کلمه جو
صفحه اصلی

ضامن علی واحدی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ضامن علی واحدی، از روحانیون و نویسندگان مبارز شیعه افغانستان در قرن چهاردهم هجری می باشد.
وی در ۱۳۲۸ در منطقه «قول خویش» از توابع «بهسود» متولد شد. و پس از تحصیلات دوره ابتدایی و مقدمات حوزوی به کابل رفت و در مدرسه مدینه العلم آن شهر به تحصیل پرداخت؛ ولی به سبب فعالیت های سیاسی و مطالعه و ترویج و تبلیغ کتاب حکومت اسلامی امام خمینی، از آن مدرسه اخراج شد. آن گاه از طریق پاکستان به ایران آمد و در حوزه علمیه قم به تحصیل پرداخت.
آغاز فعالیت سیاسی
واحدی پس از چهار سال تحصیل و در قم به سال ۱۳۵۴ به افغانستان بازگشت و با گروهی از همفکرانش به فعالیت های انقلابی و تشکیلاتی پرداخت. سپس از سوی آن تشکل مامور انتشار نشریه ای در خارج از کشور (سوریه و لبنان) گردید. وی ابتدا به ایران آمد ولی به خاطر ارتباط با چهره های انقلابی ایران از سوی ماموران ساواک شناسایی و دستگیر و به مدت بیست و پنج روز تحت شکنجه قرار گرفت و چون از وی اطلاعاتی به دست نیامد، از ایران اخراج گردید و به پلیس پاکستان تحویل داده شد. واحدی در ۱۳۵۶ از طریق پاکستان به سوریه رفت و در آنجا به انتشار اعلامیه هایی بر ضد رژیم افغانستان مبادرت ورزید که مورد استقبال اقشار مختلف مردم قرار گرفت.
ملاقات با دکتر چمران
آنگاه مسافرتی به مصر کرد و سپس به لبنان رفت و در آنجا با دکتر مصطفی چمران آشنا شد و با راهنمایی وی مدت چهار ماه درپایگاه جنبش «امل» با نام مستعار «سعید افغانی» آموزش نظامی دید و در همان هنگام بود که کودتای کمونیستی ۷اردیبهشت ۱۳۵۷ در افغانستان رخ داد.
انتشار اعلامیه و نشریه علیه کمونسم
...


کلمات دیگر: