کلمه جو
صفحه اصلی

سیوند

فرهنگ فارسی

دهی نسبه بزرگ از بخش زرقان شهرستان شیراز کنار راه شوسه شیراز باصفهان . هوای آن معتدل و ۱۶۴۴ تن سکنه دارد . محصول : غلات برنج چغندر میوه

دانشنامه عمومی

سیوند روستایی با قدمت و زبانی متفاوت در استان فارس از توابع شهرستان مرودشت. از جمله روستاهای بسیار قدیمی که بیش از 2500 سال قدمت دارد تنها روستایی است که فرقه بهائیت درآن رخنه نکرده است شغل مردم کشاورزی و دامداری می باشد رودخانه سیوند و کوه های اطراف آن از جمله سرمایه های ملی این روستا است در طول دوران دفاع مقدس 42 شهید تقدیم اسلام نموده است


سیوَند شهری باستانی و خوش آب وهوا در استان فارس است.
حوض لیرک سیوند
خرفت خانه سیوند
پرد هخامنشی سیوند
سیوندخرابه
چشمه لیرک سیوند
حوض قدیمی لیرک سیوند
غار سیوند
کتیبه پهلوی تنگ خشک سیوند
گورستان صفوی سیوند
کاروانسرای شاه عباسی سیوند
معدن سنگ های هخامنشی سیوند
آثارسیوند
الماس بری سیوند
حمام طاقی سیوند
عمارت قلعه فرنگی سیوند
ساختمان اداره پست قدیم سیوند
تپه های هخامنشی سیوند
خانه های قدیمی سیوند
مسجد سیوند خرابه
کوره های آهک پزی سیوند
باغ وعمارت امتیاز سیوند
کاروانسرای کلیمیان
خرابه های تنگ فشک
دهکانه سیوند
حمام دهکانه سیوند
تنگه بلاغی
برنجبستنی سیوندیسجاده گیوهقارچ کوهی فرنجمشک زیره سیاه جاشیر گیاهان کوهیبنه بادام کوهی عسلنشاسته سرکه شیره انگور رب انار آبغوره سفیدابخیارسبز بادمجان گوجه فرنگیگردو بادام انگور هلو انار سیب گلابی زردآلو آلودوغ گوسفندی پنیرپوست شیررب گوجه فرنگی خیارشور ترشی
سیوند درآغاز سیه بند بوده که با توجه به پوشش انبوه منطقه که کبود به نظرمی آمده و بندی عظیم بر روی رودخانه علت پیدایش این نام است.
سیوند در عهد صفویه در نزدیکی امامزاده عقیل در محلی که امروز به سیوند خرابه مشهور است قرار داشته است و چنان که از قبر نوشته های قبرستان امامزاده عقیل بر می آید در اوایل قرن یازدهم هجری قمری در اینجا ساکن شده اند. تا اینکه سیوند در سال ۱۱۳۴ در حمله محمود افغان به کلی ویران شد و مردم آن برای چند سالی در کوه های تنگ خشک زندگی کردند و سپس از بیم هجوم های گوناگون به مکانی در جنوب سیوند کنونی به نام ده کهنه کوچ کردند. بر اثر هجوم های زیاد و فقر شدید بسیار زیادی از سیوندی ها از ده کانه به نواحی جنوبی فارس مثل عسلویه مهاجرت کردند که دیگر اخبار چندانی ازآنها وجود ندارد. چند خانواده هم به رابر (اسکر) در کرمان مهاجرت کرده اند که بسیار مردمانی دلیر و مهمان نواز هستند. باقی مانده مردم سیوند در زمان قاجار در جای امروزی سیوند سکنی گزیدند.

دانشنامه آزاد فارسی

سیوَنْد
رودخانه ای در استان فارس، شهرستان های آباده، اقلید، خرم بید، و مرودشت، با طول ۱۱۰ کیلومتر. از کوه های ۴۵کیلومتری غرب شمالی صفاشهر سرچشمه می گیرد، به سوی جنوب شرقی و سپس جنوب غربی و در انتهای مسیر به سوی شرق روان می شود و از شهرستان مرودشت می گذرد و در حوالی بند امیر به رودخانۀ کر می ریزد. میانگین آبدهی سالانۀ این رودخانه ۶۵ میلیون متر مکعب است.

پیشنهاد کاربران

نام روستایی بزرگ و خوش آب و هوا در 75 کیلومتری شمال شرق شیراز. مردم سیوند به زبان سیوندی سخن می گویند که از گویش های شمال غرب ایران است. زبان سیوندی شباهت بسیاری به زیان هورامانی دارد.

نام رودخانه ای در استان فارس که از کوه های خسرو شیرین سرچشمه می گیرد و پس از گذشتن از کنار روستای سیوند به رود کر می پیوندد.

نام سدی معروف بر رودخانه سیوند.

طایفه اسیوند ایل دور کی لر بختیاری
ساکن در مسجدسلیمان. لآلی. اهواز. شهرکرد. اصفهان

ایل لر سی وند*سگوند. سکاوند*
ساکن در اندیمشک. دزفول *دژه لر فیلی*
- لرستان



روستای مخروبه شیوند در دشت
عقیلی شهر گتوند


محل سکونت ایل منجزی بهداروند *بختیاروند * و سادات موسوی. . . .

تیره شیروند ( اردشیر وند ) خلیلی منجزی

تیره سوند ( حسین وند. سیوند ) طایفه مال احمدی منجزی

نام های خانوادگی این تیره :::
سوندی. احمدی. تقی پور. سیوندی. منجزی
.


کلمات دیگر: