کلمه جو
صفحه اصلی

علی محمد باب

فرهنگ فارسی

( ۱۲۶۶ - ۱۲۳۵ هجری قمری ) پیشوای فرقه بابیان

لغت نامه دهخدا

علیمحمد باب. [ ع َ م ُ ح َم ْ م َ دِ ] ( اِخ ) ( میرزا... ) ( 1235-1266 هَ. ق. ). پیشوای فرقه بابیان. رجوع به «باب » در همین لغت نامه شود.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] باب، سیّد علی محمّد شیرازی، از مدّعیان بابیت امام دوازدهم شیعیان که بعدها مدّعی مهدویت و نبوّت شد.
باب، سیّد علی محمّد شیرازی، از مدّعیان بابیّت امام دوازدهم شیعیان که بعدها مدّعی مهدویت و نبوّت شد. در ۱۲۳۵ در شیراز به دنیا آمد.

دوران کودکی علی محمد باب
در کودکی به مکتب شیخ عابد رفت و در آنجا خواندن و نوشتن و سیاه مشق آموخت. شیخ عابد، از شاگردان شیخ احمد احسائی و سیّد کاظم رشتی بود.

آشنایی وی با رؤسای شیخیه
از همان دوران، سیّد علی محمّد را با نام رؤسای شیخیه (احسائی و رشتی) آشنا کرد، به طوری که چون سید علی محمّد در حدود نوزده سالگی به کربلا رفت، در درس سیّد کاظم رشتی حاضر شد.
در مدّتی که نزد سیّد کاظم رشتی شاگردی می کرد، با مسائل عرفانی و تفسیر و تأویل آیات و احادیث و مسائل فقهی به روش شیخیّه آشنا شد و از آرای شیخ احسائی آگاهی یافت.
به علاوه به هنگام اقامت در کربلا، از درس ملا صادق خراسانی که او نیز مذهب شیخی داشت، بهره گرفت و چندی نزد وی بعضی از کتب ادبی متداول آن ایّام را خواند.

در ۱۲۵۷ به شیراز بازگشت و به وقت فرصت، مطالعه کتب دینی را فراموش نمی کرد و به گفته خودش: ولقد طالَعْتُ سَنا بَرْقِ جعفَرِالعلویِّ و شاهَدْتُ بَواطِنَ آیاتِها «همانا کتاب سنابرق، اثر سید جعفر علوی (مشهور به کشفی ) را خواندم و باطن آیاتش را مشاهده کردم».

نشان دادن علاقه به ریاضت کشی
...

پیشنهاد کاربران

علئ محمد باب. رجوع شود به باب.


کلمات دیگر: