کلمه جو
صفحه اصلی

افریقای جنوبی

فارسی به انگلیسی

south africa

فرهنگ فارسی

اتحادیه . کشوریست از کشورهای ملل مشترک المنافع بریتانیا و پایتخت آن پرتوریاست .

لغت نامه دهخدا

افریقای جنوبی. [ اِ / اَ ی ِ ج َ / ج ُ ] ( اِخ )اتحادیه...، کشوریست از کشورهای ملل مشترک المنافع بریتانیا که 14167000 تن جمعیت دارد و پایتخت آن پرتوریاست. و قسمت جنوبی قاره افریقا را اشغال میکند. از طرف غرب به اقیانوس اطلس و از طرف شرق به اقیانوس هند محدود است. این اتحادیه دارای چهار ایالت بنامهای کاپ ، ناتال ، اورانژ، ترانسوال است و جنوب غربی نیز تحت اداره آن می باشد. سرزمین باسوتولند تماماً درداخل آن قرار دارد. قسمت عمده آن فلات است. کوههای دراکنزبرگ در قسمت شرقی آن قرار دارد. آب و هوایش ملایم و خشک است ، بیشتر اراضی آن نیازمند آبیاری است.
محصولات آن عبارتست از: ذرت ، ذرت خوشه ، غلات ، توتون ، پنبه ، پسته زمینی ، میوه و شکر. ثروت معدنی سرشار دارد. از جمله طلا که بیشتر در ویتوراترزرند و الماس در کیمبرلی استخراج میشود و اورانیوم ، زغال سنگ ، مس ، آهن ، منگنز، پنبه کوهی و کروم که همگی از صادرات عمده افریقای جنوبی هستند، تجارت آن در ژوهانسبورگ تمرکز یافته است. بنادر عمده اش کیپ تاون ودوربان می باشد. قسمت کمی از جمعیت آن سفیدپوست هستند و بیشتر آن بانتوها و آسیائیها و غیره می باشند.
تاریخ : اولین اروپائی که در سال 1488 م. افریقای جنوبی را دیدن کرد، دیاش پرتقالی بود.اولین مهاجرنشین سفیدپوستان بتوسط شرکت هند شرقی هلند در سال 1652 م. بر دماغه امیدنیک تأسیس شد. در سال 1841 م. بریتانیا بر افریقای جنوبی مستولی شد، مهاجرنشین های بوئر در سال 1930 - 1939م. بجانب شمال مهاجرت نموده جمهوریهای ترانسوال ، کشور آزاد اورانژ، و ناتال را تأسیس کردند. در نیمه دوم قرن 19 م. که معادن الماس در اورانژ و معادن طلا در ترانسوال کشف شد، جمع زیادی بخصوص از بریتانیا بقصد استفاده از این منابع گرانبها به سرزمینهای مذکور روی آوردند و دولت بوئر بجلوگیری از ورود آنان اقدام کرد، و این امرباعث جنگ ( 1899 - 1902 ) معروف بجنگ بوئرها گردید، بریتانیا پیروز شد، و در 1910 م. اتحادیه افریقای جنوبی تأسیس گردید، که در آن حقوقی برای بوئرها نیز ملحوظ شد، از قبیل تبعیت از قوانین رومی - هلندی و رسمی شناختن زبان آفریکانس به موازات زبان انگلیسی. دوحزب سیاسی عمده نشأت یافت ؛ یکی حزب اتحادخواهان که طرفدار همکاری بوئرها و بریتانیائیها بود؛ و دیگری حزب ملّیون که از تفوق بوئرها پشتیبانی میکرد، و حتی با ورود کشور در جنگ جهانی دوم مخالفت داشت. پس از جنگ مسئله تبعیضات و تضییقات نژادی و فجایع سفیدپوستان نسبت به سیاهان بیش از پیش شدت یافت ، و این امر ناشی از آن بود که ملّیون به اجرای برنامه خود بنام آپارتهید پرداختند که حقوق مالکیت و رأی دادن را از اکثریت غیرسفیدپوست سلب نماید. ملیون ، با اینکه ازحیث تعداد آراء در اقلیت بودند، بواسطه تغییر حوزه های انتخاباتی و نفوذی که در دیوان کشور و در سنا داشتند، بر حکومت باقی ماندند. قانونی که غیرسفیدپوستان را از سکونت در کویهای سفیدپوستان منع میکرد، بسرعت بموقع اجرا گذاشته شد، و جمع کثیری از مردم مناطق مسکونی بسختی افتادند. همین تبعیضات در دانشگاهها نیز اجرا شد. ضمناً نهضتی برای تشکیل یک حکومت جمهوری در خارج ملل مشترک المنافع آغاز گردید. در 1959 م. مجلس ضرب سکه را بر اساس شمار اعشاری تصویب کرد. فجایعدولت در این سال منجر به مقاومت غیرسفیدپوستان گردید. ولی دولت با کشتار و حبس و توقیف نهضتهای آزادی خواهانه را سرکوبی کرد. در 17 نوامبر 1959 م. مجمع عمومی سازمان ملل چنانکه معمول آن در این گونه موارد است ، از سیاست نژادی اتحادیه اظهار تأسف کرد. ( از دائرةالمعارف فارسی ).، افریقای جنوبی غربی. [ اِ / اَ ی ِ ج َ / ج ُ غ َ ] ( اِخ ) کشورمتحد است که از اتحاد چهار کشور کاپ ، ناتال اورانژ و ترانسوال افریقا تشکیل شده و مساحت آن 1323000 کیلومتر مربع است و بیش از دوازده میلیون تن جمعیت داردو جزو کشورهای مشترک المنافع بریتانیا میباشد. مردم آن از نسل مهاجران اروپا و بومیان افریقا هستند. حکومت آن جمهوری فدرال است و مرکز استخراج الماس و طلای دنیا است. پایتخت آن پرتوریا و شهرهای عمده آن ، یوهانسبورگ و دوربان است. ( فرهنگ فارسی معین ). و رجوع به افریقای جنوبی شود.

افریقای جنوبی . [ اِ / اَ ی ِ ج َ / ج ُ ] (اِخ )اتحادیه ...، کشوریست از کشورهای ملل مشترک المنافع بریتانیا که 14167000 تن جمعیت دارد و پایتخت آن پرتوریاست . و قسمت جنوبی قاره ٔ افریقا را اشغال میکند. از طرف غرب به اقیانوس اطلس و از طرف شرق به اقیانوس هند محدود است . این اتحادیه دارای چهار ایالت بنامهای کاپ ، ناتال ، اورانژ، ترانسوال است و جنوب غربی نیز تحت اداره ٔ آن می باشد. سرزمین باسوتولند تماماً درداخل آن قرار دارد. قسمت عمده ٔ آن فلات است . کوههای دراکنزبرگ در قسمت شرقی آن قرار دارد. آب و هوایش ملایم و خشک است ، بیشتر اراضی آن نیازمند آبیاری است .
محصولات آن عبارتست از: ذرت ، ذرت خوشه ، غلات ، توتون ، پنبه ، پسته زمینی ، میوه و شکر. ثروت معدنی سرشار دارد. از جمله طلا که بیشتر در ویتوراترزرند و الماس در کیمبرلی استخراج میشود و اورانیوم ، زغال سنگ ، مس ، آهن ، منگنز، پنبه ٔ کوهی و کروم که همگی از صادرات عمده ٔ افریقای جنوبی هستند، تجارت آن در ژوهانسبورگ تمرکز یافته است . بنادر عمده اش کیپ تاون ودوربان می باشد. قسمت کمی از جمعیت آن سفیدپوست هستند و بیشتر آن بانتوها و آسیائیها و غیره می باشند.
تاریخ : اولین اروپائی که در سال 1488 م . افریقای جنوبی را دیدن کرد، دیاش پرتقالی بود.اولین مهاجرنشین سفیدپوستان بتوسط شرکت هند شرقی هلند در سال 1652 م . بر دماغه ٔ امیدنیک تأسیس شد. در سال 1841 م . بریتانیا بر افریقای جنوبی مستولی شد، مهاجرنشین های بوئر در سال 1930 - 1939م . بجانب شمال مهاجرت نموده جمهوریهای ترانسوال ، کشور آزاد اورانژ، و ناتال را تأسیس کردند. در نیمه ٔ دوم قرن 19 م . که معادن الماس در اورانژ و معادن طلا در ترانسوال کشف شد، جمع زیادی بخصوص از بریتانیا بقصد استفاده از این منابع گرانبها به سرزمینهای مذکور روی آوردند و دولت بوئر بجلوگیری از ورود آنان اقدام کرد، و این امرباعث جنگ (1899 - 1902) معروف بجنگ بوئرها گردید، بریتانیا پیروز شد، و در 1910 م . اتحادیه ٔ افریقای جنوبی تأسیس گردید، که در آن حقوقی برای بوئرها نیز ملحوظ شد، از قبیل تبعیت از قوانین رومی - هلندی و رسمی شناختن زبان آفریکانس به موازات زبان انگلیسی . دوحزب سیاسی عمده نشأت یافت ؛ یکی حزب اتحادخواهان که طرفدار همکاری بوئرها و بریتانیائیها بود؛ و دیگری حزب ملّیون که از تفوق بوئرها پشتیبانی میکرد، و حتی با ورود کشور در جنگ جهانی دوم مخالفت داشت . پس از جنگ مسئله ٔ تبعیضات و تضییقات نژادی و فجایع سفیدپوستان نسبت به سیاهان بیش از پیش شدت یافت ، و این امر ناشی از آن بود که ملّیون به اجرای برنامه ٔ خود بنام آپارتهید پرداختند که حقوق مالکیت و رأی دادن را از اکثریت غیرسفیدپوست سلب نماید. ملیون ، با اینکه ازحیث تعداد آراء در اقلیت بودند، بواسطه ٔ تغییر حوزه های انتخاباتی و نفوذی که در دیوان کشور و در سنا داشتند، بر حکومت باقی ماندند. قانونی که غیرسفیدپوستان را از سکونت در کویهای سفیدپوستان منع میکرد، بسرعت بموقع اجرا گذاشته شد، و جمع کثیری از مردم مناطق مسکونی بسختی افتادند. همین تبعیضات در دانشگاهها نیز اجرا شد. ضمناً نهضتی برای تشکیل یک حکومت جمهوری در خارج ملل مشترک المنافع آغاز گردید. در 1959 م . مجلس ضرب سکه را بر اساس شمار اعشاری تصویب کرد. فجایعدولت در این سال منجر به مقاومت غیرسفیدپوستان گردید. ولی دولت با کشتار و حبس و توقیف نهضتهای آزادی خواهانه را سرکوبی کرد. در 17 نوامبر 1959 م . مجمع عمومی سازمان ملل چنانکه معمول آن در این گونه موارد است ، از سیاست نژادی اتحادیه اظهار تأسف کرد. (از دائرةالمعارف فارسی ).


نقل قول ها

آفریقای جنوبی. آفریقای جنوبی با نام رسمی جمهوری آفریقای جنوبی جنوبی ترین کشور آفریقاست.
• «پرچم: پرچم کنونی آفریقای جنوبی نشانه ای از وقایع تاریخی این کشور است. در وسط نوار سفید این پرچم، پرچم های کشورهای هلند و انگلستان دیده می شود که زمانی بر این کشور استیلا داشتند. به پرچم هلند یک نوار عمودی سبز افزوده شده که نام هلند جوان را در ذهن زنده کند، در حدِّ فاصل پرچم دو کشور مذکور نیز پرچم دیگری دیده می شود که پرچم ایالت آزاد اورانژ و پرچم ناحیهٔ ترانسوال به شمار می آید .» در اثرش چاپ ۱۳۷۰/ ۱۹۹۱م -> رسول خیراندیش

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] آفریقای جنوبی. آفریقای جنوبی، جنوبی ترین کشور قاره آفریقا که حدود یک میلیون مسلمان در آن زندگی می کنند. شیعیان بومی، مهاجرانی از کشورهای پاکستان، کشمیر، لبنان، هند، خوجه های اثناعشری و همچنین گروهی از اسماعیلیان، جمعیت شیعه در این کشور را تشکیل می دهند. انجمن دین و زندگی اجتماعی (مؤسسه ‏PEW) در سال ۲۰۰۹ میلادی، شمار شیعیان آفریقای جنوبی را ۷۳ هزار تن تخمین زده است. پیشینه تشیع در این کشور را به مهاجرت شیخ محمدحسین غیب شاه از هند در حدود قرن ۱۶ میلادی دانسته اند.
آفریقای جنوبی، در جنوبی ترین قسمت قاره آفریقا قرار گرفته است. این کشور از شمال غربی با نامیبیا، از شمال با بوتسوانا و زیمبابوه، از شمال شرقی با موزامبیک و از شرق با سوازیلند همسایه است و اقیانوس اطلس از جنوب و جنوب غربی و اقیانوس هند از جنوب شرقی آن را احاطه کرده اند.
۷۵٪ از جمعیت این کشور سیاه پوست هستند، حدود ۱۴٪ سفیدپوست (که ۶۰٪ آنها از سفیدپوستان از نژاد آفریقایی اند که بیشتر آنها باقی مانده نژاد انگلیسی هستند)، ۳٪ نژاد هندو و ۸٪ از نژاد دورگه.

پیشنهاد کاربران

( South Africa )
نام فارسی آن از تطابق نام عربی"آفریقیه" و انگلیسی Africa است. نام آفریقا احتمالاً از لاتین یا یونانی و به معنای "سرزمین بدون سرما ( آفتابی ) " است.
Suid - Afrika ( آفریکانس ) : "آفریقای جنوبی"
Aifric Theas ( ایرلندی ) : "آفریقای جنوبی"
Azania ( نام پیشین ) : این نام را اقلیت سفیدپوست بکار می بردند. ریشهٔ آن مشخص نیست ولی با زبان نیل وصحرایی ارتباط دارد. شاید از عربی "عجم" ( غیر عرب ) . و شاید هم از یونانی azainein "خشک کردن". اشاره به خشکی منطقه دارد. ویکی
آفریقای مرکزی ( Central Africa )
بنگرید به آفریقای جنوبی.

سرزمین بدون سرما


کلمات دیگر: