کرۀ کاکائو، به مصارف طبی و آرایشی می رسد. بومیان نواحی مرکزی مکزیک کاکائو را محترم می شمردند و برای بزرگان قوم نوشیدنی ویژه ای تهیه می کردند که آن را شوکولاتل می نامیدند. در قرن ۱۶، بازرگانان اسپانیایی کاکائو را به اروپا وارد کردند که به اندازۀ قهوه و چای محبوب شد.

فرهنگستان زبان و ادب

{Theobroma} [زیست شناسی- علوم گیاهی] سرده ای از کاکائوئیان درختی با حدود بیست گونه که در جنگل های گرمسیری نواحی مرکزی و جنوبی امریکا می رویند؛ برگ های آنها تخم مرغی تا بیضوی به رنگ سبز تیرۀ براق و با بافت چرمی است و سطح آنها بدون کرک یا دارای کرک های پراکندۀ ستا...


کلمات دیگر: