کلمه جو
صفحه اصلی

فرزیان

فرهنگ اسم ها

اسم: فرزیان (پسر) (فارسی)
معنی: نام روستایی در نزدیکی بروجرد

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان جاپلق بخش الیگودرز شهرستان بروجرد .

لغت نامه دهخدا

فرزیان . [ ف َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان جاپلق بخش الیگودرز شهرستان بروجرد، واقع در 28هزارگزی شمال باختری الیگودرز و 5هزارگزی خاور راه شوسه ٔ شاه زند به ازنا. ناحیه ای است جلگه ای ، معتدل و دارای 253 تن سکنه . از قنات مشروب میشود و محصول عمده اش غلات ، لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری است . هنر دستی زنان قالی بافی است . راه اتومبیل رو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6).


فرزیان . [ ف َ زی یا ] (اِخ ) در کتاب مقدس پریزیان آمده است . هاکس در قاموس کتاب مقدس نویسد: «از قرار معلوم کنعانیان در شهر و فرزیان در دهات سکونت داشتند». (قاموس کتاب مقدس ). این قوم از دهنشین های کنعان بوده اند.


فرزیان. [ ف َ زی یا ] ( اِخ ) در کتاب مقدس پریزیان آمده است. هاکس در قاموس کتاب مقدس نویسد: «از قرار معلوم کنعانیان در شهر و فرزیان در دهات سکونت داشتند». ( قاموس کتاب مقدس ). این قوم از دهنشین های کنعان بوده اند.

فرزیان. [ ف َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان جاپلق بخش الیگودرز شهرستان بروجرد، واقع در 28هزارگزی شمال باختری الیگودرز و 5هزارگزی خاور راه شوسه شاه زند به ازنا. ناحیه ای است جلگه ای ، معتدل و دارای 253 تن سکنه. از قنات مشروب میشود و محصول عمده اش غلات ، لبنیات و شغل اهالی زراعت و گله داری است. هنر دستی زنان قالی بافی است. راه اتومبیل رو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

دانشنامه عمومی

فرزیان روستایی است واقع در استان لرستان و در ۱۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان ازنا، بخش جاپلق، در ارتفاع ۱۸۷۰ متر از سطح دریا. مساحت این روستا حدود ۰٫۳۵ کیلومتر مربع و جمعیت آن حدود ۱۰۰۰ نفر می باشد.یکی از خیابانهای روستا   کوچه ای در فرزیان   کوچه ای زیبا و قدیمی   نمایی از یک طویله قدیمی   قبرستان فرزیان   کوچه ای زیبا در فرزیان   منابع ذخیره آب آشامیدنی   مسجد وسط فرزیان   شرکت تعاونی روستا   زیرگذری قدیمی در روستا   حمام عمومی قدیمی   خیرات مردم روستا   خانه ای قدیمی و زیبا   طبیعت اطراف فرزیان(اشترانکوه)   نمایی دیگر از روستا   اینجا فرزیان است
گابایی نام دو شهر یکی در سغدیا و خوارزم و دیگری در منطقه مرکزی ایران است. نام این شهر مؤید مهاجرت آریایی هایی که روزگارانی ساکنان دشت های آسیای میانه بودند به ایران می باشد؛ ولی به گمان زیاد شهر گابایی در منطقهٔ گاپله و جایی بین گاوبار و فرزیان بوده باشد. در بعضی از کتیبه ها شهر گابایی «gabai» یا گی «Gey»، گابه «Gabe» و گابین «Gabian» را شهری آباد در زمان هخامنشی نام برده اند که تا زمان ساسانیان برجای بوده و برخی آن را حوالی اصفهان گفته اند در صورتی که بر اساس پاره ای شواهد این شهر در گاپله بوده است. (دقت کنید به تشابه زیاد گابایی، گابار، گاپله و همچنین گاپله از حوالی اصفهان محسوب می شده است!)
در طول قرن چهارم تا حدود قرن دهم هجری قمری معروفترین مکان منطقهٔ جاپلق «قلعه فرزین» از آثار آل عجل بوده که وقایع مهمی در آن اتفاق افتاده است. مقصود از قلعهٔ فرزین قلعه ای قدیمی است در روستای فرزیان که خرابه های آن هنوز باقی است. قلعهٔ مزبور دژی محکم بوده و به واسطهٔ محل استقرار مناسب و داشتن پناه گاهی چون رشتهٔ جبال اشترانکوه مأمنی برای طاغیان و متمردان بوده است.
روستای فرزیان، به طول ۰٫۷ کیلومتر و عرض ۰٫۵ کیلومتر با مساحت ۰٫۳۵ کیلومتر مربع به شکل مستطیل و از لحاظ جغرافیایی در غرب ایران و در بخش شمالی استان لرستان قرار دارد. در ۳۲ کیلوتری جنوب غرب فرزیان رشته کوه های مرتفع اشترانکوه قرار گرفته و چشم انداز زیبایی در این روستا خلق کرده است. مختصات جغرافیایی فرزیان عبارتست از ۳۳ درجه و ۳۳ دقیقه عرض شمالی و ۴۹ درجه و ۳۳ دقیقه طول شرقی و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۸۷۰ متر می باشد.رودخانهٔ خشک گدارا (جو بالا) از شمال غرب و همچنین رودخانه خشک جوپیله (جو پایین) از جنوب غرب وارد روستا شده و از آن عبور می کند. این رودخانه ها که از استان مرکزی سرچشمه می گیرند قبلاً پرآب بوده و چهرهٔ زیبایی به روستا می دادند. یک تصویر هوایی از این روستا می توانید ببینید: فرزیان از دید گوگل ارث


کلمات دیگر: