کلمه جو
صفحه اصلی

یار غار

فارسی به انگلیسی

epithet of abubakr who accompanied mohammad in his flight and onone occasion went with him into a cave, [met.] friend

epithet of Abubakr who accompanied Mohammad in his flight and onone occasion went with him into a cave, [met.] friend


فرهنگ فارسی

لقب ابوبکر، کنایه ازیارودوست موافق ووفادار

فرهنگ معین

(ر ) (اِمر. ) ۱ - لقب ابوبکر که هنگام هجرت پیامبر (ص ) از مکه به مدینه همراه آن حضرت در غار رفت . ۲ - مجازاً: دوستی که انسان را در سختی تنها نمی گذارد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] این اصطلاح در منابع اهل سنت به ابوبکر (عتیق) بن ابی قحافه، که از طایفه بنی تمیم، از طوایف قریش بود، اطلاق می شود.
طایفه بنی تمیم در دوره جاهلیت و قبل از اسلام، موقعیت اجتماعی قابل توجهی نداشت و این که ابوسفیان در زمان به خلافت رسیدن ابوبکر گفت: چه شده است که حکومت در دست کم جمعیت ترین و ذلیل ترین قریش افتاده است. دلیل بر این سخن است. موقعیت اجتماعی خود ابوبکر نیز در دوره قبل از اسلام هم با توجه به نقل مورخان مشکوک است. برخی او را تاجر و برخی نیز شیر دوش و عده ای هم معلم دانسته اند که بعد از بعثت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) نیز به خیاطی می پرداخت.ابن هشام او را بعد از حضرت خدیجه، علی (علیه السّلام) و زید بن حارثه چهارمین نفر از اسلام آورندگان می داند. وی در دوره ده ساله حکومت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) در مدینه نیز هیچ گونه مسئولیتی نداشته است ولی به خاطر ازدواج پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) با دختر وی، عایشه رابطه اش با حضرت رسول (صلی الله علیه و آله وسلّم) نزدیک گشت از سوی دیگر عایشه نیز سعی می کرد در حوادث مهم نقشی برای پدرش مهیا کند.
همراهی در غار ثور
از دیگر قضایایی که به عنوان فضیلت برای ابوبکر قلمداد می شود همراهی وی با آن حضرت در غار ثور و هجرت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) است که با عناوین مصاحب النبی، انیس النبی، و در فارسی با عنوان یار غار از وی یاد می شود. اینکه وی چگونه در جریان هجرت همراه پیامبر شده نقل های متفاوتی بیان شده است، طبری نقل می کند:شب هجرت بعد از خروج پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) از منزل ابوبکر به منزل پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) راهنمائی نمود و او به سرعت به پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) ملحق شد.
← گزارش دیگر
۱. ↑ حاکم نیشابوری، محمد بن محمد، المستدرک، تحقیق یوسف مرعشی، بیروت، دارالمعرفة، ۱۴۰۶ ه ، ج۳، ص۷۸.
...

پیشنهاد کاربران

یارغار : دوست پاکباز ( اشاره به پیامبر ( ص ) و ابوبکر .
( مرزبان نامه، محمد روشن ج اول، چاپ دوم، ۱۳۶۷، ص421 ) .

اصطلاح یار غار در فارسی بسیار بسیار قدیمی تر از اسلام است. یار غار اشاره به وفادارترین موجود انس گرفته به انسان ، سگ است.
موجودی بنام گرگ هزاران سال پیش تصمیم گرفت شکار همراه انسان کارایی بیش تری دارد و تدریجا” تبدیل به سگ شد.
البته برخی گرگ ها اصالت خود را حفظ کردند و هنوز گرگ هستند.
در واقع انسان غارنشین در حین ستیز علیه طبیعت و موجودات درندهٔ زمانه چنین یاری را بکار گرفت. یار غار . . .


کلمات دیگر: