مریم
فارسی به انگلیسی
Mary
Mariam
فرهنگ اسم ها
معنی: نام گلی خوشبو، زن پارسا، نام مادر حضرت عیسی ( ع )، ( در گیاهی ) گل سفید خوشه ای خوشبو و دارای عطر با دوام، و نیز گیاهی علفی، پایا و زینتیِ این گل که از خانواده ی سوسن است و پیاز دارد، ( اَعلام ) ) نام سوره ی نوزدهم از قرآن کریم دارای نود و هشت آیه، ) [قرن اول میلادی] مریم عذرا مادر عیسی ( ع ) دختر عِمران و از نسل داوود، ) مریم [قرن اول میلادی] از نخستین پیروان حضرت عیسی ( ع )، ) مریم مجدلیه: [قرن اول میلادی] بنا بر روایت های مسیحی زنی که به راه راست هدایت شد یا به وسیله ی حضرت عیسی ( ع ) از دیوانگی نجات یافت، ( در اعلام ) مریم عذرا مادر عیسی ( ع ) دختر عِمران و از نسل داوود، گلی سفید و خوشبو و دارای عطر بادوام، نام مادر عیسی ( ع )، نام سوره ای در قرآن کریم، تالع ان با نام سجاد رقم خورده و با ان کامل میشود
(تلفظ: maryam) (در گیاهی) گل سفید خوشهای خوشبو و دارای عطر با دوام ، و نیز گیاهی علفی ، پایا و زینتیِ این گل که از خانوادهی سوسن است و پیاز دارد ؛ نام سورهی نوزدهم از قرآن کریم دارای نود و هشت آیه ؛ (در اعلام) مریم عذرا مادر عیسی (ع) دختر عِمران و از نسل داوود .
فرهنگ فارسی
۱ - یا مریم بکر معانی . معنیها و مضمونهایی که مانند حضرت مریم بکر باشند : مریم بکر معانی را منم روح القدس عالم ذکر معانی را منم فرمان روا . ( خاقانی ) یا مریم عور . شاخ. درخت انگور در ایام خزان . ۲ - نامی است زنان را . ۳ - گیاهی است زینتی از تیر. نرگسی ها و از دست. گوش خرها. این گیاه علفی و دارای گلهای سفید زیبایی است که دارای عطر مطبوعی میباشند . اصل این گیاه را از ایران میدانند و از اینجا بدیگر نقاط دنیا برده شده است مسک رومی زنبل گل مریم . توضیح گل مریم پرپر و کم پر . دو قسم در زمان ناصر الدین شاه در ایران متداول گردید .
نام دختر قیصر روم
فرهنگ معین
(مَ یَ) 1 - گیاهی است زینتی از تیرة نرگسی ها. این گیاه علفی و دارای گل های سفید زیبایی است که دارای عطر مطبوعی می باشد. اصل این گیاه را از ایران می دانند. 2 - مریم عذرا مادر حضرت عیسی (ع ) دختر عمران که در هجده سالگی روح القدس بر او ظاهر شد و مریم عیسی (ع ) را حامله گشت .
لغت نامه دهخدا
مریم. [ م َرْ ی َ ] ( اِ ) ( گل... ) گلی است که برگ و کونه و پیاز آن چون نرگس است و برگهای آن از نرگس باریکتر و سخت تر است و گل آن سفید و بسیار معطر است. گیاهی است زینتی از تیره نرگسی ها و از دسته گوش خرها. اصل این گیاه را از ایران میدانند که از اینجا به دیگر نقاط دنیا برده شده است. این گیاه علفی و دارای گلهای سفید زیبائی است و عطر مطبوعی دارد. یاربویه. مسک رومی. زنبل : گل مریم پُرپَر و کم پَر، کشت این دو قسم در زمان ناصرالدین شاه در ایران متداول گردید. ( المآثر و الاَّثار ص 99 ).
مریم. [ م َرْ ی َ ] ( اِخ ) نام مادر عیسی مسیح علیه السلام و او دختر عمران بن ماثان و مادرش حِنَّة بود. بعضی نام پدر او را یواکیم نوشته اند. لقبش عذراء و بتول است. مادر عیسی ( ع ) دختر عمران و از نسل داود است. برطبق قرآن کریم مادر او پیش از ولادت کودک نذر کرده بود که او را در صومعه به خدمت گمارد سپس زکریا تکفل او را عهده دار شد.چون به هجده سالگی رسید روح القدس بر او ظاهر شد و مریم را به عیسی باردار ساخت. پرتستانها اعتقاد دارند که عیسی فرزند یوسف نجار است : قال یا مریم اءَنّی ̍ لک ِ هذا. ( قرآن 37/3 ). واذ قالت الملئِکة یا مریم ًان اﷲ اصطفیک ِ و طهّرک و اصطفیک علی نساء العالمین. ( قرآن 42/3 ). قالوا یا مریم لقد جئت ِ شیئافَریّا. ( قرآن 27/19 ). انّی ة سمَّیتُهَا مریم و انی اُعیذها بک... ( قرآن 36/3 ). و مریم ابنة عمران التی ةأحصنت فرجها فنفخنا فیه من روحنا. ( قرآن 12/66 ).
نبینی که عیسی مریم چه گفت
بدانگه که بگشاد راز نهفت.
کردم آبستن ، چون مریم بر عیسی.
هزاران پسرزاده از چارمادر.
جان برآن مشتری فر افشانده است.
هست مسیحش گواه نیست بکارش قسم.
که مریم عور بود و روح تنها.
نخل از تو گشت تازه جان از تو یافت عازر.
مریم . [ م َرْ ی َ ] (اِ) (گل ...) گلی است که برگ و کونه و پیاز آن چون نرگس است و برگهای آن از نرگس باریکتر و سخت تر است و گل آن سفید و بسیار معطر است . گیاهی است زینتی از تیره ٔ نرگسی ها و از دسته ٔ گوش خرها. اصل این گیاه را از ایران میدانند که از اینجا به دیگر نقاط دنیا برده شده است . این گیاه علفی و دارای گلهای سفید زیبائی است و عطر مطبوعی دارد. یاربویه . مسک رومی . زنبل : گل مریم پُرپَر و کم پَر، کشت این دو قسم در زمان ناصرالدین شاه در ایران متداول گردید. (المآثر و الاَّثار ص 99).
مریم . [ م َرْ ی َ ] (اِ) هر زن پارسا که حدیث مردان را دوست دارد. (منتهی الارب ).
مریم . [ م َرْ ی َ ] (اِخ ) نام سوره ٔ نوزدهم از قرآن کریم ،که مکیه است . نود و هشت آیت دارد و پس از سوره ٔ کهف و پیش از طه قرار دارد و با آیه ٔ کهیعص آغاز شود.
نبینی که عیسی مریم چه گفت
بدانگه که بگشاد راز نهفت .
فردوسی .
جبرئیل آمد روح همه تقدیسی
کردم آبستن ، چون مریم بر عیسی .
منوچهری .
گل آبستن از باد مانند مریم
هزاران پسرزاده از چارمادر.
ناصرخسرو.
مریم مشتری فر است که عقل
جان برآن مشتری فر افشانده است .
خاقانی .
گفتی شب مریم است یکشبه ماهش مسیح
هست مسیحش گواه نیست بکارش قسم .
خاقانی (دیوان چ عبدالرسولی ص 266).
چه بود آن نفخ روح و غسل و روزه
که مریم عور بود و روح تنها.
خاقانی .
من نخلم و تو مریم من عازرم توعیسی
نخل از تو گشت تازه جان از تو یافت عازر.
خاقانی .
مریم دعاش گفت که چون نصرت تو دیدم
از زحمت یهود غم خیبری ندارم .
خاقانی (دیوان چ سجادی ص 281).
به روح القدس و نفخ روح و مریم
به انجیل و حواری و مسیحا.
خاقانی .
احیای روان مردگان را
بویت نفس مسیح مریم .
سعدی .
- مریم ِ آبستن بودن ؛ مریم ِ بارداربه عیسی بی شوی :
مریم آبستنی است لعل تو از بوسه باش
تا به خدائی شود عیسی تو متهم .
خاقانی .
- پسر مریم ؛ عیسی علیه السلام :
خورشید رابرِ پسرِ مریم است جای
جای سها بود به برِ نعش و دخترش .
خاقانی (دیوان چ سجادی 220).
- رشته ٔ مریم . رجوع به همین ترکیب ذیل کلمه ٔ رشته شود :
تنم چون رشته ٔ مریم دوتایست
دلم چون سوزن عیسی است یکتا.
خاقانی .
- روزه ٔ مریم ؛ اشاره ٔ به روزه ای است که حضرت مریم بفرمان خداوند بگرفت :
روح به روز وصال روزه ٔ مریم گرفت
عید مسیح است خیز روزه گیاهی بیار.
خاقانی .
- مریم آستین ؛دارای آستینی چون مریم عمران پاک :
عصمةالدین شاه مریم آستین
کآستانش بر جنان خواهم گزید.
خاقانی .
- مریم بکر معانی ؛ با معانی و مضمونهای بکر چون مریم (ع ) :
مریم بکر معانی را منم روح القدس
عالم ذکر معانی را منم فرمانروا.
خاقانی .
- مریم پاک جان ؛ که جان آلوده ٔ گناه ندارد. معصوم :
روح القدس آن صفا کزو دید
از مریم پاک جان ندیده ست .
خاقانی .
- مریم دوشیزه ؛ مریم عذرا. مریم باکره :
مریم دوشیزه باغ نخل رطب بیدبن
عیسی یک روزه گل مهد طرب گلستان .
خاقانی .
- مریم عور ؛ کنایه از شاخ درخت انگور است در ایام خزان و برگ ریزان . (برهان ) (آنندراج ).
بفرمود تا مریم آمد به پیش
سخن گفت با او ز اندازه بیش .
فردوسی .
مریم دختر قیصر کی مادر شیرویه بود و گردیه خواهر بهرام چوبین کی زن او [ خسرو پرویز ] بود هر دو را به مدائن نشانده بود در دارالملک . (فارسنامه ٔ ابن البلخی ص 107 و ص 108).
مریم . [ م َرْ ی َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان چهار اویماق بخش قره آغاج شهرستان مراغه ، در 29هزارگزی جنوب غربی قره آغاج و 52هزارگزی شمال شرقی راه شاهین دژ به میاندوآب در منطقه ٔ کوهستانی معتدل واقع و دارای 170 تن سکنه است . آبش از رودخانه ٔ قزل قلعه و محصولش غلات ، نخود، بزرک . شغل مردمش زراعت و صنایع دستی آنان جاجیم بافی می باشد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).
فرهنگ عمید
۲. نوزدهمین سورۀ قرآن کریم، مکی، دارای ۹۸ آیه، کهیعص.
۱. (زیستشناسی) = گُل 〈 گل مریم
۲. نوزدهمین سورۀ قرآن کریم، مکی، دارای ۹۸ آیه؛ کهیعص.
دانشنامه عمومی
گیاهی است زینتی از تیرۀ نرگسی ها؛ زن پاک و بی گناه.
Maryam ؛Mariam ؛Mary
۲۵ مارس مسیحیان - ۱۵ آگوست (کاتولیک)۱۵ آگوست مسیحیان - ۲۲ آگوست (ارتودوکس)
مریم یک زن یکتاپرست بود از شهر ناصره جلیلی. در عهد جدید و قرآن او مادر عیسی معرفی شده است.به روایت مسلمانان دختر عمران، از نسل هارون و از طایفهٔ لاوی بود ولی به روایت مسیحیان وی از لاوی نبود بلکه نسبش به داوود پادشاه می رسید و از طایفه یهودا بود. نام مادرش، حنا Saint Anne بود که خاله اش - در روایت های مسیحی دختر خاله - الیصابات، همسر زکریا بود. مریم در ناصره شهری در جلیل متولّد شد. به روایت قرآن در زمان تولّد مریم، پدرش عمران کشته شده بود. به روایت قرآن، همسر عمران، در هنگام بارداری، آنچه در رحم داشت، برای خدمت در بیت المقدّس نذر کرد. با این که فرزند عمران، دختر بود، او را در خدمتگزاری معبد آزاد گذاشتند. حنا او را مریم به معنی عبادت کننده نام نهاد. شوهرخاله اش زکریا توانست کاهنان را متقاعد کند تا مریم برای خدمتگزاری معبد سلیمان در اورشلیم ساکن شود.
به روایت قرآن کاهنان معبد و علمای بنی اسرائیل برای کفالت و سرپرستی مریم با هم نزاع کردند. سرانجام برای قرعه کشی قلم های خود را به آب افکندند، همهٔ قلم ها به زیر آب فرورفت جز قلم زکریا که روی آب ماند. بنا به روایت قرآن، زکریا کفالت مریم را بر عهده گرفت. معروف است که زکریّا اتاقی در بلندترین نقطهٔ معبد برای مریم بنا کرد و هر چند روز با نردبان از آن بالا می رفت و وسایل راحت او را مهیّا می ساخت.
مریم (سوره)، سوره ای در قرآن، کتاب دینی مسلمانان
مریم مجدلیه مجدلیه، شخصیتی مقدس در انجیل
مریم (فیلم ۲۰۰۲ میلادی)، فیلم سینمایی
مریم مقدس (فیلم)، فیلم ایرانی
میریام، خواهر موسی، پیامبر یهودیان
مریم کاویانی، بازیگر
مریم سلطانی، بازیگر
مریم حیدری
مریم حیدرزاده
Maria (daughter of Maurice). (2015, November 20). In Wikipedia, The Free Encyclopedia. Retrieved 08:40, December 28, 2015, from https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Maria_(daughter_of_Maurice)&oldid=691526879
شیرویه،
در رویدادنامه میخائیل سوری وجود او ثبت شده است. در شاهنامه فردوسی از او سخن به میان رفته است. مورخانی همچون محمد بن جریر طبری، Dionysius I Telmaharoyo، ابن عبری، میرخواند و همچنین فردوسی از او یاد کرده اند.
در نوشته های پس از شاهنامه، از مریم و شیرین به عنوان ملکه های رقیب هم نام برده شده. در چندین مورد ذکر شده که رقابت آن ها بر سر تعیین کردن جانشین برای تخت و تاج شاهی بوده است مریم از پسرش شیرویه و شیرین از پسرش مردانشاه حمایت می کرد اما برنده این بازی شیرین بود چرا که نفوذی تام بر خسرو داست و از همین علاقه شاه برای فتح جایگاه بالا استفاده کرد و توانست سرور و بزرگ زنان و شهبانوی پرنفوذ امپراتوری ساسانیان شود. منابع اولیه ذکر کرده اند که شیرویه (همچنین با نام قباد دوم هم شناخته می شود)، بزرگترین پسر خسرو بوده که پسر مریم است. همچنین پوراندخت و آذرمی دخت نیز دختران خسرو پرویز از مریم زاده شده اند. مریم بواسطه کمکی که پدرش به خسرو در رسیدن به تاج و تخت کرده بود همواره مورد احترام خسروپرویز بود از این رو در دربار نفوذ قدرتمندی داشت و بسیاری از پیروان مسیحی این آزادی را داشتند تا کلیسا داشته باشند
دانشنامه آزاد فارسی
مَریم
گیاهی پیازدار، از خانوادۀ نرگسیان، گونۀ Polianthes tuberosa. بویی خوش دارد و در گل خانه ها آن را پرورش می دهند. روی ساقۀ گل دهندهآن گل هایی سفید و خوش بو، شبیه سوسن، می روید.
نقل قول ها
• «هنگامی را که فرشتگان گفتند ای مریم خداوند تو را برگزیده و پاک ساخته و تو را بر زنان جهان برتری داده است (۴۲) ای مریم فرمانبر پروردگار خود باش و سجده کن و با رکوع کنندگان رکوع نما (۴۳)... هنگامی که فرشتگان گفتند ای مریم خداوند تو را به کلمه ای از جانب خود که نامش مسیح عیسی بن مریم است مژده می دهد در حالی که در دنیا و آخرت آبرومند و از مقربان است (۴۵) و در گهواره و در میانسالی با مردم سخن می گوید و از شایستگان است (۴۶) گفت پروردگارا چگونه مرا فرزندی خواهد بود با آنکه بشری به من دست نزده است گفت چنین است پروردگار خدا هر چه بخواهد می آفریند چون به کاری فرمان دهد فقط به آن می گوید باش پس می باشد (۴۷)» سوره ۳: آل عمران -> قرآن
دانشنامه اسلامی
معنی عِمْرَانَ: نام پدر حضرت مریم علیهماالسلام (البته عمران نام پدر حضرت موسی علی نبینا وعلیه السلام هم بوده است ولی در قرآن به این موضوع اشاره ای نشده است )
معنی نَّصَارَیٰ: مسیحیان(از حضرت رضا (علیهالسلام) پرسیده شد : چرا نصاری را نصاری نامیدند ؟ فرمود : چون ایشان از اهل قریهای بودند ، بنام ناصره ، که یکی از قراء شام است ، که مریم و عیسی بعد از مراجعت از مصر ، در آن قریه منزل کردند )
معنی نَصْرَانِیّاً: مسیحیت (از حضرت رضا (علیهالسلام) پرسیده شد : چرا نصاری را نصاری نامیدند ؟ فرمود : چون ایشان از اهل قریهای بودند ، بنام ناصره ، که یکی از قراء شام است ، که مریم و عیسی بعد از مراجعت از مصر ، در آن قریه منزل کردند )
معنی یَصِدُّونَ: صدایشان به مسخره و خنده بلند می شود (کلمه یصِدون به معنای یضجون - ضجه و خنده میکنند میباشد ، وعبارت "وَلَمَّا ضُرِبَ ﭐبْنُ مَرْیَمَ مَثَلاًَ إِذَا قَوْمُکَ مِنْهُ یَصِدُّونَ" به این موضوع اشاره دارد که قریش وقتی شنیدند که قرآن به داستان عیسی (علیها...
معنی مَسِیحُ: لقب حضرت عیسی بن مریم علی نبینا و علیه السلام (مسیح به معنای ممسوح (مسح شده)است و اگر آن جناب را به این نام نامیدند ، به این مناسبت بوده که آن جناب ممسوح به یمن و برکت و یاممسوح به تطهیر از گناهان بوده و یا با روغن زیتون تبرک شده ممسوح گشته ، چون ان...
معنی عَزْمِ: تصمیم جدی و عقد قلب است بر اینکه فعلی را انجام دهی ، و یا حکمی را تثبیت کنی ، بطوری که دیگر در اعمال آن تصمیم و تاثیرش هیچ سستی و وهن باقی نماند ، مگر آنکه به کلی از آن تصمیم صرف نظر کنی ، به این معنا که عاملی باعث شود به کلی تصمیم شما باطل گردد (معن...
ریشه کلمه:
مریم (۳۴ بار)
«مریم» در لغت، به معنای «زن عبادتکار و خدمتگزار» است و از آنجا که این نامگذاری به وسیله مادرش، بعد از وضع حمل انجام شد، نهایت عشق و علاقه این مادر با ایمان را برای وقف فرزندش در مسیر بندگی و عبادت خدا نشان می دهد.
دختر عمران، مادر عیسی «علیه السلام»، زنی که قران به پاکی او شهادت داده است، نامش سی وچهار بار در کلام الله مجید مذکورمیباشد. قمستی از آنچه قرآن مجید درباره مریم آورده به قرار ذیل است: ولادت زن عمران نذر کرد :خدایا بچّهایکه در شکم دارم در راه تو ودر خدمت دین تو خواهد بود، زن امیدوار بود که آن بچّه پسر باشد، ولی دختر بدنیا آمد، مادرش نام او را مریم گذاشت و او و فرزندش را که میدانست در آینده بوجود خواهد آمد از شرّ شیطان در پناه خدا قرار داد. خداوند این نذر را قبول فرمود و زیر لطف خدائی مریم به بهترین وجهی تربیت شد و خداوند زکریّا «علیه السلام» را بر او کفیل قرار داد. آل عمران:37-35. کرامات 1- . میتوان از ظهور ایه بدست آورد که طعام حاضر در نزد مریم مائده آسمانی بوده است که زکریّا «علیه السلام» با تعجّب میپرسد: این از کجاست؟ مریم جواب میدهد: از نزد خدا. و ظاهر آن است که دیدن این وضع زکریّا را دلگرم کرده تا ازخدا فرزندی بخواهد با آنکه به شهادت آیه40. همین سوره و آیات اوائل سوره مریم، زکریّا آنروز پیر فرتوت و زنش از اوّل عقیم بود. یعنی: ای خدا حالا که تو به مریم لطف فرموده مائده آسمانی نازل میفرمایی مرا نیز با آنکه پیر فرتوتم فرزندی عنایت فرما. در روایات هست که: زکریّا میدید در زمستان میوه تابستان و در تابستان میوه زمستان در نزد مریم هست. در احادیث لفظ صریحی نیافتم که تصریح بمائده آسمانی بودن آن طعام داشته باشد ولی رویهم از آنها استفاده میشود و لحن آیه چنانکه گفته شد حاکی از آن است. زمخشری در کشّاف و بیضاوی در تفسیر خود ذیل آیه «قالَتْ هُوَمِنْ عِنْدِاللهِ» نقل کردهاند: روزی فاطمه «علیهاسلام» دو قرص نان و مقداری گوشت به محضر رسول خدا «صلی الله علیه واله» به هدیه آورد، حضرت آنرا پس داد و فرمود: دختر عزیزم بگیر. فاطمه چون پرده طبق را برداشت دید پر است از نان و گوشت، متحیّر شد و دانست که ازجانب پروردگار است، حضرت فرمود:«اَنَّی لَکِ هذا»؟ این از کجاست فاطمه درجواب عرض کرد: «مِنْ عِنْدِاللهِ انَّ اللهَ یَرْزُقُ مَنْ یَشاءُ بِغَیْرِ حِسابٍ» حضرت فرمود: حمد خدا را که تو را مانند سیّده زنان بنیاسراییل قرارداد، سپس آنحضرت علی بن ابیطالب، حسن، حسین علیهم السلام و همه اهل بیتش را جمع کرد تا از آن خوردند و سیر شدند و طعام همچنان ماند و فاطمه «علیهاالسلام» به همسایگان نیز از آن طعام هدیه کرد. این روایت با اندکی تفاوت در تفسیر عیاشی نیز نقل شده است. *** 2- . . آیات صریحاند در اینکه: ملائکه مریم را ندا کردهاند و او صدای آنها را شنیده و جواب گفته و جواب شنیده است، ایضاً فرشته پیش او آمده و او فرشته را دیده و بشارت عیسی را از زبان فرشته شنیده است. و نیز صراحت دارند که ولادت عیسی «علیه السلام» از قدرت خداوند بطور غیرمعمول بوده است. میدانیم که مریم پیغمبر نبود پس دیدن ملک و شنیدن صدای ملک برای بندگان پاک خداوند میسّر است در کافی بابی تحت عنوان: امامان محدّثاند و مفهّم. منعقد کرده و در آن روایاتی درباره اینکه ائمّه کلام ملائکه را میشنوند نقل شده است و در بابی تحت عنوان: ملائکه به منازل ائمه وارد میشوند و به آنها اخبار میآورند. روایاتی راجع بدین مضمون نقل کرده است. اینها هیچ یک مخالف دین نیستند و آیات قصّه مریم چنانکه نقل شد دلیل بارز این مطلب است ایضاً در کافی باب مولدالزهرا به سند صحیح ازامام صادق «علیه السلام» نقل شده «قالَ اِنَّ فاطِمَةَ عَلَیْهِاالسَّلامُ مَکَثَتْ بَعْدَ رَسُولِ اللهِ خَمْسَةَ وَسَبْعینَ یَوْماً وَکانَ دَخَلَها حُزْنٌ شَدیدٌ عَلی اَبیها وَکانَ یَأْتیها جَبْرِئیلُ فَیُحَسِنُ عَزائَها عَلی اَبیها وَ یُطَیِّّبُ نَفْسَها وَ یُخْبِرُها عَنْ اَبیها وَ مَکانِهِ وَیُخْبِرُها بِمایَکُونُ بَعْدَها فی ذُرِیَّتِها وَکانَ عَلِیٌ «علیه السلام» یَکْتُبُ ذلِکَ». روایت صریح است در اینکه جبرئیل محضر حضرت فاطمه سلام الله علیها میآمده و به او از آینده و از حالات پدرش «صلی الله علیه واله» خبر میداده است و امیرالمؤمنین «علیه السلام» آنها را می نوشته است. بهتان بر مریم . و در اثر کفر بنیاسرائیل و اینکه به مریم بهتان بزرگی را نسبت دادند، طیّباتی را که بر آنها حلال شده بود حرام کردیم یا بقلوبشان مهر زدیم ظاهراً متعلّق «بِکُفْرِهِم» حرمت طیّبات یا طبع قلوب است. ظاهراً مراد از بهتان و کفر همان است که به مریم نسبت زنا داده و گفتند: عیسی را از زنا زاده است درمجمع نقل شده: عیسی به گروهی از یهود گذشت بعضی به بعضی گفتند: ساحر پسر ساحره و زناکار پسر زن زناکار آمد عیسی «علیه السلام» چون آن سخن شنید گفت: خدایا تو پروردگار منی و مرا آفریدهای و از جانب خودم به آنها مبعوث نشدهام اَللَّهُمَّ الْعَنْ مَنْ سَبَنی وَسَبَّ والِدَتی خدا دعای عیسی را مستجاب کرد و آنها را مسخ نمود و به صورت خوکها در آورد. عبادت مریم . آیه چنانکه از آیات مابعد روشن میشود راجع به قیامت است وخدا در قیامت این سخن را به عیسی «علیه السلام» خواهد فرمود. و روشن میشود که بعد از ان حضرت عدهای از نصاری حتی مادرش مریم را نیز معبود گرفتهاند. در المیزان از تفسیر آلوسی نقل شده که گفته: ابوجعفرامامی از بعض نصاری نقل کرده که در گذشته قومی بودند بنام مریمیّه، عقیده داشتند که مریم خدا و معبود است. و از المنار نقل کرده: امّا عبادت مریم مادر عیسی در کلیساهای شرق و غرب بعد از قسطنطین (کنستانتین) مورد اتفاق همه بود سپس فرقه پروتستان که بعد از اسلام بوجود آمد عبادت مریم را انکار کردند و لغو نمودند. آنگاه شواهد و نمونههایی در این زمینه از المنار نقل کرده است.
...
پیشنهاد کاربران
من واقعا از اسمم راضی هستم
عبادت کننده ، پرستشگر، نام برگزیدگان خدا
امّا مـریَـم را غالباً زن پارسا معنی می کنند .
- - -
مریم به چم کنیز است ( عبری کهن )
مش موروک بجای مریم بکارمیرفته شباهت زیاد گیاهی خودرو باگل مریم دلیل استفاده این کلمه بوده که هم اکنون نیز درجای قدیمی پتکو روستایی بنام جدیدهاشم آباد زندگی میکنندوخانومی بنام مش مورک نیز دراین آبادی زندگی میکند.
اسـم خیــــــــــــــلی قشنگـــــــــــــی داررررم
دریای تلخی
یه اسم بین المللی هست و واقعا زیبا ممنونم از مادرم به خاطر انتخاب این اسم برام
اینجا خوندم طالع من با اسم سجاد کامل میشه و این شاید بشه واقعیت
از دریای تلخ معانی مختلفی مثل زن صبور، انسان پارسا و . . . استنباط میشه. پدر حضرت مریم، عمران نام داشته. عمران=دین یکتا. و چون عمران ، عبری هست، و با توجه به تجزیه اسم مزبور ) مر یم ( ، احتمال اینکه برای اولین بار در اقوام ایرانی و زبان عبری به کار رفته بیشتره.
با تشکر
در زبان پارسی
مریم
ماریا
ماری. مری
در زبان های اروپایی
Mar eam
یعنی دریای تلخ و دریای تلخ دریاییه که همه بدیهارو نابود میکنه
من واقعا از اسمم راضی ام. اسم من رو پدربزرگ خدا بیامرزم انتخاب کرده که واقعا راضی هستم. روحش شاد و تشکر بابت انتخاب همچین اسمی
دوشیزه < بانوی زیبا < گل بسیار خوشبو