و جزو گروه انصار بوده است. وی در تمام
و دیگر غزوات به ذوالرأی مشهور است.
و نفوذ کلام، حتی قبل از اسلام نام برده اند. حباب در ماجرای سقیفه حضور داشت و با رای شورای سقیفه مبنی بر انتخاب ابوبکر به خلافت، مخالفت نمود؛ وی در این ماجرا به شدت با عمر بن الخطاب مخالفت کرده و این امر موجب درگیری و نزاع در سقیفه شد.
حباب بن منذر در دوران خلافت عمر و در حالی که بیش از ۵۰ سال داشت از دنیا رفت.
wikishia: دوران جاهلیت به صحت رأی و دقت نظر معروف بود، به همین جهت «صاحبنظر» لقب گرفت، در برخی از غزوات پیامبر صلی الله علیه و آله مورد مشورت و نظرخواهی آن حضرت واقع می شد که بدان اشاره خواهد شد.
حباب در بیشتر جنگ های دوره پیامبر صلی الله علیه و آله حضوری فعال و چشمگیر داشت که مختصری از آن را در زیر می خوانید:
حباب در جنگ بدر، پرچمدار قبیله خزرج بود و فرماندهی آنان را به عهده داشت. پیش از آن که رسول اللَّه صلی الله علیه و آله در محل بدر فرود آید، از یاران خود پیرامون محل جنگ نظرخواهی کرد.
حباب گفت: اینجا اردوگاه خوبی نیست، ما را به نزدیکترین آب دشمن برسان... در آنجا چاهی است که آبش شیرین و زیاد و تمام نشدنی است! کنارش حوضی می سازیم و به مقدار لازم آب ذخیره ساخته و بقیه چاهها را کور می کنیم.
در این موقع
جبرئیل بر پیامبر صلی الله علیه و آله نازل شد و گفت: رأی درست همان است که حباب به آن اشاره کرد.
«حباب» در واقعه
بنی نضیر همانند بدر، مشاور نظامی پیامبر صلی الله علیه و آله بود. آن حضرت وقتی از یاران خود درباره موقعیت عملیاتی نظر خواست، حباب گفت: نظر من اینست که میان دژهای بنی نضیر و
بنی قریظه نیرو مستقر نماییم و ارتباط خبری آنها را قطع کنیم.
در اینجا نیز
رسول خدا صلی الله علیه و آله نظر حباب را به اجرا گذاشت.
سال پنجم هجری پیامبر صلی الله علیه و آله عزم پیکار با یهود بنی قریظه را کرد، حباب از معدود اسب سوارانی بود که در این واقعه در کنار رسول خدا صلی الله علیه و آله حضور داشت.
او در احد، مأمور اطلاعاتی پیامبر صلی الله علیه و آله و از جمله محافظان آن حضرت بود. حضرت محمد صلی الله علیه و آله حباب را برای برآورد تعداد نیروهای دشمن فرستاد و از او خواست تا گزارش کار را دور از چشم دیگران به ایشان بدهد. حباب با زیرکی در این مأموریت موفق شد و شمار دشمن را سه هزار نفر تخمین زد.