کلمه جو
صفحه اصلی

سنچولی

دانشنامه عمومی

نام طایفه ای بزرگ دراستان سیستان وبلوچستان- سن:گیاهی مقاوم به کم آبی چول:بیابان بی آب وعلف- استعاره ازانسان مقاوم وسرسخت وجنگجو دارد san choo li - س(فتحه)-ن(ساکن)-چو(و)-لی


طایفه سنچولی از بزرگترین طایفه های استان سیستان و بلوچستان و گلستان ایران است.
امروزه از نوادگان رئیس بیگی تیرهای خوشداد، حسین اختاد (خداداد) یا حسین دینار، صدیف و محمد قاسمی و رضایی وجود دارند.
از این طایفه شجره نامه مکتوب و مستندی در دست نمی باشد، بلکه اطلاعات به صورت سینه به سینه به نسل فعلی انتقال یافته است. این طایفه خود را از اعقاب سلجوقیان می شمارند و عقیده دارند که زادگاه اولیه اجدادشان جلگه سلجوقیان است و جای این جلگه را پایین تر از خواف که توابع تربت جام کنونی است، مشخص می کنند.
طبق روایت قومی یک رخداد عشقی سبب می شود که جد بزرگ آن ها به نام «رئیس» بیگی با وجود داشتن دو زن که هر دو دختر عموهای وی بودند ترک دیار نموده و به زابل کوچ کند و در آنجا با دختری که در اصل سیستانی بوده آشنا شود. پدر دختر با ازدواج وی و دخترش روی خوش نشان نمی دهد و سر سختانه به مخالفت برمی خیزد اما رئیس بیگی با پا فشاری و لجاجت بسیار علیرغم این مخالفت با دختر ازدواج می کند و در محل سنگل یاسرسنگ کنونی که در جنوب غربی کوه خواجه زابل واقع است به کار دامداری مشغول می گردد.
در شرح این ماجرا، سالمندان طایفه همراهانی برای رئیس بیگی ذکر می کنند که پسر عموها و وابستگان وی هستند. حسین بر، سنگ بر، نارو، اختاد محمد، سمسولی و محمد حسنی، شش تن از کسانی بودند که با رئیس بیگی به سیستان آمدند.

پیشنهاد کاربران

نام طایفه ای سیستانی در سیستان و بلوچستان ایران

ایل لر شول
طوایف
شاهلو *شالو ) بختیاری
لر شول گپ
لر شول سلطانی
طایفه لر داره شولی در ایل ترک قشقایی
( دار::درخت. نژاد )
طایفه کر شولی زبان لری بختیاری



شهر شولستان ( نورآباد ممسنی. ایل لر ممسنی )
شهر شول آباد بختیاری لرستان
شهر شول ماچول ( معشور. ماچول. ماهشهر ) محل سکونت لر
بختیاری و غرب

شهر شاوور ( شاوول. شول ) شوش

طایفه سنگچولی ( سنگشولی . سنگ بناء شول )
طایفه شولی بور ( بور::گروه )
****
طایفه بزی بساک لر بختیاری

سنچولی به معنای سنگ سخت ومحکم این طایفه به دنبال حق میباشد وتاموقعی کسی با انها کاری نداشته باشد بهترین انسانهای روی زمینند ووقتی خطر احساس کنند دیگر ارام نمیگرندوعواقبش متوجه کسی که مشکل رادرست کرده است

نام طایفه ای در گلستان و سیستان و بلوچستان است که از زمان رئیس بیگی آغاز شده ومذهب آنها شیعه است و در دعوا ها همیشه برترند و معنی این طایفه از سلسله ی سلجوقیان گرفته شده و سَن آن به معنای استوار و محکم است و چول آن به معنای گیاهی در صحرایِ خشک

به معنای گیاهی سخت در سحرا که هرگز خشک نمی شود و از طایفه ی رئیس بیگی است و در سیستان و بلوچستان زندگی می کردند.

سلجوقیان از قوم ترک بودند که به ایران زمین حمله کردند.

طایفه سنچولی سیستانی ایران

سنگشولی::این طایفه از ایل لر شول بختیاری است

ایل شالو ( شولو ) ایل دینارونی لر بختیاری
شهر شول آباد بختیاری


طایفه بزی ایل بساکی ( ساکی ) ایل شاکی لر بختیاروند


رستم خان بختیاروند پلنگ معروف به دین یار خان
( دینار خان ) فرمانده جنگجویان لر بختیاروند او در جنگ چالدران شهید شدند

رستم خان بختیاروند پلنگ جد ایل منجزی ایل بختیاروند قوم لر

سنچولی یعنی مرام یعنی معرفت باغیرت با اصالت و میهن دوست عشق ولایت فقیه لبیک یا حسین ع

سنچولی یعنی غیرت معرفت سیستانی

سنچولی یعنی نترس

غیرت معرفت و نترس

سنچولی یعنی تا پای جان پیرو رهبری وولایت فقیه بودن . یعنی زیر بار حرف زور نرفتن . توی سختیها وناملایمتیهای روزگار کمر خم نکردن

به نظر من سنچولی همون منچور یا منچوری هست که جز اقوام مغول به حساب میاد که در شمال چین زندگی می کنند این نظریه بدان دلیل هست که مهاجرت هایی از شمال چین به منطقه سیستان شده و اقوام سکا و منچور طی سالیان به این مرز ها مهاجرت کردند

سنچولی نام طایفه ای بزرگ در سیستان
و به معنای تمام استوار ، پایدار و مقاوم

یاسلام در زبان ترکی سن میشه شما و چولی به معنی بازو یا نیرومند هست که میتونید مطالعه کنید نتیجه اصالت ترک میباشد باتشکر امیرحسین سنچولی . . .

طایفه ای سیستانی و تشیع مذهب در استان سیستان و بلوچستان. این طایفه بسیار علاقمند به اهل بیت بوده و در جنگ آوری و رشادت شهره در منطقه سیستان می باشند . شاه باز، علی بیک، جهان بیک، عباس از بزرگان این طایفه است. اصالت این طایفه و سنگچولی ها از تربت جام و ریشه آن تیموری است. این طایفه در استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد ( طبس ) و ترکمن صحرا پراکنده اند.

سنچولی به تلفظ لاتین sanchooli مرکب از دو واژه ی سنگ و چول - به معنای بیابان - کنایه از مرد جنگجو و مقاوم است که بر اثر گذر زمان و برای سهولت در تلفظ، ( گ ) در بعضی مناطق ایران حذف شده.
سنچولی، نام یکی از طوایف بزرگ سیستان و خراسان و گلستان است که غیرت، شجاعت، دلاوری، مردانگی و بزرگواری در ذاتشان موج می زند.
این طایفه ی غیرتمند در ادوار تاریخ برای حفظ سرزمین مقدس ایران از هیچ جانفشانی ای دریغ نکرده اند . شهیدان سرافراز طایفه ی سنچولی، شهید سرهنگ منصور سنچولی، سردار شهید یوسف سنچولی، شهید ندیم سنچولی، شهید منوچهر سنچولی، شهید محمد سنچولی، شهید رمضان سنچولی و . . . اسناد دلدادگی این انسان های باغیرت به میهن عزیزمان می باشند .
چهره های بزرگ علمی و فرهنگی و ورزشی از این طایفه ی عظیم در کشور فراوانند که از آن جمله می توان به دکتر عبدالحسین فرزاد ( سنچولی ) استاد مسلم ادبیات فارسی دانشگاه تهران، مهندس لیلا سنچولی کارشناس ارشد معماری و شاعر، حاج علیرضا سنچولی ( عادل سیستانی ) شاعر و نویسنده، دکتر ناصر سنچولی، دکتر محمود سنچولی، دکتر اسماعیل سنچولی، دکتر دوستعلی سنچولی از اساتید دانشگاه زابل، دکتر محمد نادر سلجوقی ( سنچولی ) فوق تخصص چشم در تهران، ایمان سنچولی قهرمان ملی پوش کاراته ی جهان و صادق سنچولی عضو تیم ملی کاراته ی ایران، سیروس سنگچولی دروازه بان تیم مس کرمان، داوود سنچولی قهرمان پاورلفتینگ آسیا و ده ها چهره ی علمی و فرهنگی دیگر اشاره کرد.


کلمات دیگر: